Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bolący Krąg W Dolnej Części Kręgosłupa

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 668 postów
  • SkądKrosno

Napisano 06 sierpień 2013 - 07:14

Hej. Na wstępie dziękuję z góry za odpowiedzi "idź do lekarza" :-)

Mam w tym sezonie dość dziwną przypadłość. Boli mnie jeden krąg w dolnej częśći kręgosłupa. Nie jest to ból na łączeniu, tylko jak naciskam środek kręgu. Nie boli mnie w innej sytuacji tylko wtedy, gdy go mocno nacisnę. Ból powiększa się po treningu. Byłem na masażu, ale niewiele się poprawiło.

Miał ktoś coś podobnego i jak temu zaradził.

Dzięki.

#2 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 06 sierpień 2013 - 09:02

a jeździsz w spd ? B)

#3 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 06 sierpień 2013 - 09:05

a jeździsz w spd ? B)

#4 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 668 postów
  • SkądKrosno

Napisano 06 sierpień 2013 - 10:17

Tak, w spd od kilkunastu lat na MTB, od kilku na szosie. Zmieniłem w tym roku bloki z czerwonych na niebieskie.

Prawda jest taka, że byłem kilka dni w Alpach na MTB i nic nie czułem.

#5 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 06 sierpień 2013 - 13:14

a to nie mam pomysłu :D bo myslalem ze w zwyklych jeździsz  , wtedy czsami boli kręgosłup ;]

pozdro ;-)

#6 xannnax

xannnax
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądSopot

Napisano 26 sierpień 2013 - 14:05

Rezonans kręgosłupa na odcinku L-S, potem z wynikami do neurologa. Lepiej usłyszeć że masz popracować nad pozycją na rowerze niż że np że złapałeś przepuklinę kręgosłupa (co miało miejsce w moim przypadku i to na wysokości 2 sąsiadujących kręgów na raz).

Koszt rezonansu prywatnie 300-400 pln, neurolog prywatnie 100 pln i w 2 tygodnie masz pewność że to nic poważnego, co kończy się zmianą trybu życia, rehabilitacją lub nożem.

Oszczędność bezcenna, sama rehabilitacja potrafi kosztować 500-800 pln miesięcznie przez pół roku.

Dodaj odpowiedź