Przedstawiam swój rowerek Orbea Aqua TSR. Rower używany kupiłem rok temu trafiła się okazja. Specyfikacja
Rama ORBEA AQUA 60cm
Widelec ORBEA CARBON
Korba SHIMANO SORA 34x50
Kiera Shimano Pro Vibe 7S
Mostek ORBEA ALU
Klamki SHIMANO SORA
Hamulce ORBEA ALU
Przerzutki przód/tył SHIMANO SORA
Koła KRONOS RACING
Opony Vredestein Fortezza TriComp
Pedały Shimano M520
Sztyca ORBEA AL
Siodełko SELLE ITALIA X2 FLOW
Koszyczki FSA SL-K
Jak do tej pory nic nie wymieniałem ale chyba przyszedł czas na razie dotłukę go takiego jaki jest ale na nowy sezon... Zatanawiam się nad wymianą osprzętu na Campagnolo Alu Centaur. A z drugiej strony myślę nad zostawieniem tego roweru na gorszą pogodę i samotne treningi a kupić coś nowego na wyścigi charytatywne i na ogórki. Ale nad myśleniem o tym jeszcze czas.
https://plus.google....osts?banner=pwa
Orbea Aqua TSR
Started By
rock
, 29 Jul 2013 23:16
2 replies to this topic
Posted 29 July 2013 - 23:16
Posted 30 July 2013 - 08:56
Ja mam też Aquę, tylko w odwrotnym malowaniu i nieco mniejszą, ta Twoja to 56 czy 58?
Swoją także kupiłem okazyjnie :-) tyle że nową, a ponieważ była od początku na tiagrze która dobrze się spisuje to pojeżdzę pewnie ze dwa sezony zanim cokolwiek ruszę, od razu natomiast wyrzuciłem seryje koła Shimano WH-R500 wymieniając je na Maviki. Na samej Sorze nigdy nie jeżdziłem i nie znam walorów tej grupy, słyszałem jedynie niezbyt pochlebne opinie o klamkomanetkach, jeśli więc robić upgrade to pewnie co najmniej o dwie gruoy wyżej. Ogólnie przyjemny rowerek, a przede wszystkim dobra rama na bazie której można go dalej rozwijać.
Swoją także kupiłem okazyjnie :-) tyle że nową, a ponieważ była od początku na tiagrze która dobrze się spisuje to pojeżdzę pewnie ze dwa sezony zanim cokolwiek ruszę, od razu natomiast wyrzuciłem seryje koła Shimano WH-R500 wymieniając je na Maviki. Na samej Sorze nigdy nie jeżdziłem i nie znam walorów tej grupy, słyszałem jedynie niezbyt pochlebne opinie o klamkomanetkach, jeśli więc robić upgrade to pewnie co najmniej o dwie gruoy wyżej. Ogólnie przyjemny rowerek, a przede wszystkim dobra rama na bazie której można go dalej rozwijać.
Posted 30 July 2013 - 10:52
Za rower dałem 275 funtów. Rama ma oznaczenie T-61 czyli 61cm od środka suportu do końca obrzyna. Klamki nie są za specjalne ale jak dla mnie na początku było w sam raz. Apetyt rośnie w miarę jedzenia jak to mówią dlatego zmiany będą. Z kół jestem zadowolony nie gną się jak inne na których miałem okazję jeździć mam jeszcze hand made na tiagrze i cxp33, ale uginają się podemną niemiłosienie mam je tylko ja kronosy idą do prostowania(zaznaczam 91kg a jak kupowałem rower było 107kg przy wzroście 186 :-P ).