Kompatybilność ant+
Napisano 07 czerwiec 2012 - 00:06
Interesują mnie urządzenia peryferyjne znakowane protokołem ant+ oraz ich kompatybilność z innymi urządzeniami np. garmin 310 lub 910.
Gdzieś mi się obiło w google ze coś zależy od jakiś bitów i czasami są problemy ze współpracą tych urządzeń z komputerkami.
Czujnik kadencji i prędkości brandowane przez garmina na bank będą działać z tymi modelami.
Mnie interesuje tańsza alternatywa a konkretnie:
Czujnik kadencji/predkości btwin http://www.decathlon...-ant-172059069/
Czujnik HRM http://www.decathlon...-ant-172064097/
Czy to będzie działać z garminem 910xt?
Napisano 07 czerwiec 2012 - 08:20
Generalnie skoro powołują się na ten standard, to musi działać, raczej decathlon nie zmodyfikował go we własnym zakresie.
Napisano 07 czerwiec 2012 - 11:43
Nie przeczytałem jeszcze o problemach z 310xt (ten posiadam) i ant+
Napisano 07 czerwiec 2012 - 19:54
DC pisze http://www.dcrainmak...pth-review.html że jest okwtd, jeżeli chodzi o urządzenia Garmina to polecam tą stronę http://www.dcrainmaker.com/ Koleś robi masę testów różnych urządzeń, głównie Ant+
A tu obrazekSpeaking of which, the FR910XT supports the major cycling ANT+ sensor types including Power Meters, Speed-Only sensors, Cadence-Only sensors and combination Speed/Cadence sensors. It also supports ANT+ heart rate monitors as well.
http://lh4.ggpht.com...%255B3%255D.jpg
Monza prosić o jakiegoś linkaz tego co udalo mi sie wyszukac czujnik kadencji/predkości btwin czesto ma problemy z komunikacja z innymi urzadzeniami niz licznik btwin. opaska jest bezproblemowa.
Jeszcze takie pytanko
Jak się zachowa komputerek jeśli będzie podłączony czujnik kadencja/prędkość czy prędkość będzie można brać z gpsa czy z koła. Czy gps bedzie można włączyc outdor i wyłączyć indor?
Znalazłem tylko info na temat foodpad (pewnie dla wszystkich jest to oczywiste) ze tak jest
When indoors, it’ll send both speed and distance, as well as cadence. And when outdoors it’ll send cadence (turnover), to match up with the GPS signal. Additionally, if you end up in an area with bad GPS signal (GPS speed = zero), the unit will switch to the footpod for speed/distance. You can also set the watch to switch over to using footpod for speed, to help even out some of the speed jumpiness sometimes associated with GPS speed. This is called changing the speed source.
Z góry dzięki
Napisano 10 czerwiec 2012 - 22:03
bonifacy masz w 100 % racje - przetestowane.z tego co udalo mi sie wyszukac czujnik kadencji/predkości btwin czesto ma problemy z komunikacja z innymi urzadzeniami niz licznik btwin. opaska jest bezproblemowa.
Czujnik tętna działa bezproblemowo, jednak czujnik prędkości/kadencji nie działa z garminem 910xt
thx
Mozna zamykać
Napisano 20 czerwiec 2012 - 12:32
Mozna zamykać
Nie - nie bardzo. Dlaczego? Bo odpowiedź na tego typu pytania można znaleźć na tej stronie internetowej
Problemem może być tylko sprecyzowanie producenta danego urządzenia - np. bTwina odszukać na liście nie sposób, widocznie produkuje ktoś inny, a decathlon oznakowuje swoją marką. W tym przypadku mogą być problemy z parowaniem sprzętu.
Np. wyszukując jakie urządzenia współpracują z CycleOps PowerTap SLC+ otrzymujemy listę kompatybilnych urządzeń.
Podobnie chcąc upewnić się, że Bontrager Duotrap Digital Speed/Cadence Sensor można użyć jako zamiennika garminowskiego GSC-10, wystarczy sprawdzić wynik wyszukiwania.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 20 czerwiec 2012 - 12:44
Problemem może być tylko sprecyzowanie producenta danego urządzenia - np. bTwina odszukać na liście nie sposób, widocznie produkuje ktoś inny, a decathlon oznakowuje swoją marką. W tym przypadku mogą być problemy z parowaniem sprzętu.
