Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jamis Ventura Sport 2013

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#1 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 22 maj 2013 - 20:31

Witam , przedstawiam wam swój rower. Jest to moja pierwsza szosa .Wiem ze nie ma jakichś cudów , ale dla mnie jeździ się bajka i to mi wystarczy :mrgreen:
Wrzucam pare zdj , specyfikacje i więcej zdjęć zapodam w najbliższym czasie :)

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#2 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 22 maj 2013 - 20:51

Super szosa, jak na początek, szerokości !!!

Oj, jak pięknie masz tam. Zazdroszczę. :->

#3 Gosc_krystianzach_*

Gosc_krystianzach_*
  • Gość

Napisano 22 maj 2013 - 22:03

Widzę że w końcu dorosłeś i zakupiłeś szosę:D teraz jeszcze odwróć mostek, ustaw ładnie kierownice i będzie git malina.

#4 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 22 maj 2013 - 22:48

Ale widoki, w takiej okolicy aż chciał bym się zmęczyć :)
Bardzo ładny kolor! Szerokości!

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#5 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów
  • Skądwziąć na nowy rower?

Napisano 22 maj 2013 - 23:22

Jak to wszystko sie w boju sprawuje ? Bo to najnizsza grupa Shimano, a wlasnie stoje przed proba zakupu nowego rowerka - szosy i sam nie moge sie zdecydowac na cos w budzecie do 2500zl.

#6 bans

bans
  • Użytkownik
  • 464 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 23 maj 2013 - 07:48

Wygląd roweru rzadko ma dla mnie znaczenie, ale tu przyznaję - podoba mi się ten rower.

#7 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 23 maj 2013 - 07:52

Wreszcie szosa.

Tak jak pisałem: zbieraj na pedały, buty i karbonowy widelec.

#8 Morking

Morking
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądWola Mała

Napisano 23 maj 2013 - 07:57

Wspaniały rower. Kolorystyka robi duże wrażenie :) Pozazdrościć szosy i krajobrazów :D

#9 KAEM

KAEM
  • Użytkownik
  • 489 postów
  • SkądJawor

Napisano 23 maj 2013 - 07:58

kubens, fajny rowerek , piękne widoki :shock: , ale strasznie wysoko masz tą kierownicę - na równi z siodełkiem...

#10 ojcie_c

ojcie_c
  • Użytkownik
  • 312 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 23 maj 2013 - 11:50

Bardzo ładny rowerek. Gratuluję zakupu.

Tak jak koledzy wcześniej pisali - odwróć mostek, będziesz bardziej PRO. :mrgreen:

#11 hincza

hincza
  • Użytkownik
  • 53 postów
  • SkądCiche

Napisano 23 maj 2013 - 19:09

Ta droga to już na Słowacji ?
Czy jeszcze Polska ? Rzepiska mi tylko przychodzą do głowy..

#12 Gosc_RafalPolo_*

Gosc_RafalPolo_*
  • Gość

Napisano 23 maj 2013 - 19:53

Jamisy rzadko spotykam, a ładnie się prezentują.
Jak pojadę do rodziny w tatry, to biorę obowiązkowo szosę, takie widoki!
:)

#13 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 25 maj 2013 - 15:56

Dzięki wszystkim za mile komentarze ;-)

barthas- jak cos to na pw dawaj

jano_3 - mówiłem Ci już chyba że jak fajnie by to bylo mieć wszystko odrazu , nie ? :mrgreen: Spokojnie , z biegiem czasu się kupi ;]

hincza - 1 i 6 foto jest z Łapszanki a 2,3,4,5 jest ze Źdiaru [ super podjazd 8km , nowy asfalt , w dużej częsci się przez las jedzie , praktycznie 0 ruch no i wyjeżdża się na wysokość 1130m- polecam ! :lol: ]

A propo tego mostka i kierownicy. Kiera pójdzie w dół , to wiadome :mrgreen: Tylko nie chce tak od razu obniżać żeby potem się to na plecy nie odbiło. Spokojnie , stopniowo obniżę :) A mostek i tak do wymiany prawdopodobnie pójdzie [ na jakiś dłuższy zostanie wymieniony ]

#14 astronom

astronom
  • Użytkownik
  • 1367 postów
  • SkądBurzyn

Napisano 25 maj 2013 - 16:03

A propo tego mostka i kierownicy. Kiera pójdzie w dół , to wiadome :mrgreen: Tylko nie chce tak od razu obniżać żeby potem się to na plecy nie odbiło. Spokojnie , stopniowo obniżę :) A mostek i tak do wymiany prawdopodobnie pójdzie [ na jakiś dłuższy zostanie wymieniony ]

Racja, ja też tak robiłem, lepiej się stopniowo rozciągać. Jakiś rok trwało u mnie obniżanie kierownicy i wydłużanie mostka, choć przyznaję, że jak zacząłem jeździć byłem prawie że "kaleką".
Swoją droga, w ub.r. jesienią poleciłem takiego Jamisa znajomej ;)

Ładne okoliczności przyrody.

www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna

"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."

#15 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 25 maj 2013 - 18:13

astronom - Myślę że znowu u mnie to rok nie zejdzie :D Ale tak co tydzień , dwa stopniowo obniżać. Jak dla mnie obniżenie tak nisko od razu było by głupotą , ponieważ nigdy nie miałem szosy , a na mtb pozycja całkiem inna :)

#16 Suhar

Suhar
  • Użytkownik
  • 51 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 maj 2013 - 21:34

Baza fajna. Ja tu widzę białe siodło, białą owijkę (żeby się nie brudziła może być skórzana), opony z czerwonym paskiem i wywalić ten okrutny plecak za siodłem i będzie git :-) o pedałach już nie wspominam nawet, bo to podstawa.

#17 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 26 maj 2013 - 12:25

Suhar ja też tak rower widze właśnie z tymi białymi rzeczami ^^ Tylko to z czasem się powinno zrobić ;] A ten ' plecak' no cóż... musi być , bo pompkę i dętkę do bidonu nie włoże :D A propo pedałów to one są do zakupu jako nr 1 :)

#18 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 26 maj 2013 - 13:24

Kubek a myślisz o SL czy zwykłe SPD?? Zwykłe SPD to w ogóle po taniości znajdziesz używki.

1. Olej narazie owijkę,
2. Siodło dobre to podstawa, sam zmieniałem na speca z dziurą, bo chyba chcesz mieć kiedyś małego kubensika :)
3. Karbonowy widelec!!! przyda się. Szukaj sobie na aukcjach. Na prawdę odczujesz różnicę.
4. Napraw sobie kolano!!!

#19 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Napisano 26 maj 2013 - 13:47

bo pompkę i dętkę do bidonu nie włoże

dlaczego nie? :-)
ja zawsze mam pompke i dętke w bidonie bo strasznie nie lubie tych torebeczek podsiodłowych.

#20 astronom

astronom
  • Użytkownik
  • 1367 postów
  • SkądBurzyn

Napisano 26 maj 2013 - 13:59

bo pompkę i dętkę do bidonu nie włoże

dlaczego nie? :-)
ja zawsze mam pompke i dętke w bidonie bo strasznie nie lubie tych torebeczek podsiodłowych.

Ja mam taką samą torbę. Ale pompki i reszty gratów do bidonu nie włożę - zawsze potrzebuję dwa, chyba że jadę 50-70 km.

www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna

"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."