Skocz do zawartości

Zdjęcie

Klasyczna Szosa Titan, Cilo - Prośba O Opinię

27 odpowiedzi w tym temacie

#21 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 03 kwiecień 2014 - 08:45

Obejrzałem zamieszczony filmik ze zmianą biegów z ramy. Wszystko ok jeżeli jedziemy po płaskim czy w siodle. Nie wyobrażam sobie natomiast zmiany biegów np. zrzucania na lżejszy, podczas podjazdów w stójce. Sięganie manetki na ramie lub przysiadanie, żeby zrzucić bieg zupełnie wybija z rytmu.

Jest jeszcze na Allegro jedna bardzo interesująca propozycja

http://allegro.pl/ba...4089866350.html

Basso o pieknej wyścigowej geometrii, do tego klamkomanetki i jedyny właściwy dla szosy osprzęt czyli Camapagnolo :)

Rozmiar chyba będzie ok. Tylko ta cena... Proszę o ocenę zużycia blatów i kasety oraz ogólną ocenę stanu tego roweru. Co to za koła Fir rury ramy? Czy warto zainwestować tyle w taki sprzęt, czy raczej szukać czegoś tańszego albo dołożyć tysiaka do nowej sklepowej alu szosy ?

#22 blaha

blaha
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądSwarzędz

Napisano 03 kwiecień 2014 - 10:22

Trafiłem na to forum  kiedy poszukiwałem inf na temat szosówek sam chce kupić jedną powiem że ten temat mnie interesuje. 
Nie zdecydowałem jeszcze czy kupie nową czy używaną kolarke. Jednak jedno już ustaliłem, jeśli nowa to do 2000 tyś a jeśli używka to max 1000 a i to już chyba zbyt wiele ;) 

Ciekawe propozycje tutaj padają do tego macie wiedzę więc proszę pisać jak najwięcej czytam. 

#23 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 03 kwiecień 2014 - 10:34

Nowej do 2000zł nie kupisz, chyba że jakiś kompletny szmelc nie warty tych pieniędzy. Używany roczny lub dwuletnie w tej cenie jak najbardziej. 

Używaną współczesną szosę na aluminiowej ramie z aluminiowym lub tym bardziej karbonowym widelcem do 1000zł - nie ma szans. Jedynie jakiś klasyk z lat 80, 90. Chociaż zdarzają się, co prawda bardzo rzadko, okazje tego typu - sam przespałem tą ofertę :)

http://allegro.pl/ro...4029328717.html

#24 blaha

blaha
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądSwarzędz

Napisano 03 kwiecień 2014 - 10:48

Ja nie mówie że używany ma być super karbon super technologia może być stary bez klamkomanetek byle wytrzymał robienie 200 km tygodniowo. Jeśli nowy to tylko ten z decathlonu triban 500. 

Jeśli używany to może być nawet z lat 60 ;) Byle jeździł bez awarii cały sezon (.  Twórca tematu rzuca super propozycję może którąś wybiore więc jeśli ktoś widzi że rower nie rozpadnie się szybko to proszę aby to napisał i opisał dlaczego tak jest, macie zdecydowanie większą wiedzę miło będzie z niej skorzystać. Sam się czegoś dowiem naucze na przyszłość mniej pytań. 

Pozdrawiam. 

#25 87Tomasz

87Tomasz
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądMrzeżyno

Napisano 03 kwiecień 2014 - 10:53

Ech znowu muszę powiedzieć to samo-da się-Triban 5

#26 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 03 kwiecień 2014 - 10:56

Tak, zapomniałem o tym rowerze :)

Jest jeszcze Merida 880 z 2013 roku

http://www.bikeateli...ace-880-16-2013

Wracając do mojego tematu, czy ktoś mógłby się wypowiedziec na temat tego Basso z linka wyżej?

#27 blaha

blaha
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądSwarzędz

Napisano 03 kwiecień 2014 - 11:06

Triban 500 to rower widmo nie do dostania, czekam na dostawę dzownię do decathlonu i nic. 

#28 wigoor

wigoor
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • SkądKowale (Gdańsk)

Napisano 03 kwiecień 2014 - 21:32

Dokładnie. Co z tego że jest taki polecany, gdy ani Tribana 300 ani 500 nie mogę obejrzeć w Decathlonie fizycznie. Dostawa bliżej nieokreślona, rozmiar też... 

Dodaj odpowiedź