Jaki Kask??
Posted 23 May 2009 - 08:54
http://allegro.pl/sh...?item=638392869
http://allegro.pl/sh...?item=639783655
tylko w tym 2. facet mi nie powiedział jaka jest cena minimalna wiem, że firmy są znane a inne kaski tych firm drogie i bardzo drogie. Czy warto w to inwestować ? A obwód głowy mieży sięz uszami(kilka mm górnej części) czy bez zupełnie? Pozdrawiam
- RadzioP1 likes this
#302 Gosc_Mathieo_*
Posted 23 May 2009 - 09:14
pozdro
Posted 23 May 2009 - 09:23
Ja bym z kolei nie polecał tego kasku kelly'sa miałem go w ręce, i zacisk sprawiał wrażenie wielkiej tandety, chodził jak zabawkowy samochodzik dla 2-letniego dziecka. A wkładki wewn atrz te z skoda gadać. Pokrywa za to z daleka wygląda na przewiewną lecz wystarczy zajrzeć do wewnątrz kask to można zobaczyć jakie te otwory są małe.
Masz racje tylko spojrz na to ze kellys bardziej robi rzeczy typowe dla mtb. A jezeli chodzi o kaski itp , inne rzeczy dla mnie tez ich jakosc pozostawia wiele do zyczenia :-/
#305 Gosc_Stas_*
Posted 23 May 2009 - 09:48
Stas
Posted 23 May 2009 - 11:28
Fiszmen9- bez uszu- spójrz na ilustrację TUTAJ
Co do Giro, to możesz o nim poczytać opinie np. TU
Super. Wielkie dzięki. Na 99% zdecydujęsięna niego tylko nie wiem ile wynosi cena minimalna. A czy kaski rowerowe podobnie jak motocyklowe dopasowują się do kształtu głowy użytkownika czy w bardzo małym stopniu? W sumie mógłbym jeźdźic w motocyklowym ;-) jakąbym miał wtedy ochronę przed uderzeniami ;-). Pzodrawiam
Posted 24 May 2009 - 19:26
kilka tygodni temu zakupiłem kask - Met Estro, chciałem się podzielić kilkoma spostrzeżeniami, może kiedyś się to komuś przyda.
Przez ok. 5 lat użytkowałem kask "z tesco za 40 zł", tandeta chińska, zsuwała się z głowy, pasek pod żuchwę się ciągle luzował, a pomimo sporych otworów wentylacyjnych ciągle miałem głowę przepoconą.
Met'a kupiłem za 325 zł w sklepie. Rozmiar M, jak na moją dużą łepetynę kask dosyć dpasowany, ale taki chciałem. Pomimo, że nowy kask jest dużo "ciaśniejszy", głowę nawet po ostrej przejażdzce mam suchutką, jakbym jeździł bez kasku. Coś wspaniałego. Dodatkowo wygodne paski i ciekawy wygląd utwierdzają mnie w przekonaniu, że 325 zł wydałem na coś na prawdę przyzwoitego. Na zakończenie napiszę, że kaski Meta są dosyć głębokie, głębsze niż np. Specialized'y.
Jednym słowem polecam. Kolejny raz sprawdza się zasada, że jak się za coś zapłaci to się jest zadowolonym
Posted 31 May 2009 - 21:13
Mam zamiar kupić kask i zastanawiam się nad dwoma a w sumie trzema modelami:
MET Cosmo, MET Aliseo i GIRO Transfer. Najbardziej pasują mi Met'y a w szczególność Aliseo (pasują w sensie wyglądu bo nie mierzyłem i na 90% nie zmierzę przed zakupem). Jeździ ktoś w tych kaskach, co możecie powiedzieć na ich temat. Może jeszcze jakieś inne modele?
Posted 01 June 2009 - 20:55
Jeśli chodzi o kask to istotne są dwie cechy:
a ) wygoda
b ) wygląd
Skoro nie przymierzysz kasku przed kupnem, to cecha "a )" odpada. Więc kup ten, który CI się najbardziej podoba :-D
Posted 02 July 2009 - 20:50
Posted 02 July 2009 - 20:58
ja bym polecał dorzucic 60 zł, wybrać sie do intersportu i poprosić o kask Uvexa FP-1.
za profesjonalny kask dajesz 200 zł (w sklepach internetowych kask kosztuje prawie 500zł)
niewiem skad u nas w sieci taka atrakcyjna cena ale naprawde warto dac tyle za ten kask bo to juz na lata:)
aha dodatkowo oczywiscie powinienes dostac do nich okulary..
pozdro!
Posted 05 July 2009 - 21:13
*Uni 54-61cm
*Unismall 52-57cm
Głowę mierzyłem i wyszło około 56,5cm ale to tak max. Który rozmiar bardziej polecacie? Włosy mam raczej krótkie, czapki nie posiadam ale nie mówię czy kiedyś nie kupię.
Posted 13 July 2009 - 21:17