Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybór kół

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4494 odpowiedzi w tym temacie

#2601 Gosc_xsnailx_*

Gosc_xsnailx_*
  • Gość

Napisano 16 styczeń 2010 - 09:44

Spike, bede z nimi negocjowal jeszcze bo konkurencja na ebayu ma taniej ;) no i oni wysyaja to z chin co moze byc bardziej problematyczne niz z honkgongu czy taiwanu

co mnie do nich przekonuje w stosunku do konkurencj to ze wiem "kto za tym stoi" i carbon z toraja ktorym sie chwala

#2602 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 16 styczeń 2010 - 10:39

Co ciekawe też z nim rozmawiałem ponad tydzień temu i... 50mm obręcze szytkwe oferowal mi za równe 200$ a 88mm za 300$.

Na ramę też coś bardzo dobrą cenę dał bo za 015-SPL z pełnym customowym malowaniem 500$.

Na obręcze skuszę się chyba w bardzo bliskim czasie.

#2603 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 16 styczeń 2010 - 11:37

Bo do tego ponoć dochodzi cło za szpeja i wat od całości.

Nie powinno być z tym problemu - mi z kolei ten żółtek napisał, że może opisać paczkę jako 'sample' (próbka), gdzie wartość nie przekracza 50$ i do takiej paczki celnicy sie nie przyczepiają, więc można uniknąć cła.

#2604 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 styczeń 2010 - 11:47

Zanim cokolwiek zostanie kupione trzeba spytać się z jakiej lokalizacji zostanie nadana paczka. Wiele sprzedawców ma napisane taiwan, a przedmioty są wysyłane z chin.
Aby uniknąć cła/podatku trzeba poprosić sprzedawcę o wystawienie faktury na np. 10$. Sprzedawcy zazwyczaj nie robią problemów.

#2605 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądJózefów

Napisano 16 styczeń 2010 - 12:00

Clo jest naliczane zaleznie od kraju gdzie towar zostal wyprodukowany a nie gdzie zostal nadany. Faktury, probki, prezenty nie daja gwarancji ze nie bedzie cla. Czesto celnicy przymykaja oko, ale jak bedzie chcial to naliczy clo wedlug swoich wytycznych i nie bedzie sie przejmowal faturami, prezentami czy probkami.

#2606 dyki

dyki
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądTwickenhamus

Napisano 16 styczeń 2010 - 12:38

yaro1986, i o to chodzi. Zazwyczaj wieksze firmy produkuja w Chinach pozniej "dokanczaja" ramki niby na Tajwanie i wychodzi jako "made in Taiwan".

#2607 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 styczeń 2010 - 15:46

Ja przeglądnąłem ich historie sprzedazy na Ebayu i sprzedawali w rfóznych cenach jak aukcja poszła.
Z tego wynika że trzeba zaproponować konkretnie niższą cene z tąd ze swojej styrony, moze zamówienie większe całosciowe na pare osób i adresów do odbioru.
Warto moze napisać że tworzycie Team, czy zrzeszenie i to może jakoslepeij wygladać.
Lekki bajer czase, moze bycpomocny, a jeśli towar okaże siefaktycznie dobry to mogliby liczyc na większą sprzedaż w tym kierunku, bo ramke szosową za 2 tysiaki nową to niełatwo kupić :-) , a naklejki, nawet mam namiary na firme która zrobi jakie kto chce, takze koła ZIPP to może mieć każdy ;-)

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#2608 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 16 styczeń 2010 - 16:29

takze koła ZIPP to może mieć każdy ;-)

Ej to był mój pomysł :-P

#2609 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 styczeń 2010 - 17:04

a naklejki, nawet mam namiary na firme która zrobi jakie kto chce, takze koła ZIPP to może mieć każdy

Chyba nie wiesz jak tandetnie wyglądają takie "upiększenia". Szkoda mi oczu na patrzenie na to :D
Nic innego poza ramami i obręczami bym od nich nie kupił. Rama najlepiej bez widelca i we własnym zakresie kupić lepszy widelec.
Włókna jakie używają to naprawdę Torayca, ale warto wiedzieć czy są to T500, T700, czy lepsze T800, albo nawet T1000, chociaż ramy z włókien T1000 nie kupuje się za 3000 zł, nawet bez widelca.
Moja Neo jest zrobiona z włókien T800 przecież. Świetna rama pod każdym względem dla sprintera średniej wagi.

Ich obręcze oczywiście są wykończone włóknami jakie sobie klient życzy, ale jakie są włókna konstrukcyjne? Nyple są wewnętrzne czy zewnętrzne? Otwory kierunkowe czy nie?

