Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jamis Ventura Sport 2013

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#21 Suhar

Suhar
  • Użytkownik
  • 51 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 maj 2013 - 22:09

Pompka o długości 10-11cm i jedna dętka spokojnie wchodzą do kieszeni na plecach. Ja wożę tak jeszcze malutki przybornik z kluczami, telefon, klucze od domu, bo zona nie zawwze wpuszcza ;) i trzy batoniki i nawet nie wyglądam na wielbłąda. Jest styl.
Torebki podsiodłowe wyglądają źle, zwłaszcza duże. Anty EuroPRO, więc stylu brak.
Szosa ma nie tylko jeździć, ma też wyglądać, wtedy jest dobrze i jeździ lepiej :)

#22 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 28 maj 2013 - 22:42

suhar wszystko ok , tylko że nie lubie mieć ' upchanych ' pleców :shock: :mrgreen:

#23 Suhar

Suhar
  • Użytkownik
  • 51 postów
  • SkądGdynia

Napisano 31 maj 2013 - 18:31

Ja nie miewam upchanych, tak jak zresztą napisałem w poprzednim poście. Czyżby magia? ;-)
Zresztą, co komu pasuje. Ja tylko poczuwam się do zwrócenia uwagi, jako strażnik stylu, jako wartości nadrzędnej w kolarstwie amatorskim :D

#24 Konik

Konik
  • Użytkownik
  • 540 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 czerwiec 2013 - 11:48

Pompka o długości 10-11cm i jedna dętka spokojnie wchodzą do kieszeni na plecach. Ja wożę tak jeszcze malutki przybornik z kluczami, telefon, klucze od domu, bo zona nie zawwze wpuszcza ;) i trzy batoniki i nawet nie wyglądam na wielbłąda. Jest styl.
Torebki podsiodłowe wyglądają źle, zwłaszcza duże. Anty EuroPRO, więc stylu brak.
Szosa ma nie tylko jeździć, ma też wyglądać, wtedy jest dobrze i jeździ lepiej :)

Sorry, Suhar, ale miejsce pod siodłem wykorzystywało się od zarania (szytka, detka, etc. pasuje tam jak znalazł). Łatwo czepiać graty, nie wpływa na aero. A ostre/twarde fanty typu klucze czy pompka to się wozi na nerach do pierwszego szlifu. :mrgreen: Poza tym, stając na pedały unosisz zbędny balast :-P

#25 Suhar

Suhar
  • Użytkownik
  • 51 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 czerwiec 2013 - 15:32

A kto kiedykolwiek mówił lub pisał, że styl = pragmatyzm?
Nie musisz mnie przepraszać, nawet po zagramanicznemu, ja nie narzucam swojego zdania, wyrażam je jeno, spójrz na mój poprzedni post i postaraj się go ogarnąć. Piszę o tym, jak byłoby ładniej, a nie lepiej/szybciej/wygodniej/coś tam.
:-)

#26 Konik

Konik
  • Użytkownik
  • 540 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 czerwiec 2013 - 19:33

A kto kiedykolwiek mówił lub pisał, że styl = pragmatyzm?

Tego nie wiem - filozofię i logikę znam jeno z nazw, a estetykę mylę z nystatyną.

Nie musisz mnie przepraszać, nawet po zagramanicznemu,

Chciałem błysnąć... :cry:

ja nie narzucam swojego zdania, wyrażam je jeno,

Tośmy w domu. Albowiem i ja.

spójrz na mój poprzedni post i postaraj się go ogarnąć. Piszę o tym, jak byłoby ładniej, a nie lepiej/szybciej/wygodniej/coś tam. :-)

Spojrzałem, postarałem się. Ogarnięcia pewności nie mam, ale wysiłki doceń 8-)
Zgadzam się, że wszelkie wory zaburzają wizerunek roweru, i do zdjęć warto zdjąć. Ale dyskretny pakiecik podsiodłowy nie powinien umniejszyć niczyich doznań estetycznych. Tym bardziej, że zadomowił się tam (pakiecik w sensie) już dawno i można go uznać za immanentną część roweru - tej wersji będę się trzymał nawet przed sądem.
A poważniej nieco, to IMO warto pod siodło dawać pakiecik awaryjny, na nerki brać to, co się używa w trasie i nie jest ostre - jest pod ręką, łatwo sięgnąć (karma, telefon). Też brzydko nie wygląda się...

