Od jakiegoś czasu zainteresowałem się sprawą diety..W zeszłym sezonie nie przykładałem specjalnej uwagi do odżywiania-jedyne na co uważałem to żeby nie pić napojów gazowanych i różnych fastfoodów itd. ale i to czasem nie wychodziło.. Czytam dosyć dużo artykułów na ten temat i widzę że dieta jest na prawdę ważna. Chciałbym abyście mi pomogli ułożyć dobrą, ale nie zbyt kosztowną dietę. Zazwyczaj moje posiłki wyglądały mniej więcej tak:
Śniadanie:
-Płatki z mlekiem lub
-1 bułka z ziarnem z dżemem
2 śniadanie (jako że chodzę do szkoły to nie jem wszystkiego naraz tylko np. co przerwę)
-2 bułki lub 2 skibki chleba (czasem z szynką,dżemem,pasztetem)
-czasem jakiś owoc (zależy jak długo jestem w szkole)
Obiad:
-Czasem zupa ale niestety musze się przystosować do tego co jest ugotowane przez mamę,
Deser:
-Jakiś serek typu danone i owoc
Kolacja:
1 lub 2 skibki chleba (zależy kiedy miałem trening)
W dni tygodnia zazwyczaj biorę więcej jedzenia do szkoły żeby od razu po szkole jechać na trening a dopiero po powrocie jem obiad. Szkołę zazwyczaj kończę o 14;25 jedynym wyjątkiem są wtorki i czasem środy.. Zapomniałem dodać że jeśli ma to coś wspólnego z dietą to mam 15 lat.. Przy wzroście 182 ważę około 64 kg i wydaje mi się że mam lekką nadwagę. Proszę Was o porady co muszę zmienić w moim odżywianiu itd. Widziałem na stronie Sylwestra Szmyda że jego śniadanie jest baaardzo duże i mocno kaloryczne :shock: Wiem, że to potrzebna energia no ale żeby aż tak dużo.. Może czegoś nie napisałem więc jeśli coś jeszcze ważnego ominąłem to mówcie-dopiszę.
Pozdrawiam i proszę o pomoc
![:)](https://szosa.org/public/style_emoticons/default/smile.png)