Decathlon jest pod marką geonaute
Napisano 21 czerwiec 2012 - 15:02
tymbardziej że jest to mój pierwszy post tutaj. próbuję właśnie połączyć czujnik kadencji/prędkości ANT+ z decathlona bTwin/geonaute. na -=LINK=- tej stronie widzę że moje urządzenie powinno dać się połączyć z wyżej wymienionym czujnikiem niestety cisza. nie wykrywa mi urządzenia. czy ktoś próbował używać tego geonauta z holuxem gpsport 260pro ?
Napisano 22 czerwiec 2012 - 05:48
1) zamontować zestaw, pokręcić pedałami i wtedy wzbudza się nadawanie - bez powodzenia
2) wyjąć baterię z zestawu żeby zresetować wysyłany S/N po którym urządzenie jest rozpoznawane przez holuxa - bez powodzenia
mimo tego że wg thisisant.com powinny się dogadywać nie umiem przekonać żadnego do współpracy i tym samym chyba się po prostu poddam. cena między holuxowym czujnikiem a geonauta nie jest aż tak duża. 80pln geonaute przy cirka 91pln zdaje się holuxa. szkoda nerwów.
Napisano 03 lipiec 2012 - 16:01
Napisano 04 lipiec 2012 - 07:26
dzięki za info o GSC 10 - jeżeli działa to jak widzę za 160 pln na allegro warto się zainteresować. co prawda cena całego zestawu wzrosła dość mocno jak to mówią na kobietach można oszczędzać ale na gadżetach NIGDY ! :-D
Napisano 06 lipiec 2012 - 18:12
Napisano 06 lipiec 2012 - 19:07
wyżej wymieniony czujnik kombajn garmina gsc 10 mam już u siebie i z pełną odpowiedzialnością potwierdzam - współpracuje on bez problemów z holuxem gpsport 260 pro
Napisano 11 październik 2012 - 06:49
Muszę cię zasmucić ale nawet ze sprzętem decathlona się czasem nie chce parować, zwłaszcza te z numerkiem 201111, te z numerkiem 2012cośtamcośtam dawały już radę, przetestowałem 4. Wymieniałem baterię, machałem magnesikiem, nic. Kompletny złom.tu się nie da nic zakombinować. to po prostu nie będzie fungować. trzeba to raz wyraźnie powiedzieć i napisać żeby następni nie popełnili pomyłki - geonaute, decathlon czujnik kombajn kadencja + prędkość działa tylko i wyłącznie z licznikiem decathlona.
Napisano 18 maj 2013 - 08:26
Ostatnio przeglądałem stronke z ant + i dogrzebałem się to licznika z decathlonu http://www.thisisant.com - według stronki działa z moim licznikiem.trzeba to raz wyraźnie powiedzieć i napisać żeby następni nie popełnili pomyłki - geonaute, decathlon czujnik kombajn kadencja + prędkość działa tylko i wyłącznie z licznikiem decathlona.
Postanowiłem to znowu sprawdzić i przetestować osobiście
Wynik: POZYTYWNY - jest tańsza o połowę alternatywan do garmina.
Czujnik kadencji/predkości btwin jest kompatibilny z ant+ i działa z garminami
Napisano 18 maj 2013 - 09:02
Moja rada: jeżeli nie masz dostępu do antsticka, to zabierz Garmina do decathlona i spróbuj na miejscu. Ja tak zrobiłem - nie było żadnych problemów ze sprawdzeniem.
Napisano 14 czerwiec 2013 - 18:08
A próbował ktoś skumać przy pomocy ANT+ na Androidzie pulsometr Geonaute z jakimś programem innym niż Endomondo? Właśnie próbowałem skomunikować dwie Xperie - parę tygodni temu X10 Mini Pro, teraz Neo V - z owym pulsometrem w Endomondo i nic z tego... Jest to w ogóle możliwe?