#27 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 07 czerwiec 2013 - 19:56

Torebka akurat pasuje do platform.
Pragmatyzm, wygoda i tudziez stylistyka sa zachowane ;-)

#28 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 12 czerwiec 2013 - 21:02

Super rower jak na pierwsze przetarcie! :) Szerokości życzę! :-) W końcu się doczekaleś! :D

Jak pierwsze wrażenia ? :)

#29 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 21 czerwiec 2013 - 09:38

kris , wrażenia ? :D z przesiadki z 15 kg mtb ? :D sam pomyśl ^^

Kosmos :-D

#30 astronom

astronom
  • Użytkownik
  • 1367 postów
  • SkądBurzyn

Napisano 21 czerwiec 2013 - 09:58

...Kosmos :-D

Przypomniało mi się coś ważnego: jeśli tylna przerzutka u Ciebie to Sora, to uważaj, bo mojej znajomej w takim samym modelu Jamisa w ubiegłym roku strzeliła zaraz na początku użytkowania roweru, reszta historii tutaj:
http://www.forumszos...er=asc&start=15
W każdym razie odpukaj, ja już to zrobiłem ;-)

www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna

"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."

#31 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 09 sierpień 2013 - 22:20

Torebka akurat pasuje do platform.
Pragmatyzm, wygoda i tudziez stylistyka sa zachowane ;-)

Bardzo się ucieszę jak mi sprezentujesz spd ;)

Przypomniało mi się coś ważnego: jeśli tylna przerzutka u Ciebie to Sora, to uważaj, bo mojej znajomej w takim samym modelu Jamisa w ubiegłym roku strzeliła zaraz na początku użytkowania roweru, reszta historii tutaj:
http://www.forumszos...er=asc&start=15
W każdym razie odpukaj, ja już to zrobiłem ;-)

A póki co się trzymię :D * Pamiętam jak na SB pisałeś o tym ,pozdr :)

suhar - nie lubue miec wypchanych kieszonek i tyle :D a nie ma szans zeby tej torebki nie było bo sie ' nie pomieszcze' z tymi gratami. A dętke , pompkę gdzieś dac musze. Bo wóz techniczny nie jeździ za mną :o

Łukasz - Spoko rozwiązanie tylko co wtedy gdy uzywam 2 bidonów ?  :lol:

#32 bans

bans
  • Użytkownik
  • 464 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 21 sierpień 2013 - 07:27

Piszę o tym, jak byłoby ładniej, a nie lepiej/szybciej/wygodniej/coś tam.

A to czy jest ładniej czy nie to już kwestia gustu, a zatem twój argument nie ma znaczenia.

#33 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 18 maj 2014 - 12:51

Odświeżam temat, bo się troche zmieniło :)
Nowa owijka,opony, spd-sl, dłuższy mostek, koszyki 

Parę zdjęć:
10363700_660891763981887_254914616629241
10346676_660588567345540_573497908_n.jpg10155335_660890840648646_490468623690114

• Ultek lubi to

#34 marcin.

marcin.
  • Użytkownik
  • 327 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 maj 2014 - 13:38

no pięknie , wygląda lepiej, świetny rowerek.

Tylko Kubens..młody jesteś, mógłbyś mostek odwrócić i na sportowo bardziej pojeździć :)

#35 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 18 maj 2014 - 13:46

Fajny rowerek szczególnie te połączenie kolorów, ładnie ze sobą pasuje ale, drobne korekty na mostku słuszna uwaga no i nie zapomnij żeby systematycznie dodawać nowe elementy będzie dobrze ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#36 danek

danek
  • Użytkownik
  • 608 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 18 maj 2014 - 13:57

wszystko IN PLUS :D

ROSE XEON CRS 5000 Campagnolo Chorus :D http://szosa.org/top...00/#entry261183

#37 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 18 maj 2014 - 14:02

heh, dzięki :)

Co do mostku,  od początku tego roku miałem wielkie problemy z ustawieniem odpowiedniej pozycji, różne kombinacje z podkładkami, wysokością siodełka, i wymianie mostka na dłuższy, długo się z tym męczyłem, żeby ustawić tą ok pozycję. Bo dawało nieźle w kość, biodra cierpiały. I w końcu doszedłem do takiej konfiguracji, jaka jest aktualnie i przy której mnie nic nie boli i jeździ się dobrze. Sam  myślałem tez o tym, żeby ten mostek odwrócić, ale boje się że znów zaczną się problemy z ustawieniem  :-/ 

No,no krzychu np. wymiana siodełka na jakieś biało-czerwone  8-)

#38 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 18 maj 2014 - 15:30

kubens ja sceptycznie podchodziłem do zakupu tego roweru, ale powiem Ci, że wygląda konkretnie! Podoba mi się.

Tylko nie dawaj już czerwonego siodła, bo przegniesz z czerwienią, szukaj czegoś białego będzie wtedy miodzio pasowało do napisu.

• kubens lubi to

#39 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 18 maj 2014 - 17:30

Aleś odpicował rakiete :shock: Jak tym śmigniesz na miasto, dziewuchy majtki na dupach będą drzeć :D Super!

• kubens lubi to

#40 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 18 maj 2014 - 17:33

Jeszcze masz białe pedały, siodło musi być białe!