Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uszkodzony Zawór Presta...

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 JaczaQ

JaczaQ
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądReda

Napisano 03 wrzesień 2013 - 16:00

Cześć,

Mam problem, od jakiegoś czasu rdzeń w zaworze Presta mojego przedniego koła był lekko krzywy. Niestety podczas pompowania, a właściwie ściągania pompki złamałem rdzeń i cała zawartość (wraz z powietrzem ;) ) wypadła. Co zrobić? Czy jest szansa wymienić jakoś sam zaworek?

PozdRower!

#2 pike

pike
  • Użytkownik
  • 62 postów
  • Skądwaw

Napisano 03 wrzesień 2013 - 16:11

Jak jest wkręcany to pewnie że tak. Np. w dętkach continentala.

#3 JaczaQ

JaczaQ
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądReda

Napisano 03 wrzesień 2013 - 16:16

Jak jest wkręcany to pewnie że tak. Np. w dętkach continentala.

Mam opony Continental Grand Prix 4000 700x23C. W sumie dętka jest klejona z oponą, czyli szytka tak? Jestem bardzo słabo obeznany w tym temacie. Jak poznać czy zaworek jest wkręcany?

#4 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8664 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 wrzesień 2013 - 16:23

Jeżeli masz szytkę Continentala, to prawie na pewno zaworek jest wykręcany. Poznasz to po kształcie: http://k0lee.com/wor...ta-valve-11.jpg

Jeżeli w miejscu wskazanym kreską zawór jest spłaszczony, to zawór można usunać i wkręcić nowy, choćby ze zwykłej dętki albo starej szytki.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#5 JaczaQ

JaczaQ
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądReda

Napisano 03 wrzesień 2013 - 20:43

Jeżeli masz szytkę Continentala, to prawie na pewno zaworek jest wykręcany. Poznasz to po kształcie: http://k0lee.com/wor...ta-valve-11.jpg

Jeżeli w miejscu wskazanym kreską zawór jest spłaszczony, to zawór można usunać i wkręcić nowy, choćby ze zwykłej dętki albo starej szytki.

Kurcze, zgłupiałem. Mój wentyl na całej powierzchi jest bez żadnych wcięć. Teraz nie jestem nawet pewny czy to presta. Wydaje mi się, że będzie z tym problem, raczej nie jest wykręcany :( Jutro rano pozwolę sobie wrzucić fotę tego wynalazka i poproszę o ocenę sytuacji przez Was :(

#6 JaczaQ

JaczaQ
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądReda

Napisano 04 wrzesień 2013 - 15:35

Byłem w serwisie, okazało się, że mam zwykłe dętki a nie szytki... I w tym przypadku całe szczęście bo musiałem kupić nową dętkę.

Dodaj odpowiedź