Fotografia- nasze zdjęcia
Started By
radek_3131
, 26 mar 2009 23:20
335 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 listopad 2010 - 22:11
Znalazłem te fotki podczas porządków w komputerze. Swego czasu pracowałem troszkę w Irlandii. Nie ma co prawda tutaj alpejskich serpentyn, ale droga (odcinek około 15 km) ma swój nieziemski urok jak dla mnie. Magiczne miejsce moim zdaniem....dla tych co chcą nieco więcej się dowiedzieć o tym miejscu - SALLYGAP.
Napisano 05 listopad 2010 - 10:22
wicklowman, Jakie tam są odległości pomiędzy wioskami? Na zdjęciach wygląda jak by było na prawdę dalekooo
Piękne widoki tak swoją drogą
To zależy w jakich rejonach. Tam gdzie ja mieszkałem (25 km od Dublina i jakieś 40 km od gór Wicklow) jest czasami więcej niż 20 km. Jeżeli chodzi o rejon ze zdjęć, to jak jechałem to jest bite 20 km między jedną, a drugą. Po drodze nie uświadczysz ani jednej chaty.
Ciekawostka: te tereny widoczne na zdjęciach (nie całe tylko ich część) kupił swego czasu Michael Jackson. Nie wiem czy był właścicielem jeszcze kiedy umierał. A helikopter lądował w pobliżu "irlandzkiego Morskiego Oka". Dokładnie z prawej strony, gdzie jest taka zielona polana w dole.
#172 Gosc_łukasz_*
Napisano 03 grudzień 2010 - 21:46
Napisano 03 kwiecień 2011 - 12:03
Nie jest to najwyższa jakość [telefon Samsung GT-S7220 - 5 mpx] i w sumie dopiero teraz odkryłem ,że może robić panoramę :mrgreen:
Fajna sprawa i od wczoraj robię same właśnie tego typu zdjęcia.
Widok z balkonu:
Widok z drugiej strony [ode mnie z pokoju]:
Nie jest to idealne ,ale sie staram Fajna sprawa.. W sumie aby obracam telefon i już ^^
Fajna sprawa i od wczoraj robię same właśnie tego typu zdjęcia.
Widok z balkonu:
Widok z drugiej strony [ode mnie z pokoju]:
Nie jest to idealne ,ale sie staram Fajna sprawa.. W sumie aby obracam telefon i już ^^