Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosa Z Auchan Za 1300Zł

110 odpowiedzi w tym temacie

#81 cyrul

cyrul
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 27 sierpień 2014 - 22:40

Moj rower dziś wrócił z serwisu. Skrzypienie w supporcie jak było tak jest nadal. W sumie to nie wymienili nic poza wyregulowaniem przerzutek i wyczyszczeniem łańcucha. Zastanawiam sie tylko czy oddac z powrotem do serwisu czy suport wymienic sam na własną ręke co wiazałoby się z utrata gwarancji. .

#82 Gosc_pdf2014_*

Gosc_pdf2014_*
  • Gość

Napisano 27 sierpień 2014 - 22:44

A co masz plombę na suporcie? ;)

#83 Gosc_pdf2014_*

Gosc_pdf2014_*
  • Gość

Napisano 27 sierpień 2014 - 22:44

dubel

#84 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 27 sierpień 2014 - 22:57

cyrul, nie zrobili nic co mieli zrobić i ile sobie zażyczyli? Czy może mówisz o serwisie z Auchana?

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#85 cyrul

cyrul
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 28 sierpień 2014 - 20:24

Za serwis gwarancyjny nie zapłaciłem nic. Liczyłem na wymianę wkłądu suportu, ale to widać za dużo jak dla nich. Rower był oddany do serwisu Reala bo tam go kupiłem.

#86 Dr0zda

Dr0zda
  • Użytkownik
  • 269 postów

Napisano 16 wrzesień 2014 - 09:22

Witam wszystkich

Skuszony pozytywnymi opiniami zakupiłem dziś ten wynalazek za jedyne 599 PLN. Auchan Wola Park ale był chyba ostatni na wyprzedaży.

Trochę poobijany lakier ale nawet w miarę wyregulowany jak na szybką przejażdżkę po parkingu. Mój ostatni kontakt z rowerm szosowym był [ponas ćwierć wieku temu na samoróbce złożonej ze starej ramy Favorita i z trudem skompletowanych pozostałych części.Mam zamiar przypomnieć sobie na nim technikę jazdy i być może przygotować się do jakiegoś krótkiego triatlonu.

Pozdrawiam

#87 Gosc_pdf2014_*

Gosc_pdf2014_*
  • Gość

Napisano 16 wrzesień 2014 - 14:48

Gdzie widziałeś te pozytywne opinie? Chyba wystawiają je pracownicy Auchan ;-)  Jednak za tę cenę - gratuluję zakupu :)  Czyżby to był ten egzemplarz bez naklejki na ukośnej rurze?

#88 darekUFO

darekUFO
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 16 wrzesień 2014 - 19:45

Nie wiem, czy padło takie pytanie, ale jakie najszersze opony wejdą w tym rowerze, bo myślę, że fajny byłby z niego przełaj?

#89 Gosc_pdf2014_*

Gosc_pdf2014_*
  • Gość

Napisano 16 wrzesień 2014 - 20:22

A ja mam pytanie z innej beczki: zamierzam skorzystać z gwarancji na tego Leadera - uszkodzona jest tylna piasta. I teraz pytanie: czy muszę wieźć cały rower czy wystarczy np. samo koło? Wolałbym nie dawać im całego roweru, bo w transporcie mogą go uszkodzić. Ktoś ma doświadczenie z podobnymi przypadkami w hipermarketach czy lepiej dopytać samemu?

#90 Dr0zda

Dr0zda
  • Użytkownik
  • 269 postów

Napisano 17 wrzesień 2014 - 08:32

Naklejki mam jak na tym z pierwszego filmiku. Co do gwarancji to pracownicy działu sportowego powiedzieli mi że usterki starają się naprawić na miejscu , dopiero grubsze problemy odsyłają do serwisu dystrybutora. Najlepiej zapytaj się w sklepie jak będzie im wygodniej.

#91 cyrul

cyrul
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 17 wrzesień 2014 - 13:02

mnie pracownik hipermarketu poinformował ze w sprawie serwisu przyjedza do nich mobilny serwisant wiec podejrzewam ze oni tych rowerów nigdzie nie wysyłają.

