Co to za model Ksyriumów (który rocznik)
http://pokazywarka.p...#zdjecie9796134
Koła z ciekawą historią, podobno mało jeżdżone i w dobrym stanie.
Posted 08 January 2014 - 10:28
Co to za model Ksyriumów (który rocznik)
http://pokazywarka.p...#zdjecie9796134
Koła z ciekawą historią, podobno mało jeżdżone i w dobrym stanie.
Posted 08 January 2014 - 19:49
Mylisz wersję SSC (realnie ponad 1700 gr) z lżejszą wersją SSC SL. która produkowana była później. Tak czy inaczej niektóre Mavici robią problemy już po roku a co dopiero po ponad 10, tym bardziej jak nie były dużo jeżdżone (i centrowane).
Edit
Ze strony Mavica:
1999-2002 Ksyrium SSC - Black, 1740g/pair
Posted 09 January 2014 - 11:26
jesli chodzi o wkręty to nieoficjalnie Mavic zaleca raz na pół roku poruszać nyplem, sprawdzić centrowanko ..... taka firma, taki produkt , ludzie mają problemy po niecałym roku :-D użytkowania .
Starsze koła są fajne , ale do .......fajnej szoski "retro", do gonienia raczej zrobić, kupić coś co sie szybko i łatwo serwisuje :!:
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 20 April 2014 - 09:22
To byś musiał pooglądać dokładnie gniazda szprych, poruszać nyple czy nie zapieczone i czy ranty nie wytarte .Sprawdzić osobiście
jesli chodzi o wkręty to nieoficjalnie Mavic zaleca raz na pół roku poruszać nyplem, sprawdzić centrowanko ..... taka firma, taki produkt , ludzie mają problemy po niecałym roku :-D użytkowania .
Starsze koła są fajne , ale do .......fajnej szoski "retro", do gonienia raczej zrobić, kupić coś co sie szybko i łatwo serwisuje :!:
Można wiedzieć o co chodzi z tym zapiekaniem? Czy to powszechne zjawisko, czy powielanie jakiegoś mitu?
Mam obecnie dwa komplety kół Mavica typu Ksyrium SL, czyli alu obręcz + alu szprycha.
Jedne mają 8 drugie 6 lat. Od nowości ich nie centrowałem, bo nie było potrzeby.
Przed chwilą po przeczytaniu tych sensacji, chywciłem za klucz do szprych i co? I nic, żadnego zapieczenia nie namierzyłem.