#2610 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 styczeń 2010 - 17:31

Może choć raz nie krytykuj tylko po prostu zapytaj i przekaż nam co się dowiedziałeś, bo wiesz o co zapytać.
Tylko poprawka , są materiały droższe i tańsze w określonej cenie i należy brać to także pod uwage, zwłaszcza potrzeby i możliwości .
Dla mnie wystrcza jakaś tańsza wersja niekoniecznie sprinterska akurat.

Upiekszenia - ja dam naklejki z własna nazwą i będzie gitara jak tralala.

A odstając od tematu chińczyków, pochwale sie czymś takim :

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

W skrócie to
Oj bardzo cienkie ścianki te obrecze mają , aż strach, waga kompletu 1313 g, koła do MTB ale co tam do szosy też można przykrecić :-D

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#2611 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 postów
  • SkądRoztocze

Napisano 16 styczeń 2010 - 18:01

SPIKE ale możesz mieć wersje "sprinterską" taniej :mrgreen:
To właśnie w Hong Fu robią ramki Neo Exile tyle że są połowę tańsze niż z http://www.neo-cycles.com

#2612 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 styczeń 2010 - 18:56

thorian, Hong Fu nie jest fabryką tylko pośrednikiem. Włókna i rodzaje włókien nie są te same. Rama kupiona w Chinach za 3000 zł nie może być taka sama jak rama kupiona w Chinach za połowę tej ceny.

SPIKE, fajne koła. Na handel czy Twoje? Skoro się strachasz to chyba nie dla Ciebie :P A na poważnie - potrafisz określić trwałość łożysk i sprzęgła w tych piastach? Interesuje mnie dla kolarza o jakiej masie je polecasz. Tak jak Novatec'i do ~80 kg. Wiadomo powszechnie o słabych stronach łożysk Novatec'a. A słabe strony tych, prosto z pierwszej ręki?

#2613 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 postów
  • SkądRoztocze

Napisano 16 styczeń 2010 - 19:04

Karbon to ta sama rama, jestem pewien na 100%. W tej chwili tego nie znajdę, ale kiedyś trafiłem na jakiś blog na którym autor pisał właśnie o tych dwóch ramach.
Przecież Patrick sam tych ram nie robi więc równie dobrze może sobie narzucić 100% marży.

#2614 dyki

dyki
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądTwickenhamus

Napisano 16 styczeń 2010 - 19:05

Neo robione jest w Carbotec'u. Ta sama fabryka co produkuje Storcka i Piranello.

#2615 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 styczeń 2010 - 19:12

Karbon to ta sama rama, jestem pewien na 100%. W tej chwili tego nie znajdę, ale kiedyś trafiłem na jakiś blog na którym autor pisał właśnie o tych dwóch ramach.
Przecież Patrick sam tych ram nie robi więc równie dobrze może sobie narzucić 100% marży.

Ja wiem jaka jest marża na Neo 2009, 2010, wiem jaka jest marża na Edge i Oval'a, czyli marki, które Patrick sprzedaje. Neo od Patricka u producenta kosztuje trochę więcej niż ta od Honga...i z Allegro.

#2616 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 postów
  • SkądRoztocze

Napisano 16 styczeń 2010 - 19:16

Ok to powiedz mi jeszcze dlaczego w na ich banerze na stronie głównej jest taka rama jak Neo z mostkiem Oval'a identycznym czerwonym zaciskiem. Kto od kogo kopiował zdjęcia w takim razie?

BTW proponuje przenieść ostatnie posty do jakiegoś tematu o ramach.

#2617 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 styczeń 2010 - 19:57

Wystarczyło przejrzeć galerię na stronie Neo żeby stwierdzić, że zdjęcie ramy z mostkiem Oval jest własnością Neo-Cycles.
Potem usunę te posty, albo niech Malik przeniesie to co napsociliśmy :D

#2618 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 16 styczeń 2010 - 19:59

thorian, ALe to tylko baner w ofercie nie widziałem http://www.hongfu-bikes.com/index.asp

#2619 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 postów
  • SkądRoztocze

Napisano 16 styczeń 2010 - 20:35

Ja aż taki pewien nie jestem, ale.... skoro można bez problemu znaleźć identyczne ramy no-name co ich firmowe odpowiedniki to chyba tym bardziej nie ma się co dziwić że to samo dotyczy takich ram jak Neo.
kubano mowa o tej ramie. Poszukaj na ebay'u bardziej szczegółowych zdjęć jeśłi cchesz...

#2620 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 styczeń 2010 - 20:45

Nikt mi nie wierzy dzisiaj. Albo Chińczycy zaczęli podrabiać Chińczyków, albo Carbotec sprzedał formę Neo 2009 innej fabryce.
Koniec OT. Piszcie tutaj: http://forumszosowe....=4182&start=165