Szosa Z Auchan Za 1300Zł
Posted 27 August 2014 - 22:40
Posted 27 August 2014 - 22:57
cyrul, nie zrobili nic co mieli zrobić i ile sobie zażyczyli? Czy może mówisz o serwisie z Auchana?
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Posted 16 September 2014 - 09:22
Witam wszystkich
Skuszony pozytywnymi opiniami zakupiłem dziś ten wynalazek za jedyne 599 PLN. Auchan Wola Park ale był chyba ostatni na wyprzedaży.
Trochę poobijany lakier ale nawet w miarę wyregulowany jak na szybką przejażdżkę po parkingu. Mój ostatni kontakt z rowerm szosowym był [ponas ćwierć wieku temu na samoróbce złożonej ze starej ramy Favorita i z trudem skompletowanych pozostałych części.Mam zamiar przypomnieć sobie na nim technikę jazdy i być może przygotować się do jakiegoś krótkiego triatlonu.
Pozdrawiam
Gosc_pdf2014_*
Posted 16 September 2014 - 20:22
A ja mam pytanie z innej beczki: zamierzam skorzystać z gwarancji na tego Leadera - uszkodzona jest tylna piasta. I teraz pytanie: czy muszę wieźć cały rower czy wystarczy np. samo koło? Wolałbym nie dawać im całego roweru, bo w transporcie mogą go uszkodzić. Ktoś ma doświadczenie z podobnymi przypadkami w hipermarketach czy lepiej dopytać samemu?
Posted 17 September 2014 - 08:32
Naklejki mam jak na tym z pierwszego filmiku. Co do gwarancji to pracownicy działu sportowego powiedzieli mi że usterki starają się naprawić na miejscu , dopiero grubsze problemy odsyłają do serwisu dystrybutora. Najlepiej zapytaj się w sklepie jak będzie im wygodniej.
Posted 17 September 2014 - 22:15
Gosc_pdf2014_*
Posted 18 September 2014 - 06:46
Ta "farba" to raczej specjalna masa zabezpieczająca śruby przed samoistnym odkręcaniem.
Tak czy inaczej w sobotę zaatakuję hipermarket z samym kołem
Tylko jeszcze się zastanawiam nad zdjęciem opony i kasety żeby przełożyć do innego koła by móc jeździć...
Jeszcze znalazłem ciekawy punkt w prawach konsumenta,że jeżeli towar waży ponad 10 kg to nie mamy obowiązku dostarczenia go do sklepu - to sklep musi go od nas odebrać w ciągu 7 dni. A Leader waży 12 kg :-D
Teraz doczytałem,że to już nie obowiązuje. Można jedynie żądać zwrotu kosztów dostarczenia towaru.
Gosc_pdf2014_*
Posted 13 October 2014 - 14:34
No i Leader już wrócił z serwisu.Trzymali go równe trzy tygodnie. Niestety musiałem zawozić cały rower. Serwis jednak spisał się dobrze, wymienili co trzeba a nawet ulepszyli pewną część
Niestety ośce nie wróżę długiego żywota - podparcie łożysk jest podobne jak ma to miejsce w wolnobiegu, co generuje duże siły zginające działające na oś
Na szczęście gwarancja trwa 2 lata ![]()
Gosc_pdf2014_*
Posted 22 October 2014 - 11:58
Gosc_pdf2014_*
Posted 31 October 2014 - 19:25
A oto i nasz lider na oficjalnej stronie producenta: http://shop.leader96.../28-run-rv-sora
Posted 30 March 2015 - 10:01
Wraz z wiosną rowery znów zawitały do Auchan a z nimi bułgarska szosówka.
Tym razem pod nazwą Teamraider. Specyfikacja jak w Leaderze tylko inny krótszy (10 cm) mostek i kierownica z grubszą owijką.
Rozmiar ramy w modelu eksponowanym Warszawa Górczewska to 54 cm rury poziomej.
Za 1360 bym nie kupił ale za jakiś czas będą promocje typu 50% i wtedy polecam z czystym sumieniem.