Szosa Z Auchan Za 1300Zł
Posted 03 July 2014 - 22:02
pionowa rura ma 540mm, a pozioma 545. Niby różnica niewielka, ale przymierzyłem się do niego i...to jest właśnie mój rozmiar. Dokupił bym do tego mostek z 80mm i było by idealnie. A tak to się muszę męczyć nadal na swoim 560mm + mostek 50mm :/ ale to już kwestia kilkunastu dni i będzie nowa rama TTh 530 ![]()
Posted 04 July 2014 - 14:48
Ten rower to na moje oko byłby wymarzony rower na trenażer. Nic mu chyba więcej do tego ne trzeba oprócz wygodnego siodła. Jako szosa do turystycznej jazdy też się nada - bez szaleństw. na wyścigi nijak to sie nie kwalifikuje na dzisiejsze standardy. Upgrade bezcelowy raczej bo wymienić z czasem trzeba byłoby wszystko łącznie z ramą. Że co? Jest jeden rozmiar do wyboru? Mon Dieu!!!
Posted 21 July 2014 - 16:02
witam wszystkich
kupilem szosowke z auchan poland nazwa LEADER jeszcze nie jezdzilem, ale na jedna rzecz nie zwrocilem uwagi jak plecione sa szprychy na 2 lub 3 +, czy ktos wie i pytam tez o opinie kogos kto posiada i juz jezdzi jakis czas na tym rowerze.
pozdrawiam
Gosc_pdf2014_*
Posted 22 July 2014 - 10:00
Na dzień dzisiejszy tego Leadera "szosówkę" na pewno warto kupić - byłem dzisiaj w Auchan i znowu jest promocja 50% na rowery. Sam osprzęt jest więcej wart, np.same klamkomanetki Claris kosztują w detalu 350 zł. Zastanawiam się czy nie kupić drugiego ![]()
Posted 22 July 2014 - 11:55
665 zł to bardzo dobra cena. Raczej nic w tym przedziale cenowym nie może konkurować.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Posted 23 July 2014 - 12:43
WITAM!
Kupiłem ten rower w Auchan w Rumi w obniżce za 799zł.
Ramę sprawdziłem i do moich rozmiarów wydawała się idealna (nie mogłem znaleźć oznaczeń, była tylko literka L), ale długość rury podsiodłowej 56cm, długość pozioma ramy 54,5. Ja mam 178 wzrostu i długość nogi 84.
Jednak nie mogę jeździ bo praktyczne nie dostaję do manetek. Jestem już wiekowy, więc nie zależy mi na super aerodynamicznej sylwetce.
Będę musiał zmienić mostek i być może kierownicę. Zastanawiam się czy kupić mostek 70 z kątem 40st., czy 105 regulowany do 60st, bo kierownica jest znacząco za nisko, jak dla mnie. Wiem, że to nie standardowe rozwiązania, ale ojciec wielodzietnej rodziny nie może sobie kupić roweru za za np 2-3k i powiedzieć dzieciakom, że nie pojadą na wycieczkę, za 800zł to inaczej wygląda. Kierownica wg mnie ma też bardzo duży zasięg(ok 170mm), przydałby się mniejszy.
Mam jeszcze problem bo łańcuch przeskakuje w taki sposób jakby nie mógł się wpasować. Miałem kiedyś taki efekt, kiedy chciałem zmienić łańcuch bez zmiany kasety.
Po przejechaniu około 100km efekt jakby się zmniejszył. Może przy okazji coś poradzicie.
Gosc_pdf2014_*
Posted 23 July 2014 - 14:46
Tak to jest jak się nie czyta uważnie całego wątku
Masz tyle samo wzrostu co autor tego wątku, który też stwierdził,że rower jest za duży. Z tego co pamiętam założył krótszy mostek ale chyba i tak do końca to nie było to.
PS. Jaki problem był z przymiarką w sklepie?
Posted 23 July 2014 - 15:06
Nie było ale co innego przymiaraka a co innego jazda.
Wątek przeczytałem dopiero dzisiaj. Zanim coś kupię chciałbym mieć pewnoość że załatwi problem.
Tak sobie myślę że naet jak wydam jescze 150zł na mostek i kierownicę to i tak będę miał tanio.
A mostek z roweru można sprzedać bo jest ZOOM (110 / +-7st) całkiem przyzwoity.
Posted 16 August 2014 - 22:42
Posted 17 August 2014 - 22:34
Gosc_pdf2014_*
Posted 18 August 2014 - 08:47
Pedałów na razie nie zmieniałem. Za to wymieniłem sztycę na 350 mm bo ta, która była jest dla mnie za krótka (mam 185 cm) i obróciłem mostek,żeby mieć wyżej kierownicę (to moja pierwsza szosa
)Po przejażdżce po deszczu (wróciłem cały mokry od spodu) założyłem błotniki. Rower jest przede wszystkim użytkowy a nie wyścigowy
Przerzutki mam dosyć dobrze wyregulowane i przy użytecznej kombinacji przełożeń (bez przekosów) nic nie obciera. Ale jak już zaznaczałem, po zmierzeniu linii łańcucha wyszło mi,że suport jest za długi o 3 mm na stronę więc kupiłem najtańsze Neco za 20 zł o długości 113 mm. Później znalazłem w sieci,że ta długość jest rzeczywiście zalecana do tej korby: http://allegro.pl/no...4510623778.html Fabrycznego suportu nie można poza tym prawidłowo dokręcić,wystaje z lewej strony, tak jakby był na mufę 73 mm. No i ma plastikowe miski. Daj znać jak rower wróci z gwarancji (słyszałem,że dosyć długo to trwa) bo będę musiał chyba też z niej skorzystać (ale to raczej po sezonie).
Posted 18 August 2014 - 21:18
Posted 27 August 2014 - 18:40
Już jestem po pierwszych zmianach.
Wymieniłem. kierownicę na aluminiową ZOOM. Ta stalowa to waży chyba z 1kg i jeszcze miała za duży zasięg - koszt nowej 65zl
Pojeździłem trochę i stwierdziłem, że mostek jak chodzi o długość, może być. Kupiłem mostek o wyższym kącie 110 +/- 30 KaTeeM, ale jak przyszedł to okazało się to max +/-20, a może nawet +17/-17, ale sprzedawca dał upust i postanowiłem go wypróbować. Mostek kosztował mnie w sumie 48zł z przesyłką.
To wszystko poprawiło komfort jazdy. Co prawda było by dla mnie wygodniej, jak by kierownica była kilka cm wyżej, ale może się przyzwyczaję, szczególnie jak uda mi się jeszcze kilka kg zrzucić, zwłaszcza z brzuszka.
Zrobiłem już ok. 800km. Łańcuch się wpasował, przerzutki udało mi się wyregulować. Jedynie na środkowej tarczy i z tyłu na najmniejszej coś obciera i właściwie nie stosuję tego przełożenia. Próbowałem to wyregulować, ale zaczynało obcierać na najmniejszej tarczy i największej zębatce z tyłu, więc dałem spokój.
Wydaje mi się, że w suporcie czasem coś skrzypi. Pisaliście żeby go wymienić na 113 - będzie ok.?
Jak chodzi o przednią manetkę to mnie dziwiło, że żeby zrzucić z największej tarczy trzeba dwa razy użyć manetki. Teraz rozumiem.