#92 Gosc_pdf2014_*

Gosc_pdf2014_*
  • Gość

Napisano 17 wrzesień 2014 - 13:24

Mojej usterki na pewno nie naprawią sami ponieważ do wymiany jest bębenek. Wolałbym nie zostawiać całego roweru bo boję się, że przy okazji coś innego spier... ;-)

#93 cyrul

cyrul
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 17 wrzesień 2014 - 22:15

Oddając rower na gwarancje podajesz powód jeżeli nawet osoba przyjmująca gwarancje nie zna się na rzeczy to ma obowiązek opisania krótko usterki, więc jeśli jej na wstępie pwoiesz co jest zepsute i ona to wpisze to fachwiec oddelegowany do usterki może zaopatrzyć się w bębenek. Wczesniej w tym temacie był poruszony również temat gwarancji w przypadku rozkręcania częsci roweru. Ja pokusiłem sie o wymaine wkładu i wiem że gwint srub którymi były przykręcone korby do wkładu były pokryte niebieską farbą której celem jest właśnie stweirdzenie czy ktoś majstrował przy rowerze czy nie. Nie wiem jak jest w przypadku koł czy tam też przypadkiem śruby nie są pokryte ową farbą także zanosząc samo koło mogą Ci go nie przyjąć.

#94 Gosc_pdf2014_*

Gosc_pdf2014_*
  • Gość

Napisano 18 wrzesień 2014 - 06:46

Ta "farba" to raczej specjalna masa zabezpieczająca śruby przed samoistnym odkręcaniem.

Tak czy inaczej w sobotę zaatakuję hipermarket z samym kołem :) Tylko jeszcze się zastanawiam nad zdjęciem opony i kasety żeby przełożyć do innego koła by móc jeździć...

Jeszcze znalazłem ciekawy punkt w prawach konsumenta,że jeżeli towar waży ponad 10 kg to nie mamy obowiązku dostarczenia go do sklepu - to sklep musi go od nas odebrać w ciągu 7 dni. A Leader waży 12 kg  :-D

Teraz doczytałem,że to już nie obowiązuje. Można jedynie żądać zwrotu kosztów dostarczenia towaru.

#95 Gosc_pdf2014_*

Gosc_pdf2014_*
  • Gość

Napisano 13 październik 2014 - 14:34

No i Leader już wrócił z serwisu.Trzymali go równe trzy tygodnie. Niestety musiałem zawozić cały rower. Serwis jednak spisał się dobrze, wymienili co trzeba a nawet ulepszyli pewną część :)  Niestety ośce nie wróżę długiego żywota - podparcie łożysk jest podobne jak ma to miejsce w wolnobiegu, co generuje duże siły zginające działające na oś :( Na szczęście gwarancja trwa 2 lata ;)

#96 Gosc_pdf2014_*

Gosc_pdf2014_*
  • Gość

Napisano 22 październik 2014 - 11:58

No proszę - o zdjęciu naklejek leader zyskuje na wartości ;)

http://allegro.pl/ro...4693541636.html

#97 Gosc_pdf2014_*

Gosc_pdf2014_*
  • Gość

Napisano 31 październik 2014 - 19:25

A oto i nasz lider na oficjalnej stronie producenta:  http://shop.leader96.../28-run-rv-sora

#98 Dr0zda

Dr0zda
  • Użytkownik
  • 269 postów

Napisano 30 marzec 2015 - 10:01

Wraz z wiosną rowery znów zawitały do Auchan a z nimi bułgarska szosówka.

Tym razem pod nazwą Teamraider. Specyfikacja jak w Leaderze tylko inny krótszy (10 cm)  mostek i kierownica z grubszą  owijką.

Rozmiar ramy w modelu eksponowanym Warszawa Górczewska to 54 cm rury poziomej.

Za 1360 bym nie kupił ale za jakiś czas będą promocje typu 50% i wtedy polecam z czystym sumieniem.

Załączone miniatury

• 20150330_090243.jpg

#99 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 30 marzec 2015 - 20:40

"Rabuś drużyn"..? Serio..?

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#100 Stasko