Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trenażer Tacx Czy Elite

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 gustlik

gustlik
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądKraków/Dobczyce

Napisano 08 sierpień 2013 - 18:42

Witam. Jako że wakacje nieuchronnie zbliżają się ku końcowi a w mojej kieszeni zawitało trochę grosza postanowiłem kupić trenażer rolkowy. Zastanawiałem się nad magnetycznym ale wybór ostateczny padł jednak na rolkowy, na któy jestem w stanie wydać do 700zł. Mam na oku dwa trenażery i czy ktoś obeznany w temacie mógłby mi powiedzieć który z tych dwóch byłby lepszy:

Tacx antares: http://allegro.pl/no...3419527056.html

Elite Arion Parabolic: http://allegro.pl/el...3433917300.html

#2 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8635 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 sierpień 2013 - 20:27

Oba są tak naprawdę bardzo porównywalne. Ale jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z rolkami, Arion będzie lepszy ze względu na kształt rolek - nieco mocniej utrzymuje rower i trudniej z niego wypaść. Mam też wrażenie (mogę się mylić, bo to tylko wrażenie), że jest nieco cichszy.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#3 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 sierpień 2013 - 06:16

zastanow sie porzadnie czy chcesz rolki

#4 gustlik

gustlik
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądKraków/Dobczyce

Napisano 10 sierpień 2013 - 10:40

Sugerowałbyś że lepiej kupić trenażer magnetyczny? Poczytałem już trochę na temat porównań rolek i trenażera ale jakoś jestem skierowany bardziej w stronę rolek.

#5 spec

spec
  • Użytkownik
  • 287 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 sierpień 2013 - 16:05

Kupiłem rolki w lipcu Tacx Galaxy i mogę polecić , też się zastanawiałem przed zakupem trenażer czy rolki wybrałem rolki i nie żałuje , poprawisz sobie technikę jazdy , trening nie jest tak nudny jak stacjonarnym , model Galaxy kupiłem cos za ok 800zł ,teraz w dni deszczowe kręcę sobie na zadaszonym balkonie i jest ok , nie martw się ja potrzebowałem godziny by poczuć się pewnie , wyciągałem z uchwytu bidon czy jedną ręką trzymałem kierownicę , jednak koncentracja jest potrzebna cały czas :-) 

#6 gustlik

gustlik
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądKraków/Dobczyce

Napisano 10 sierpień 2013 - 18:27

Zdecydowałem się na Tacx Antares. Dzięki wielkie za odpowiedzi

Dodaj odpowiedź