Montowanie karbonowych części
Napisano 05 maj 2009 - 13:37
Mam mały problem z karbonową sztycą. Pasuje mi ją zamontować na jakimś preparacie co by zwiększył tarcie pomiędzy sztycą a ramą tylko nie wiem na czym to zrobić ? Na allegro znalazłem jakiś środek ale nie jest potrzebna mi cała tubka od razu więc tu moje pytanie: nie znacie jakiegoś domowego środka czy czegoś tam co by się nadało do posmarowania sztycy alby nie ślizgała się ?:>
Napisano 05 maj 2009 - 13:52
Napisano 05 maj 2009 - 20:34
Ostatnio zastanawialiśmny sie czy nie da sie zastąpić go damskim peelingiem - tez taki piaskowy :mrgreen:
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 06 maj 2009 - 13:53
Napisano 06 maj 2009 - 15:57
A coz to za rewelacje ? :shock: Taki sam urban legend jak utrata gwarancji przez wziecie udzialu w zawodach sportowych (tak, tak poczytajce dokladnie swoje karty gwarancyjne, kilka znanych firm tak maJesli bedziesz pstrykał jakimiś lakierami to pewnie gwarancje stracisz,
Napisano 03 grudzień 2009 - 20:06
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 03 grudzień 2009 - 20:26
A ja polecam użycie czegoś takiego :arrow: Fiber Grip
Ale do połączeń karbon/alu też się nadaje. Żel zapobiegający zapiekaniu się części i działaniu wilgoci i zabrudzeń na laminat, a granulat zawarty w preparacie podnosi tarcie miedzy elementami co pozwala zmniejszyć siłę z jaką zaciska się obejmę.
Napisano 17 kwiecień 2010 - 15:30
Ten sposób znalazłem na kilku forach włoskich. Innym sposobem może być włożenie zamiast papieru ściernego wyciętego paska foli al. z puszku po piwie. Podobno równie dobry sposób - przetestowany przez włochów.
Natomiast połączenie kierownicy al z mostkiem karbonowym i z rurą sterową jest na paście do zębów i na razie nie ma z tym problemów. Widocznie przy sztycy mój ciężar nieźle dobija sztycę
Napisano 17 kwiecień 2010 - 20:58
Kierownicę możesz mocować na sucho, a nie na pastę do zębów. Sztycę tylko na Fiber Grip, albo inną pastę do karbonu, nawet jeśli się nie obsuwa.
Dzięki, prowizorycznie musiałem coś zrobić, by pojeździć przez weekend, w tygodniu poszukam pasty do karbonu, bo wiem, że może się zapiec w przyszłości.
Napisano 15 lipiec 2010 - 11:10
Patentu z pastą nie znałem, może się wypróbuje przy okazji w drugim rowerze.