Napisano 08 wrzesień 2013 - 13:17
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 08 wrzesień 2013 - 23:14
Nigdy nie widziałem takiej redukcji, także podejrzewam że musiał byś zlecić jej wykonanie jakiemus tokarzowi. Najlepiej kupić dedykowany widelec, co to za rama?
Napisano 09 wrzesień 2013 - 02:35
E, redukcje na główke ramy z 1 1/4 na 1 1/8 są, niespecjalnie popularne, ale są. Choćby taka:
http://problemsolver...adtube_reducers
Rama:
http://www.chainreac...y/rp-prod107265
...jak teraz czytam to w pytaniach twierdzą, że dołączane do ramy stery pozwalają na montaż widelca ze sterówką 1 1/8. Sprawdziłem, niby jest tam jakaś tuleja, może spasować. Stery ważą 148,40g. Dużo to, czy mało..?
Napisano 09 wrzesień 2013 - 07:46
Napisano 10 wrzesień 2013 - 03:46
Stary dołączone do ramy to zwykłe aheady, a w samej ramie nie ma bieżni, więc to raczej nie zintegrowane. Te stery z zestawu wydawały mi się właśnie jakieś klocowate. Tam jest chyba wszystko stalowe. Napisałem w międzyczasie maila do Cane Creeka i odpisali,. że maja na stanie takie redukcje i dopasują mi wszystko jak wyślę im dokładne wymiary góry i dołu główki. Firma dobra, więc pewnie się u nich zaopatrzę.
Napisano 10 wrzesień 2013 - 08:46
Napisano 12 wrzesień 2013 - 00:58
Rany, strasznie wszystko pomieszałem. W temacie sterów jestem straszna noga, ale doczytałem i teraz chyba juz wiem o co mi samemu chodziło. Otóż nie potrzebuję redukować główki (nie wiem czemu mi się tak ubzdurało), tylko sam rozmiar łożyska dolnego z 1 1/4 na 1 1/8. Chris King oferuje stery do główek 1 1/4 na sterówke 1 1/8 z góry i dołu. Jedyną wada będzie wizualnie mniej pasująca miska na dole, ale w działaniu chyba nie powinno być problemów. Dobrze teraz rozumiem..?
Przy okazji wywaliłbym tą redukcję, którą mam ze sterami dołączonymi do ramy, bo ona sama waży 22 gramy.
Napisano 12 wrzesień 2013 - 17:05

Dodaj odpowiedź