Jaki Kask??
#222 Gosc_felipe_*
Napisano 23 grudzień 2008 - 22:14
Mam pytanie. Chcę zamienić kask MET'a Stradivarius na GIRO Atmos'a . Posiadam za duży rozmiar więc planuje sprzedać. 58-61 a rozmiar głowy mam 56cm , dlatego myślę o zmianie na M'kę. Czy to jest dobre rozwiązanie? :-?
Dowiesz się dopiero jak przymierzysz.
Napisano 18 luty 2009 - 13:01
A tutaj link:
http://www.areo.eu/lynx_blu.php
Napisano 20 marzec 2009 - 18:02
Mam podobną sytuację. W Toruniu kasków również jak na lekarstwo. I też chyba zdecyduję się na kupno przez internet. Napaliłem się nawet delikatnie na jeden model. Sprawdziłem jakie rozmiary występują w tym modelu:Mam kilka pytać odnośnie kasków. W moim mieście (okolice i Konin) i okolicach nie ma żadnego profesjonalnego sklepu rowerowego, jedynie zachowane pozory takiego sklepu z wywieszonymi kilkoma sztukami kasków. Dlatego jestem zmuszony kupić kask na allegro.
Jestem początkującym szosowcem, nie znam się na kaskach i nie chcę źle wybrać.
Jakie kaski są dobre, na co zwracać uwagę kupując kask? W jakich cenach są dobre kaski?
Chciałem poświęcić na ten cel do 150 zł (z hakiem) Czy za tę kwotę w ogóle da radę kupić dobry kask, czy lepiej zainwestować w przyszłość? Czy droższe kaski zapewniają lepszą ochronę? No i wreszcie, czy lepiej jechać dalej i przymierzyć kask, mimo, że podróż będzie kosztowac połowę jego wartości?
Nie chcę jakichś pro ultra 10 gramowych, jakoś nie wierzę, że 200 czy 300 gramów robi różnicę a i tak jestem amatorem.
Liczę na waszą pomoc :]
pozdrawiam
S 49-57
M 54-60
L 57-63
Adult 54-62
Adult SM 50-58
Moja główka ma 56-57 cm. Noszę stosunkowo krótkie włosy. Czapeczek raczej unikam. Co mogę od was usłyszeć w kwestii rozmiaru, oprócz tego, że powinienem go przymierzyć przed kupnem? ;-)