Pytanie
Czy korba i support podlega jakiejś reklamacji, gwarancji.
Kupiłem gdzieś na początku roku (może pod koniec 2012 ) podobną do tego korbę http://allegro.pl/ko...3492541817.html ( wtedy kosztowała chyba 219 o ile pamiętam było to Truvativ Elita C 2.2)-chyba ten sam sprzedawca bo takie same zdjęcie ,będę musiał jeszcze sprawdzić w archiwum allegro .
Wszystko chodziło ok ale niestety w sobotę okazało się że korba się przestała kręcić- kręci się z tym że jest opór.
Oddałem rower do naprawy niestety mechanik się trochę pospieszył ,( mógł zadzwonić) i po prostu wymienił łożyska na SM-BB5700 ale cała ta zabawa kosztował mnie 95 zł.
Jak mówił próbował z podkładkami itd ale bezskutecznie dlatego wymienił te łożyska.
Rozumiem łożyska mogły się popsuć ,zatrzeć itp .ale po 1000 km( taką wartość podał mi Ednomondo) to chyba lekka przesada. Czasami były jakieś ostre ścianki ponad 20% ale żadne wyścigi.Znowu nie mam tyle siły żeby support w pól roku zajechać no chyba że takie badziewie teraz produkują.
Nie wiem teraz czy próbować pisać do sprzedawcy korby , odesłać te stare łożyska czy raczej dać sobie spokój nie ma szans na reklamację i odzyskanie choćby części tych 95 zł ( na to mam paragon).
Dodam że sam korby nie montowałem , robił to sklep Pro-Bike w Jg.