Trochę się waga różni od 7,95kg.
Napisano 12 maj 2017 - 20:14
Witam forowiczów.
Chciałbym zapytać czy znalazłby się może jakiś użytkownik modelu PRO SL 2000 z Warszawy, który byłby w stanie pomóc mi w podjęciu decyzji o zakupie roweru poprzez umożliwienie mi pokazania roweru "na żywo" i ewentualnej przymiarki (mój sugerowany rozmiar 55-57)? Ewentualnie czy może orientuje się ktoś czy jest w Warszawie miejsce, w którym można obejrzeć model PRO SL 2000?
Pozdrawiam Michał
Napisano 12 maj 2017 - 20:19
Proszę przesłać na priva swoje wymiary, pomożemy z doborem wielkości ramy. Oto podpowiedź jak się właściwie zmierzyć:
https://www.rosebike...ar/jak-zmierzy/
Napisano 14 maj 2017 - 21:34
Przecież wzrost jeszcze bierzesz pod uwagę, to jak 3 rożne rozmiary Ci wyjdą ? Co najwyżej granica między 2 rozmiarami
Napisano 15 maj 2017 - 06:42
Trochę patologia z doborem ramy na podstawie tylko długości nóg, które przecież dla osób o tym samym wzroście mogą się różnić o nawet 3 rozmiary.
Jeśli ma Pan zamiar kupić nasz rower i pojawiają się wątpliwości co do właściwego rozmiaru proszę o kontakt na priva i pomogę w wyborze odpowiedniego rozmiaru.
Gwoli wyjaśnienia: od kilku dekad sprzedajemy rowery wysyłkowo. Wypracowaliśmy przez lata własne sposoby doboru wielkości ram, a setki tysiący zadowolonych klientów raczej potwierdzają słuszność naszej filozofii. Nazwanie tego patologią jest delikatnie mówiąc nie na miejscu.
Niewielkie różnice pojawiają się na pewno, ale u dość nielicznej grupy osób i wtedy bierzemy pod uwagę także inne rozmiary. Częściej występują różnice w długości tułowia w dość wąskim przedziale, ale to możemy skorygować długością mostka.
Do wyboru jest aż 9 rozmiarów ram zatem udaje nam się dopasować odpowiednio rowery pod rozmiary klientów. Przy jakiekolwiek pomyłce traci nasza firma, bo do 30 dni klient ma prawo zwrócić rower, a my ponosimy związane z tym koszty i nie sprzedamy już tego egzemplarza kolejnej osobie w pełnej cenie.
Napisano 03 grudzień 2017 - 22:54
Wiele osób pyta czy można konfigurować PRO SL 2000. Niestety nie można, ale jeśli celuje się w rower o wygodnej geometrii to korzystając z wyprzedaży i dokładając 100 euro można kupić model TEAM GF:
https://www.rosebike...-105/aid:818966
Za 100 euro więcej (wyprzedaż) dostajemy karbonową sztycę, lepsze koła, lepsze opony, żelową owijkę, bardzo wygodną i możliwość doboru reszty komponentów wg uznania w tym min przełożeń. Model ten ma wyższą główkę ramy, ale przy zastosowaniu nakładki 20 mm i ustawieniu mostka w pozycji sport zyskuje się wygodną geometrię do długiej jazdy w dolnym chwycie.
Ilość ram ograniczona (model wychodzi z produkcji) więc trzeba się spieszyć.
Napisano 05 styczeń 2018 - 22:25
Napisano 06 styczeń 2018 - 18:47
Luźno. Przed wymiana linki, na stara naciagasz koszulke termokurczliwą 2mm tak zeby wylazła przez otwór przy główce. Dopiero teraz wyciągasz zużytą linkę. Teraz przeciągasz nową, wyciagasz koszulkę i po temacie.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Dziękuje za podsunięcie tego pomysłu o którym gdzieś już słyszałem,tylko jest taki problem,że w ten otwór w główce ramy nie wejdzie nic oprócz linki ponieważ jest taki mały.
Wygląda to tak jak by był w środku już jakiś pancerz czy rurka która jest tam na stałe ,natomiast na dole przy suporcie wychodzą rurki (osłony) które tez ciężko ruszyć.
I mam takie złudzenie że ta rurka czy coś podobnego jest przeciągnięta prze ramę .
Napisano 06 styczeń 2018 - 19:47
Napisano 06 styczeń 2018 - 22:41
Wygląda na to że plastikowa osłona która wychodzi koło suportu biegnie przez całą długość dolnej rury. Dziwne, bo u mnie tak nie było i osłony jest z 10 cm. Żeby ją "ruszyć" to musisz odkręcić śrubę na ślizgu koło suportu i wtedy będziesz mógł ja wypchnąć przez otwór koło główki. Dalej już z górki.
Napisano 07 styczeń 2018 - 13:54
Wygląda na to że plastikowa osłona która wychodzi koło suportu biegnie przez całą długość dolnej rury. Dziwne, bo u mnie tak nie było i osłony jest z 10 cm. Żeby ją "ruszyć" to musisz odkręcić śrubę na ślizgu koło suportu i wtedy będziesz mógł ja wypchnąć przez otwór koło główki. Dalej już z górki.
No i okazało się że ta rurka (osłona) poprowadzona jest przez całość ramy,także wymiana linki jest bardzo prosta.
Dziękuję za wszystkie rady HarveyDent.
Napisano 29 styczeń 2018 - 16:44
Zastanawiam się nad zakupem pro sl i oczywiście mam wątpliwości co do rozmiaru.Według rose przy moich gabarytach (noga 82 wzrost 179 cm ) byłoby to 55 cm.Zastanawiam się czy aby taki rower nie będzie dla mnie zbyt krótki.Wcześniej pojeździłem trochę na emondzie,domane (oba w rozmiarze 56 ) i sculturze 400 (54) i było ok.Najbardziej pasowało mi domane którego odpowiednikiem byłby pro sl w rozmiarze 57.Od roku odkładam na nowy rower i nie chciałbym wtopić
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower za 3500zł i więcej? →
Pierwsza Szosa 5-6 Tyś.Napisany przez becow1 , 29 lip 2024 szosa, endurance, pierwsza szosa |
|
||
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Sprzedam Rower Szosowy Orbea Rozmiar 54Cm, Osprzęt Sram RivalNapisany przez Ratonek , 12 kwi 2021 Rower szosowy, Orbea |
|
||
Giełda →
Sprzedam - linki do allegro, olx, itp. →
Sspecialized Angi Crash Sensor Szosa Mtb Kask Bezpieczeństwa S-WorksNapisany przez djakdymek , 24 sty 2021 rower szosowy |
|
||
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Nowy Rower Szosowy Kross Vento Team Edition Rozmiar L 55 Cm Di2 CarbonNapisany przez paradoxalny , 26 lis 2020 ROWER SZOSOWY |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower za 3500zł i więcej? →
Wybór Pierwszej SzosyNapisany przez OrzeChv12 , 08 lip 2020 Pierwsza Szosa |
|