Skocz do zawartości

Zdjęcie

Strój Czy Warto Zestaw

27 odpowiedzi w tym temacie

#1 vanluke

vanluke
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądKrK

Napisano 31 sierpień 2013 - 16:41

Hej 

Dotychczas jeździłem w zwykłych dresach w chłodniejsze dni, jednak nie jest to wygodne brak wkładki jest odczuwalny ponadto nieźle to działa jako spadochron. Mam do was pytanie w czym jeździcie w jakich spodniach ? czy warto kupić coś takiego 

http://www.aliexpres...1180797236.html 

?

#2 Canyon990

Canyon990
  • Użytkownik
  • 186 postów

Napisano 31 sierpień 2013 - 17:47

Te z linku to podróbki, spodziewaj się marnej jakości.

Większość osób jeździ w spodniach takiego typu.

#3 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 31 sierpień 2013 - 18:49

Kup porządne ciuchy. Jeździ się lepiej, wygląda się lepiej, czuje się lepiej. Niemniej jednak nie brałbym strojów drużynowych. Dlaczego?

Jeździłeś w Movistar? Jeździsz w Movistar? Będziesz jeździć w Movistar?

Dlatego.

#4 Kampaniolo

Kampaniolo
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 31 sierpień 2013 - 19:20

Kup porządne ciuchy. Jeździ się lepiej, wygląda się lepiej, czuje się lepiej. Niemniej jednak nie brałbym strojów drużynowych. Dlaczego?

Jeździłeś w Movistar? Jeździsz w Movistar? Będziesz jeździć w Movistar?

Dlatego.

Idac Twoim tokiem myslenia, rozumiem, ze w swojej szafie nie masz ciuchow i butow z wielkim logo nike, adidasa itp...?

#5 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 31 sierpień 2013 - 19:27

Uderz w stół... :D

W zeszłym roku kupiłem po raz pierwszy buty adidasa (a i tak klasycznie, niekrzykliwe) i z markowych ubrań to w zasadzie na tyle by było. Zresztą, nie ma to nic do rzeczy. Jest tu przecież różnica. Kupując markowe ubrania, liczymy na jakość. Kupując teamowe stroje, liczymy na ... ? A już tym bardziej wytłumacz mi, na co liczymy, kupując teamowe tanie repliki?

#6 Kampaniolo

Kampaniolo
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 31 sierpień 2013 - 19:48

Uderz w stół... :D

W zeszłym roku kupiłem po raz pierwszy buty adidasa (a i tak klasycznie, niekrzykliwe) i z markowych ubrań to w zasadzie na tyle by było. Zresztą, nie ma to nic do rzeczy. Jest tu przecież różnica. Kupując markowe ubrania, liczymy na jakość. Kupując teamowe stroje, liczymy na ... ? A już tym bardziej wytłumacz mi, na co liczymy, kupując teamowe tanie repliki?

Nie mialem tu na mysli akurat tych zestawow za 100 zlotych, bo to chyba oczywiste, ze za ta cene, to mozna 2 pary skarpet kupic. Chodzi mi o to, ze kolarz-amator w takim teamowym stroju fajnie sie czuje i dobrze prezentuje.

• vanluke lubi to

#7 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 31 sierpień 2013 - 19:58

Pewnie i tu świat będzie podzielony, ja wyznaję zasadę że w strojach teamowych, klubowych, forumowych jeżdżą osoby należące do teamu, klubu lub forum.
Aczkolwiek nie mam zupełnie problemu kiedy widzę kogoś w takim stroju, wiedząc że dany osobnik nie ma z nim nic wspólnego.
Sorry za OT

#8 vanluke

vanluke
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądKrK

Napisano 31 sierpień 2013 - 20:09

a co możecie mi polecić w rozsądnej cenie ?

#9 Kampaniolo

Kampaniolo
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 31 sierpień 2013 - 20:16

Poczytaj posty w dziale ciuchy, bo nie jestes pierwsza osoba przed ktora stoi taki problem :P
Ja wychodze z zalozenia, ze czasami lepiej jest zaplacic wiecej i miec cos porzadnie wykonanego, niz wycebulaczyc 50 zl.

