Skocz do zawartości

Zdjęcie

Klamki

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 01 styczeń 2014 - 22:21

Witam kupilem sobie pierwszą szose wszystko jest ok. tylko jest taki problem że ledo dosięgam do klamek w pozycji od dołu (ultegra 6800 jak by co) Może mi ktoś coś doradzić będe bardzo wdzięczny

#2 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 styczeń 2014 - 22:30

No widzisz :D

Tak już lepiej.

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#3 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 01 styczeń 2014 - 22:35

Byś coś doradził lepiej a nie się nabijać

#4 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 01 styczeń 2014 - 22:48

Daj fotkę z boku jak to wygląda. Możesz zmienić kierownicę lub obniżyć klamki, jednak czasami tylko to pierwsze rozwiąże problem...

#5 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 styczeń 2014 - 22:57

Nabijać? Twój pierwszy post był, nazwijmy to mało kulturalny.

wiktor24 ma rację.

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#6 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 01 styczeń 2014 - 23:18

nie aż tak źle to nie jest żeby zmieniać kierownice,siegam ale wydaje mi się gdzie jak gdzie do chamulcy powinienem mieć bliżej:-) Ale tak mi się wydaje że jak cofne sidodełko kierownice troche opuszcze a klamki dam wyżej może bedzie lepiej ,nic jeszcze nie przestawialem ,nie mam foty

#7 fausto

fausto
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • Skądkościan

Napisano 02 styczeń 2014 - 09:45

Jakiego wzrostu jesteś i jaki rozmiar ma rama roweru który kupiłeś -tutaj może być problem .

#8 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 02 styczeń 2014 - 11:04

Mam 177cm a rama ma rozmiar 56

#9 fausto

fausto
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • Skądkościan

Napisano 02 styczeń 2014 - 11:30

Zakładam , że rama o klasycznej budowie,czyli rura pozioma ma długość 560 mm.Możesz mieć w tym wypadku problem z pozycją na rowerze z powodu zbyt długiej-wyciągniętej pozycji będzie szczególnie dokuczało podczas dolnego chwytu.W twoim  przypadku najlepszy rozmiar to 54.Ale nie ma dramatu podaj jaki mostek (dlugość) jest w twej maszynce do katowania się.:)

#10 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 02 styczeń 2014 - 15:55

Zakładam , że rama o klasycznej budowie,czyli rura pozioma ma długość 560 mm.Możesz mieć w tym wypadku problem z pozycją na rowerze z powodu zbyt długiej-wyciągniętej pozycji będzie szczególnie dokuczało podczas dolnego chwytu.W twoim przypadku najlepszy rozmiar to 54.Ale nie ma dramatu podaj jaki mostek (dlugość) jest w twej maszynce do katowania się.:)

No ja mam tak gdzieś 177-178nie wiem dokładnie:-) więc rama myśle że jest dobra Mostka nie mierzyłem a teraz mnie w domu nie ma ale do długich nie należ jak na moje oko 80-90cm to jest rower
cannondale evosupersix 3 W sumie tragedji z tym sięgnięciem do klamek nie ma ale 0,5cm już by zrobiło rużnice a centymetr to już by chyba było idealnie ,wogule jestem pewien że klamki są za nisko zamontowane bo zmierzyłem a kierownica powina być troch wyrzej Będe mósiał kąbinować

#11 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 styczeń 2014 - 20:49

jeśli masz problem z dosięganiem do klamek w dolnym chwycie, to w manetkach (przy klamkach) można zamontować dwa rodzaje podkładek, dzięki którym klamka przybliża się (lub oddala) od kierownicy.

#12 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 03 marzec 2014 - 12:24

Troszke duzy ten rower jak dla Ciebie. Pozostaje kombinowac z ustawieniem klamek i pochyleniem kierownicy.

Giant TCR Advanced 0 Modified
V max 102 km/h Dst max 297 km

#13 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWLKP.

Napisano 03 marzec 2014 - 18:11

Nigdy takim czymś:-) nie jeździłem no i stwierdzam że to była tylko kwestia przyzwyczajenia teraz jest już ok ,a rowerek nie jest za duży

Dodaj odpowiedź