Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mrowienie W Kroczu Po Jeździe

16 odpowiedzi w tym temacie

#1 ync

ync
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11 sierpień 2013 - 14:24

Tydzień temu zacząłem odczuwać lekkie mrowienie w kroczu - uczucie jakby cieczy przepływającej przez gumowy wąż. Poza tym nie zauważyłem jakichś innych objawów - wszystko niby jest ok. Najbardziej jest to odczuwalne w czasie siedzenia, im bardziej krocze jest uciskane przez powierzchnię, na której siedzę.

Tak się składa, że dzień wcześniej jeżdziłem jakieś 2,5-3h, podobnie kolejne 2 dni wcześniej. Zazwyczaj jeżdżę krócej. Słyszał ktoś o podobnych objawach? Nie wiem czy to wkrótce minie i po prostu muszę zadbać o jakieś bardziej przyzwoite siodełko czy może lepiej iśćz tym do lekarza.

#2 BUBUs

BUBUs
  • Użytkownik
  • 335 postów
  • SkądPabianice

Napisano 11 sierpień 2013 - 14:33

Masz poprawnie ustawione siodełko ? Objawy są takie jakby było za wysoko i uciskało w kroczu.

#3 ync

ync
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11 sierpień 2013 - 14:41

Przód mam dość mocno opuszczony - jak dałem płasko, to odnosiłem wrażenie, że zsuwam się w tył. Myślałem trochę nad zmianą, bo ergonomiczne to ono nie jest. Po 1,5h muszę coraz częściej stawać na nogach, ale takie coś mi się jeszcze nie zdarzyło.

#4 MagicSpeed

MagicSpeed
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 11 sierpień 2013 - 19:29

Ja miałem coś podobnego. Kupiłem lepsze spodenki, wyregulowałem siodełko. Dzisiaj zrobiłem 170 km i jeśli chodzi o męskie sprawy to nie narzekam, a dupa jednak trochę boli. :D

#5 BUBUs

BUBUs
  • Użytkownik
  • 335 postów
  • SkądPabianice

Napisano 11 sierpień 2013 - 19:51

Przód mam dość mocno opuszczony - jak dałem płasko, to odnosiłem wrażenie, że zsuwam się w tył. 

Nie miałem na myśli pochylenia czubka siodełka w dół, ale o obniżenie go w całości.

Jeśli to nie pomoże, to może warto rozejrzeć się za jakimś siodełkiem z dziurą ?

#6 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 11 sierpień 2013 - 20:03

W trakcie jazdy obadaj czy nie przesuwasz sie mimowolnie na przód siodełka i zamiast opierać ciężar ciała na kosciach kulszowych gnieciesz "gumowego węża":P

#7 k1oor

k1oor
  • Użytkownik
  • 111 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpień 2013 - 23:36

Sprawdź może takie siodło Allay Sport albo Racing. Ja jakichś wielkich przebiegów nie robię, ale od kiedy zmieniłem na Allay Sport  to zsiadam z roweru po 20 km i nie czuję że na nim siedziałem.

#8 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 12 sierpień 2013 - 11:39

No 20 km to słaby test dla siodełka...mnie pasowały siodła speca.

#9 ync

ync
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 15 sierpień 2013 - 16:18

Trochę poczytałem, poustawiałem - wychodzi na to, że ne siodełku siedziałem po prostu ŹLE. Jak przesuwałem się do tyłu, kawałek d**y miałem w powietrzu, bez podparcia i odnosiłem wrażenie, że zaraz zlecę na koło, więc opierałem się bliżej nosa. :wacko: Ucisk z przodu był bardziej odczuwalny, więc ustawiałem nos w dół, co jeszcze bardziej wymuszało złą pozycję.

Ale z tego, co widzę, tak właśnie ma być - przy złapaniu podparcia, jest całkiem komfortowo - ale będzie trzeba nauczyć się siedzieć od nowa.

#10 mesjasz19

mesjasz19
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 16 sierpień 2013 - 23:51

Też tak czasami mam jak skupiam się na prędkości, mimowolnie dociskam tyłek do siodła a potem takie niemiłe doświadczenie i muszę często wstawać z siodła.

Druga sprawa, może przyrodzenie Ci się podwija, jest ucisk i potem drętwieje ;-)  

Zagnij sobie do góry i po sprawie, spodenki przytrzymają...

Taka mała rada mojego znajomego z dużym interesem  :-D

#11 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 17 sierpień 2013 - 13:47

mesjasz skąd wiesz, że ma duży interes?? Hahahaha.

#12 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 19 sierpień 2013 - 12:23

:D  :lol: :lol:  padlem :D

#13 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 19 sierpień 2013 - 13:10

Też tak czasami mam jak skupiam się na prędkości, mimowolnie dociskam tyłek do siodła a potem takie niemiłe doświadczenie i muszę często wstawać z siodła.

Druga sprawa, może przyrodzenie Ci się podwija, jest ucisk i potem drętwieje ;-)  

Zagnij sobie do góry i po sprawie, spodenki przytrzymają...

Taka mała rada mojego znajomego z dużym interesem  :-D

... może to, ktoś przeniesie we własciwe miejsce

Na poprawienie humoru cz.2

j. :)

#14 mesjasz19

mesjasz19
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 19 sierpień 2013 - 14:13

Jesteście podli  :-D

Chciałem pomóc dobrą radą a wy tu się śmiejecie, widać kto ma małego, że nie rozumie problemu...

#15 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 19 sierpień 2013 - 16:37

:DDDDDDDDDDDDDDDD

#16 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 19 sierpień 2013 - 16:41

Każdy zagina jak mu wygodnie:

http://secrettagent....jpg?w=500&h=333

;-) 

#17 piotr68

piotr68
  • Użytkownik
  • 62 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 19 sierpień 2013 - 17:03

Można założyć nowy temat:Jak zaginamy żeby było wygodnie!Hahahaha.

Dodaj odpowiedź