Start w Nowym Sączu
Started By
szamanviking
, 25 lip 2013 16:27
21 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 lipiec 2013 - 13:49
przemonr1, regulamin nie odpowiada na moje pytania. Byłem na tej imprezie 3x, w każdej obowiązywały regulaminy, które zapisami dot. oznaczeń trasy i mety nie różniły się znacząco między sobą. W rzeczywistości jednak pierwsze 2 imprezy to były trochę wyścigi typu INO z niedostacznie oznakowaną trasą, systemem pomiaru czasu wymagającym na pkt. kontrolnych zatrzymania się i niebezpiecznym dojazdem do mety przez ruchliwe skrzyżowania w dużym mieście, nie wspominając o kawałku trasy wiodącym przez łąkę. Ub. roczna impreza pod ww. względami była istotnie odmieniona na korzyść. Moje pytanie dotyczy więc tego czy pod wzgl. organizacyjnym można spodziewać się standardu z ub. roku.
Napisano 26 lipiec 2013 - 14:00
bicicleta, pytanie kolegi gooli brzmiało:
W regulaminie jest napisane: Zawodnicy będą poruszać się wyznaczoną trasą korzystając z oryginalnego oznaczenia szlaków Karpackiego Szlaku Rowerowego; dodatkowo znakowane będą fragmenty nieprowadzące szlakiem oraz miejsca trudne orientacyjnie – w postaci jasnych strzałek widocznych na jezdni przed i po skrzyżowaniu. - Dla mnie napisane dosyć jasno. Poza tym nie słyszałem żeby ktoś się zgubił w zeszłym rokuA czy będzie oznaczenie na trasie?
Napisano 26 lipiec 2013 - 14:16
fakt, ja się zagalopowałem, a później sprostowałem :-P W każdym razie myślę że damy rade, na wszelki wypadek wyciągnę zeszyt z PO i powtórzę sobie lekcję o orientowaniu się w terenie :mrgreen:przemonr1, początkowo w twoim poście obok nicku gooli, był mój, dlatego się odniosłem, potem mnie wyciąłeś ale zauważyłem to dopiero ex post.
Napisano 26 lipiec 2013 - 14:49
Pewnie, że damy, zeszyt z PO (kto to jeszcze pamięta ;-) ) nie będzie potrzebny jeśli będzie tak jak rok temu.W każdym razie myślę że damy rade, na wszelki wypadek wyciągnę zeszyt z PO
Jestem pozytywnie nastawiony do NS, z resztą te 2 pierwsze edycje, mimo pewnej oryginalności też były dosyć sympatyczne, za każdym razem organizatorzy się starali jak mogli. Na pierwszej imprezie na porównywalnym dystansie było chyba 4 bufety.
Napisano 28 lipiec 2013 - 10:22
fotki z N.Sacza z pozdrowieniami https://plus.google....386374016435329
#18 Gosc_bikelab_*
Napisano 29 lipiec 2013 - 12:24
Subiektywna opinia.
Na pochwałę zasługują
1 profil trasy fajna interwalowa
2 osoby zabezpieczające najbardziej newralgiczne momenty
3 zawodnik w koszulce germain
4 posiłek na mecie
To co mi się nie podobało
1 nastawienie organizatora do uczestników (mówię o organizatorach z nowego sącza)
2 trofea sportowe. Medale rozpadają się po zejściu z podium, trochę słabo.
3 oznaczenie trasy. Brak dystansu do mety.strzałki na skrzyżowaniu to trochę za późno.
4 tutaj juz się czepiam ale trasa powinna być trochę dłuższą.
Na pochwałę zasługują
1 profil trasy fajna interwalowa
2 osoby zabezpieczające najbardziej newralgiczne momenty
3 zawodnik w koszulce germain
4 posiłek na mecie
To co mi się nie podobało
1 nastawienie organizatora do uczestników (mówię o organizatorach z nowego sącza)
2 trofea sportowe. Medale rozpadają się po zejściu z podium, trochę słabo.
3 oznaczenie trasy. Brak dystansu do mety.strzałki na skrzyżowaniu to trochę za późno.
4 tutaj juz się czepiam ale trasa powinna być trochę dłuższą.
#20 Gosc_bikelab_*
Napisano 29 lipiec 2013 - 14:35
Jeżeli ktoś pyta"przepraszam gdzie jest meta" to odpowiedź tam gdzie w zeszłym roku to chyba nie to czego się oczekuje. Potem zapytałem gdzie była w zeszłym roku. Na co uzyskałem odpowiedź"nie wiem ją to muszę zorganizować, nie wiem na wylocie z miasta". I sprawa na mecie gdzie zostałem delikatnie mówiąc opierdzielony za to że ktoś mi odciął numer. Generalnie słabo. Postawa taka jakby organizator robił łaska że mogę wystartować.