#10 severall

severall
  • Użytkownik
  • 690 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 wrzesień 2013 - 17:46

Odnośnie chińszczyzny to koszulki mogą być. Natomiast spodenki mają kiepską wkładkę i ja nie mogę w nich jeździć. A odnośnie teamowych replik to ja również nie jestem ich zwolennikiem ;) Jak już chcesz coś kupować z Aliiexpress to lepiej jakąś podróbę Castelli czy Santini

#11 graybruno

graybruno
  • Użytkownik
  • 54 postów
  • SkądAndrychów

Napisano 01 wrzesień 2013 - 21:20

Jak masz już spodenki z krótkimi nogawkami to możesz rozważyć zakup samych nogawek ocieplających. Na jesienne wyjazdy taki uniwersalny układ w zupełności wystarcza. Dodałbym jeszcze ocieplacze na buty szosowe, bo bez nich paluchy szybko marzną w bardziej chłodne dni.

#12 Gosc_malina_*

Gosc_malina_*
  • Gość

Napisano 06 wrzesień 2013 - 11:51

Ja to zazwyczaj jeżdżę w zwykłych spodniach, nie kupowałam jeszcze żadnych specjalistycznych ciuchów :)

#13 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 06 wrzesień 2013 - 12:58

ja tam wszystko kupuje na Ali od ubrań,okularów itp. wszystko podróbki ale o dziwo dobrej jakości.Ja tam nei widze problemu w jezdzie w strojach klubowych.Patrzać nawet na piłkorzy amatorskich wiekszość w jakiś koszulkach klubów zagranicznych biega

#14 vanluke

vanluke
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądKrK

Napisano 06 wrzesień 2013 - 18:54

ja tam wszystko kupuje na Ali od ubrań,okularów itp. wszystko podróbki ale o dziwo dobrej jakości.Ja tam nei widze problemu w jezdzie w strojach klubowych.Patrzać nawet na piłkorzy amatorskich wiekszość w jakiś koszulkach klubów zagranicznych biega

A kupowałeś może tam te zestawy z długimi spodniami (raczej rajstopami :D) ? Czy są jakościowo ok ? Jak ostatnio kupiłem spodenki to z gąbką miałem mały problem trochę mi się wrzynają 

#15 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 06 wrzesień 2013 - 22:10

Czuję się wywołany do tablicy, gdyż nie tak dawno postanowiłem zaryzykować i kupiłem strój z tego linku:

http://www.aliexpres.../255060328.html.

Muszę Was zaskoczyć. Bardzo dobrze uszyte. Rozmiar dobrałem idealnie. Leży jakby na mnie było szyte (tutaj pewnie też była odrobina szczęścia). Zarówno spodenki jak i koszulka leżą OK.. W rękawach nie ma gumki (na czym bardzo mi zależało), te dolegają wspaniale. Wkładka w spodenkach bardzo dobra. Z siodłem współgra jak się należy. Ciuchy były raz prane, nic się nie stało. 

Jak widać nie u wszystkich Chińczyków jest tak samo...no chyba, że miałem fart.

Na paczkę z Chin czekałem równe 10 dni (jeszcze tak szybko nie dostałem, a kupowałem już parę razy). 32 dolary, darmowa wysyłka, zero podatku, zero cła. Jednym słowem, nie żałuję.

Dodam, że nie mam porównania z firmami typu: Castelli czy Santini. U mnie w szufladzie jest: Quest i BCM. To ze "znanych" marek. Reszta to jakieś firmy no name.

#16 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 07 wrzesień 2013 - 00:03

wiki - nie przeczę że chińskie ciuchy mogą być dobrze uszyte, bo np z polskiego "chińczyka" top-print też miał całkiem dobre ciuchy ale tylko dopóki nie przesiadłem się na wspomnianą przez Ciebie półkę Castelli, Santini i Vitesse (obecnie jak dla mnie najlepszy). To co kiedyś było wygodne okazało się wręcz uporczywe. To co na początku oddychało jednak okazało się zwykłą "folią" (choć tu Top-printowi należą się gratulacje za cienką kurtkę która jest rewelacyjna ale niestety przestali produkować z tego materiału). 

Według mnie warto dołożyć trochę (a w sumie coraz mniej bo jednak sprzedawcy wyczuli biznes i podnoszą ceny) i kupić coś porządnego. Polskie Vitesse - zakładasz i zapominasz, materiał, jego trwałość, szwy, to składa się na jakość o której nie mamy pojęcia nosząc "chińskie" i chińskie ciuchy.

