spd , spd-r , spd-sl czy może look ?
Napisano 20 grudzień 2009 - 08:56
10 sek "roboty" i wiesz jakie są różnice.
5610 mają nową konstrukcję. Są szersze od 540ek przez co jest większy punkt podparcia i nie maja plastikowych wkładek, które w 540kach wycierały się w nadzwyczajnym tempie.
Napisano 20 grudzień 2009 - 16:18
Te będą dobre?
http://www.allegro.p...assic_2009.html
albo te?
http://www.allegro.p...010_okazja.html
Napisano 20 grudzień 2009 - 18:54
Jestem na kupnie Ultegry SL , ale która najlepsza, czy może nie warta przepłacania ...
DA raczej nie ... właściwie dlaczego płacic duuuzo więcej ...
Napisano 20 grudzień 2009 - 19:05
Napisano 20 grudzień 2009 - 21:58
Niech mi to ktoś prosze wyjaśni. :-/
Z tego co wiem i widziałem pedały shimano 105 troszke inaczej wygladają niż te z linka a te z linka wyglądają tak jak moje PD- R540 tylko moje nie maja z boku napisane "105". Troszke zgłupiałem. :roll:
#475 Gosc_janosik132_*
Napisano 22 grudzień 2009 - 21:43
Mój pierwszy sezon na szosie zakonczony - ( sprzecik Orbea Asphalt)
Posiadam pedały - Shimano Pd r-540, cięzko mi sie z nich wypinało poluzowałem na srubce ale róznica mała .Moje pytanie czy generalnie tak ma byc czy moze sa jakies inne pedały łatwiej wypinajace bo w tych pare razy zaliczyłem glebę czy po prostu kwestia wprawy i treningu. Dzięki za odpowiedz.
Pozdrawim wszystkich i wielki szacun dla kolarzy których mijam jadac autem nie raz pogoda kiepska wieje wiatr brrrr
[ Dodano: 2009-12-23, 09:01 ]
czytam już drugi raz od początku burza mózgu i co tu wybrac , chyba bedę musiał sam przetestowac wszystkie mozliwosci i bede wiedział ..a to minie kilka lat
Napisano 23 grudzień 2009 - 13:30
Moje PD- R540 wypinają się ok. Trzeba po prostu naprawde zdecydowany, energiczny ruch stopa zrobic. Nie wiem jak inne wyższcze pedały shimano bo ich nigdy jak narazie nie miałem. W przyszłości planuje kupić ultegry więc wtedy bedzie wiecej wiadomo. 8-)Cześć,
Mój pierwszy sezon na szosie zakonczony - ( sprzecik Orbea Asphalt)
Posiadam pedały - Shimano Pd r-540, cięzko mi sie z nich wypinało poluzowałem na srubce ale róznica mała .Moje pytanie czy generalnie tak ma byc czy moze sa jakies inne pedały łatwiej wypinajace bo w tych pare razy zaliczyłem glebę czy po prostu kwestia wprawy i treningu. Dzięki za odpowiedz.
Pozdrawim wszystkich i wielki szacun dla kolarzy których mijam jadac autem nie raz pogoda kiepska wieje wiatr brrrr
[ Dodano: 2009-12-23, 09:01 ]
czytam już drugi raz od początku burza mózgu i co tu wybrac , chyba bedę musiał sam przetestowac wszystkie mozliwosci i bede wiedział ..a to minie kilka lat
#477 Gosc_bartek86_*
Napisano 26 grudzień 2009 - 19:53
Look KeO :
zalety
+ 3 rodzaje bloków (osobiscie uzywam 4,5 mam jeszcze 0 stopni)
+ waga
+ wydaje mi sie lepsza regulacja sily wypiecia
+ dodatek gumek na bloku gdzie styka sie z butem zapobiega sie jego przesówaniu
+ łatwiej sie wpinaja i wypina
wady
- to cena ponad 200 zł
- chyba gorsza trwałosc bloków
Napisano 27 grudzień 2009 - 09:49
-złapały luzy oba pedały (napewno da się go skasować jednak trzeba chyba jakiś specjalny klucz)
Napisano 27 grudzień 2009 - 10:05
- chyba gorsza trwałosc bloków
Z założenia buty szosowe oraz bloki nie służą do chodzenia ;-)
Dreptając po schodach, czasem do sklepu blok nie jest w stanie zużyć się nawet po sezonie jazdy. Ja na swoich lookach robię bez problemu 2 sezony i nadal się nadają do użytku.
Zrobiłem na nich ponad 3tys i też mogę polecić Look Keo Classic za to właśnie co pisze kolega wyżej. Bloki się już trochę "zjechały" ale to chyba od chodzenia bo asfalcie (wiadomo czasem kilka kroków trzeba zrobić). Z wad mogę podać jedynie to że:
-złapały luzy oba pedały (napewno da się go skasować jednak trzeba chyba jakiś specjalny klucz)
U mnie jest tak samo. Mają delikatny luz, ale mam to w pompie. ;-)
W lookach quartzach do mtb od nowości był mały luz.
#480 Gosc_kobrys_*
Napisano 27 grudzień 2009 - 11:28
kobrys też narzekał, że jego trzeszczały. Rozbierał je i smarował, ale on ma chyba 5610.
Taa - kobryś ma 105tki - śmieszne jest to, że teraz gdy zrobiło się zimno to przestały trzeszczeć... na przyszły sezon chyba jakiś bardziej gęsty smar muszę zorganizować...