Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jamis Xenith

ramy

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 wymoczek

wymoczek
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądRG

Napisano 16 grudzień 2013 - 16:01

Witam.

Trafia mi się  rama Jamis Xenith w dobrej cenie. Jest na forum posiadacz Jamisa?-prosze o opinie co do jakości ramy.sztywności itp. A jak jest z rozmiarówką Jamisów.Czy 56 nie będzie strasznie wielki na 179 cm. Licze na obiektywne opinie szczęśliwych ??? posiadaczy Jamisów.

#2 astronom

astronom
  • Użytkownik
  • 1367 postów
  • SkądBurzyn

Napisano 16 grudzień 2013 - 18:21

Mam 177 cm, ramę 54 i mostek 120 mm, ale czuję że rama mogłaby być ciut dłuższa (z 1 cm). Więc 56 powinno być OK jak na Ciebie, choć niektórzy może powiedzą że długa... Ważne by zakres ustawienia siodła (przód - tył) był wystarczający by dopasować tę pozycję do długości Twojego uda.

www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna

"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."

#3 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 16 grudzień 2013 - 18:45

Mam 171-173 cm i ramę 51 - i też jest git :)

#4 Jarek-LT

Jarek-LT
  • Użytkownik
  • 413 postów
  • SkądKolberg

Napisano 16 grudzień 2013 - 19:04

WYMOCZEK

A właśnie, a jak jest z rozmiarówką jamisów ? może sam byś poszukał osobiście i to sprawdził.

Rozmiar ramy 56 nic nam nie mówi, a powinienaś to sprawdzić i przedstawić nam długość górnej rury mierzonej horyzontalnie.

Gdy to będziemy wiedzieć może Ci podpowiemy coś konkretnego.

A czy byłeś na tyle konsekwentny i zdjąłeś  wymiary z siebie i wstawiłeś w kalkulator do rozmiaru ramy???

Jarek-LT

#5 wymoczek

wymoczek
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądRG

Napisano 16 grudzień 2013 - 19:45

WYMOCZEK

A właśnie, a jak jest z rozmiarówką jamisów ? może sam byś poszukał osobiście i to sprawdził.

Rozmiar ramy 56 nic nam nie mówi, a powinienaś to sprawdzić i przedstawić nam długość górnej rury mierzonej horyzontalnie.

Gdy to będziemy wiedzieć może Ci podpowiemy coś konkretnego.

A czy byłeś na tyle konsekwentny i zdjąłeś  wymiary z siebie i wstawiłeś w kalkulator do rozmiaru ramy???

Jarek-LT

Jarek-LT -a właśnie że sprawdziłem wymiary  .Długoś efektywną ramy. wysokoś główki itp.Mam w tej chwili rame koło 54 cm+mostek 120 i czuje że jest ciut za mała. Zadałem pytanie bo możliwe że ktoś o podobnych gabarytach jeżdzi na Jamisie. Wiem że najlepiej byłoby przetestować rower, ale czasami nie ma takiej możliwości.No a z tymi kalkulatorami to tez różnie bywa.

Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ramy