#17 michal_lisu

michal_lisu
  • Użytkownik
  • 64 postów
  • SkądWawa

Napisano 12 wrzesień 2013 - 15:50

półkę Castelli, Santini i Vitesse (obecnie jak dla mnie najlepszy).

Vitesse skoro jak wspominasz jakościowo bije wymienioną dwójkę to faktycznie dobra opcja, troche jak dla mnie straszy designem ale akurat szukam kurtki/bluzy na smiganie w temperaturach ponizej 12-15 stopni i z tego co patrzyłem to ceny startują od 700 w górę.

Strasznie podoba mi sie jak zwykle castelli (mam od nich pare rzeczy i jest ok w porównaniu do rzeczy "china quality") i Rapha

http://www.rapha.cc/winter-jersey/

#18 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 12 wrzesień 2013 - 21:08

W rozsądnej cenie polecić mogę z czystym sumieniem: http://attiq.net/

Zamawialiśmy u nich w zakładzie w tym roku stroje teamowe dla prawie 10 osób - cena wyszła bardzo fajna.

Stroje zostały wykonane szybko i prawidłowo. Przyszły idealnie dwa dni przed wyścigiem (przyspieszono celem tego priorytetowo realizację zamówienia).

Po dłuższych testach postanowiłem kupić u nich strój treningowy bez logo - czarne spodenki i zielona koszulka.

Kupiłem bo w tej cenie cokolwiek lepszego w polszy trudno dostać.

Jeżdżę na rowerze w strojach już 8 lat - testowałem kilka projektów BCM Novatex, dwóch manufaktur podrabiających stroje teamowe spod Łodzi oraz vitesse.

Z tego wszystkiego najlepsze vitesse - ale cena/jakość => attiq chociaż trzeba dobrze się pomierzyć bo koszulkę mam L a spodenki XL.

Po kolejnych testach kupiłem u nich potówkę oraz rękawki i nogawki - kolejno jestem bardzo zadowolony ze stosunku cena/jakość.

• bratdalton lubi to

#19 luki99

luki99
  • Użytkownik
  • 426 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 13 wrzesień 2013 - 13:04

Czuję się wywołany do tablicy, gdyż nie tak dawno postanowiłem zaryzykować i kupiłem strój z tego linku:

http://www.aliexpres.../255060328.html.

Muszę Was zaskoczyć. Bardzo dobrze uszyte. Rozmiar dobrałem idealnie. Leży jakby na mnie było szyte (tutaj pewnie też była odrobina szczęścia). Zarówno spodenki jak i koszulka leżą OK.. W rękawach nie ma gumki (na czym bardzo mi zależało), te dolegają wspaniale. Wkładka w spodenkach bardzo dobra. Z siodłem współgra jak się należy. Ciuchy były raz prane, nic się nie stało. 

Jak widać nie u wszystkich Chińczyków jest tak samo...no chyba, że miałem fart.

Na paczkę z Chin czekałem równe 10 dni (jeszcze tak szybko nie dostałem, a kupowałem już parę razy). 32 dolary, darmowa wysyłka, zero podatku, zero cła. Jednym słowem, nie żałuję.

Dodam, że nie mam porównania z firmami typu: Castelli czy Santini. U mnie w szufladzie jest: Quest i BCM. To ze "znanych" marek. Reszta to jakieś firmy no name.

A mozesz podac swoj wzrost i wage i jakie rozmiary wybrales?  Moze tez sprobuje i zamowie, bardzo tanio to wychodzi, a piszesz, ze jakosc ok.

I w jaki sposob dokonywales tam platnosci - karta ?

#20 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 13 wrzesień 2013 - 14:26

A mozesz podac swoj wzrost i wage i jakie rozmiary wybrales?  Moze tez sprobuje i zamowie, bardzo tanio to wychodzi, a piszesz, ze jakosc ok.

I w jaki sposob dokonywales tam platnosci - karta ?

Płaciłem kartą za pośrednictwem PayPal (można też przelać z polskiego konta na konto PP i zrobić coś w rodzaju przelewu, działa, sprawdzone).

Wzrost 186 cm, waga 77 kg. Wybrałem rozmiar L (koszulka jak i spodenki).

Dodaj odpowiedź