Jump to content

Photo

Hollowtech Ii - Luz W Lewym Ramieniu Korby.

3 replies to this topic

#1 Trojano

Trojano
  • Użytkownik
  • 50 posts
  • SkądPolska

Posted 08 August 2013 - 21:25

Zleciłem wymianę misek suportu Hollowtech II serwisowi, zapłaciłem 70zł za miski + 20zł za robociznę (nie mam odpowiedniego klucza). Niestety po około 200km zrobił się duży luz w lewym ramieniu (tzn. lewe ramię rusza się na boki - luz jest dokładnie pomiędzy lewym ramieniem, a miską z łożyskiem). Dokręcone zostały dwie śrubki imbusowe piątki. Po ok. 100km znów zrobił się spory luz. Śrubki zostały wymienione na nowe. Było dobrze przez przeszło 400km. Niestety właśnie wyczułem, że robi się minimalny luz...
Śrubek nie dało się dokręcić - nie były poluzowane.

No czego to wina?

#2 Trojano

Trojano
  • Użytkownik
  • 50 posts
  • SkądPolska

Posted 09 August 2013 - 13:41

Byłem w serwisie. Okazało się, że tym razem to nie jest luz w ramieniu tylko w suport zaczyna łapać luz, łożyska się zużywają i nic na to nie poradzę, że to normalne bo te suporty tyle wytrzymują, a nawet mniej.

Przecież to jest absurdalne, nie mogę w to uwierzyć! Jak to możliwe, że suport łapie luz po niecałych 1000km? To były nowe miski Shimano za 70zł kupione miesiąc temu.

#3 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4,694 posts
  • SkądKraków

Posted 09 August 2013 - 20:41

bzdura, jak miałeś nowe miski to nie będzie żadnego luzu po tysiaku nawet

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#4 Trojano

Trojano
  • Użytkownik
  • 50 posts
  • SkądPolska

Posted 09 August 2013 - 22:59

Również myślę, że to niemożliwe. Miski były nowe, a luz jest. Powiedziano mi, że na miski jest gwarancja, a na łożyska nie i nic nie zrobię. :-|

Reply to this topic