spd , spd-r , spd-sl czy może look ?
Posted 29 April 2013 - 22:18
Pedały, ktore zaproponowales wygladaja niezle jezeli chodzi o cene/wage:) Ale w opisie pisze ze maja czerwone bloki czyli chbya bez luzu, szkoda... ?
Wpisujac nazwe tych blokow w allgro nie mozna ich nigdzie kupic to tez raczej na minus.
To są czerwone bloki Look z luzem na allegro jest pełno aukcji z tymi blokami.
Posted 21 May 2013 - 20:46
jeżeli ktoś może mi jeszcze pomóc przy wyborze czy kupić pedały shimano 105 Pd 5700 z blokami cena 195zł czy moze adaper?
znalazłem coś takiego http://www.cyklotur....imano,7570.html
http://ctbike.pl/shi...ych-spd-sl.html
coś takiego by to było ?
Posted 21 May 2013 - 21:21
Mam w zasadzie banalne pytanie, niestety nie mogę nigdzie w necie znaleźć odpowiedzi.
Zaczynam swoją przygodę z butami i blokami i potrzebuję informacji o odległościach między otworami do montażu w blokach Look.
Pytam, ponieważ kupiłem okazyjnie buty, które mają otwory po trójkącie i chcę mieć pewność, że wkręcę bloki Look lub spd-sl. Oryginalnie miały wkręcone niezidentyfikowane przeze mnie bloki w innych otworach.
Będę wdzięczny, jeżeli ktoś pofatyguje się i pomierzy te otwory w swoich blokach lub butach:-)
Pozdrawiam
Wryta
#1115 Gosc_zajo_*
Posted 29 May 2013 - 22:49
zastanawiam sie też czy to nie jakis stary system i czy nie warto zmienić na inny jak czytałem powyżej mają 3 otwory w trójkącie więc z tego co się domyślam mogę do nich zastosować looki...
Posted 29 May 2013 - 23:02
witam dostałem niedawno buty i niewiem w jakim są systemie, te bloki obecnie przykręcone a co się z tym wiąże jakie pedały do nich pasują
zastanawiam sie też czy to nie jakis stary system i czy nie warto zmienić na inny jak czytałem powyżej mają 3 otwory w trójkącie więc z tego co się domyślam mogę do nich zastosować looki...
Obrazek Obrazek
Starsze bloki Time'a miały mocowania na 4 śruby, ale to musiałby ktoś potwierdzić bo dawno ich nie widziałem.
Mając 3 otwory zastosujesz współczesne Looki, SPD-SL oraz większość innych systemów.
Posted 02 June 2013 - 11:40
Jak ma się trwałość Look'a do Shimano? Zastanawiam się pomiędzy Look keo classic/keo 2 max bądź Shimano 6700.
Pytanie dla tych co zmieniali system. Czy zmiana może odbić się na naszych kolanach czy nawet tego nie poczuję? Do Looka zachęca mnie zdecydowanie niższa waga kompletu.
Posted 02 June 2013 - 14:00