Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przewodowy Licznik Z Kadencją

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 LawinaPytań

LawinaPytań
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 15 sierpień 2013 - 21:10

Cześć,

nadszedł czas, by rozejrzeć się za licznikiem z kadnecją.

Macie jakieś doświadczenia z przewodowymi? Czy warto dopłacać 200% ceny przewodowego, do bezprzewodowego? Generalnie myślę nad takim BION'em: http://allegro.pl/li...3466986893.html

Pozdrawiam.

Nie sprzęt lecz technika...

#2 Gosc_mike79pl_*

Gosc_mike79pl_*
  • Gość

Napisano 16 sierpień 2013 - 05:52

Miałem swego czasu licznik specialized. Prędkość bezprzewodowo, kadencja po kablu. Przewód z sensora musi iść przez całą długość ramy aż dotrze do licznika. Montowałem go opaskami zaciskowymi, gumkami, podklejałem, cuda wianki... a i tak ciągle uderzał o ramę irytując mnie niemiłosiernie. Po kilku dniach kabel po porstu uciąłem. Nie polecam.

#3 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 16 sierpień 2013 - 07:22

Ja mam przewodową Sigmę 1609 z kadencją i jakoś bardzo nie narzekam, nic mi nie puka, nie stuka. Co prawda trzeba się chwile pobawić, żeby przewód kadencji szedł w estetyczny sposób, ale to nie jest duży problem. 

#4 Daniel_105

Daniel_105
  • Użytkownik
  • 187 postów

Napisano 16 sierpień 2013 - 13:01

Ja miałem przewodową Sigmę 1609 i szybko zmieniłem na bezprzewodową. Z kablem wyglądało to naprawdę ochydnie, przynajmniej w szosie.

#5 luki99

luki99
  • Użytkownik
  • 426 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 16 sierpień 2013 - 18:12

Jak nie przeszkadza CI kabel to smialo bierz przewodowy licznik. Kabel ciagniesz wzdluz linek przerzutek pod rama, jak dobrze zalozysz nic Ci nie bedzie stukalo i przez lata nie bedziesz go musial ruszac. Przewodowy ma te zalete, ze caly czas dziala... mam w goralu sigme chyba 10 letnia, jezdzona w zimy/upaly i caly czas dziala bez zarzutu natomiast przewodowych juz  mialem kilka bywaja z nimi klopoty, niektore tez po prostu przestaly dzialac... no i na pewno musisz tez wziac pod uwage wymiane bateri w czujnikach.

Gdybys kupil tego biona napisz jak to sie sprawuje.

#6 sts

sts
  • Użytkownik
  • 292 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 16 sierpień 2013 - 21:02

Sam mam chrapkę na Biona ale recenzji nigdzie nie uświadczyłem. Wiec chociaż mini recenzja by sie przydała jeśli ktoś posiada takowy model.

Nie liczy się sprzęt tylko serce.

#7 luki99

luki99
  • Użytkownik
  • 426 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 16 sierpień 2013 - 21:22

Mnie interesowalo by czy da sie go zamontowac na mostku w rowerze i jak z montazem bo ten uniwersalny sensor pred/kad wyglada troche nietypowo tak jak te podluzne czujki na koncu kabli w podstawce, ktore wedlug instrukcji wtyka sie w ten sensor?

Widze tez jeden mankament w stosunku do popularnej sigmy wg instrukcji wymienia sie tez baterie w czujnikach czego w sigmie nie bylo.

#8 sts

sts
  • Użytkownik
  • 292 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 24 sierpień 2013 - 20:57

No i jak kupił ktoś testuje? Bo jestem ciekaw, sam bym kupił bo smartfon w naprawie (używam endomondo) ale bezpieczeństwo ważniejsza sprawa (nowe oponki, kask, hamulce). 

EDIT

Zakupiłem Bion E112CW z kadencją na kabelku.

Pytać odpowiem na pytania.

Moje obserwacje:

Da sie zamontować na mostku bez problemu (fabrycznie przystosowany) 

Działa jak powinien, montaż nie zbyt skomplikowany, trzeba uważać by nie wyciągnąć kabelka z czujnika kadencji lub sensora prędkości (mnie sie zdarzyło) na szczęście działa sprzęt, czytelny wyświetlacz.

minusy

-1 rok gw

-kiepskiej jakości plastikowy zaczep magnesu prędkości

-ekran licznika nie wyłącza sie (jak w innych po kilku minutach nieużywania) = brak oszczędzania energii, nie wiem jak to przełoży się na żywotność.

Nie wiem co tu jeszcze opisać ? (jak nie miałem licznka miałem  masę pytań) Teraz wszystko stało sie jasne i proste.

Jak by co pytać

Nie liczy się sprzęt tylko serce.

#9 k.abr

k.abr
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 20 styczeń 2014 - 00:14

Witam, 

pozwolę sobie odświeżyć temat. Czy mógłbyś napisać jak się ten licznik spisuje po kilku miesiącach? 

Głównie to się zastanawiam czy da się go w estetyczny sposób zamontować. Masz może możliwość zrobienia zdjęcia jak on jest u Ciebie zamontowany?

Nie oszukujmy się, za 75 zł jest to naprawdę ciekawa opcja.

Bezprzewodowego licznika z kadencją nawet za 150 zł będzie chyba ciężko znaleźć. 

#10 lubelaczek

lubelaczek
  • Użytkownik
  • 481 postów

Napisano 20 styczeń 2014 - 10:27

a ATECH MCX-305 ? :) nie kosztuje 150.

#11 k.abr

k.abr
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 20 styczeń 2014 - 12:19

A może ktoś go używa i powie co nie co? Bo o modelu jak mniemam wyższym- 438 są różne opinie, jednym działa innym średnio. Czy w ogóle jest szansa kupić coś rozsądnego z kadencja bez kabli za 150?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka

#12 LawinaPytań

LawinaPytań
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 20 styczeń 2014 - 16:17

Posiadam BION'a, lecz bez kadencji. Dokładnie taki: http://allegro.pl/li...3842884387.html.

Póki co nie mam jeszcze żadnych wrażeń z jazdy, lecz mogę co nieco powiedzieć. Po pierwsze - jest mały. Na zdjęciu wygląda na większy.

Jakość nie budzi zastrzeżeń, łatwy w skonfigurowaniu. Jeden przycisk do przełączania funkcji na dole, a drugi z tyłu, pomocny w konfiguracji.

Nie sprzęt lecz technika...

Dodaj odpowiedź