Jaki Kask??
Napisano 10 sierpień 2009 - 20:41
Jeśli kask dojdzie na dniach, to zdam relację 8-)
Napisano 12 sierpień 2009 - 11:51
Napisano 12 sierpień 2009 - 13:09
Na początku napiszę, że to mój pierwszy kask, dlatego takie zdziwienie.
Pierwsze wrażenie...mówie sobie, o ku*wa, co to za gówno? wygląda jak jakiś wielki garnek i nijak ma się do innych kasków, które widziałem :roll: Myśle sobie, że chyba go odeśle albo co... Nie spodobał mi się, ale jak już kilka razy go przymierzyłem to doszedłem do siebie i jest extra ;-)
Chociaż kolor jest inny niż oczekiwałem to i tak mi gra, ale trzeba uważać, bo jeśli ktoś się napali na taki kolor:
http://www.allegro.p...uper_tanio.html
to z góry mówię, że może pomarzyć...Jest tylko taki deseń niebieskiego:
http://www.cbike.com...eblk_helmet.jpg
Inny kolor jest wynikiem robienia zjęcia z lampą błyskową :->
Co do jakości wykonania to nie mam zastrzeżeń, mimo, że nie mam porównania z innymi, to jest komfortowy, nie uciska, leży jak ulał :mrgreen:
I chwytając karton z kaskiem, myślałem, że jest pusty, bo taki lekki :oops:
Niestety jeszcze jazdy w nim nie odbyłem i ciężko z tym, bo wyjeżdżam do niedzieli :-| ale mam nadzieję, że dobrze wentyluje czachę 8-)
Napisano 12 sierpień 2009 - 13:33
Sam zrobiłem wczoraj cyfrówką zdjęcia i kolor wychodzi właśnie jaśniejszy, identico jak na tamtej aukcji
Nie wiem...może to jakiś kameleon
gibber, może i tak, ale pytałem kilka osób i sami też zamawiali, i podjęli trafną decyzję, ale zgadzam się, że nie każda głowa może znaleźć się w każdym kasku.
Napisano 12 sierpień 2009 - 13:46
skoro masz malowanie z tyłu to masz faktycznie nowy model. Myslałem, że powołując sie na te drugie malowanie chciałes pokazać, że masz takie samo
a wykonanie warte tych 230 zł? ogólnie jestes zadowolony?
Napisano 12 sierpień 2009 - 19:53
Nigdy ale to nigdy nie kupuje sie kasku przez net'a, bez przymiarki.
Ostatnio, przy wyborze mierzylem okolo 12 modeli, tylko jeden pasil jak trzeba (rozmiar, wazne, aby nie wygladac w nim jak muchomor)
Ha, fajnie jak się mieszka w mieście, gdzie jest do wyboru 12 modeli.
Napisano 11 wrzesień 2009 - 14:11
Śmigam w kasku Met - Bad Boy - jest to kask z przed 4 lat z daszkiem (do MTB) i na mojej dyńce siedzi dosyć głęboko. Naturalnie jeżdżąc na szosie daszek odpinam, ale w końcu coraz więcej jeżdżę w dolnym chwycie i niestety przez to, że kask jest dosyć "głęboki" tracę minimalnie komfort jazdy tzn przednia krawędź kasku minimalnie mi przysłania pole widzenia :-(
W związku z tym rozważam zakup nowego kasku i teraz się zastanawiam
1. Czy kupić drugi kask tylko na szosę
2. Czy kask do MTB z odpinanym daszkiem, ale bardziej płytki
wiem ze wielu z Was śmiga i na szosie i na MTB
- czy używacie dwóch różnych kasków czy odpinacie tylko daszek ?
- jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie ?
Napisano 13 wrzesień 2009 - 11:34
Mam pytanie odnośnie kasku
Śmigam w kasku Met - Bad Boy - jest to kask z przed 4 lat z daszkiem (do MTB) i na mojej dyńce siedzi dosyć głęboko. Naturalnie jeżdżąc na szosie daszek odpinam, ale w końcu coraz więcej jeżdżę w dolnym chwycie i niestety przez to, że kask jest dosyć "głęboki" tracę minimalnie komfort jazdy tzn przednia krawędź kasku minimalnie mi przysłania pole widzenia :-(
W związku z tym rozważam zakup nowego kasku i teraz się zastanawiam
1. Czy kupić drugi kask tylko na szosę
2. Czy kask do MTB z odpinanym daszkiem, ale bardziej płytki
wiem ze wielu z Was śmiga i na szosie i na MTB
- czy używacie dwóch różnych kasków czy odpinacie tylko daszek ?
- jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie ?
moj kask, to met anaxagore (model sprzed 9 lat), mam go wlasnie od tylu... jest to kask mtb, z daszkiem. jezdze w nim na szosowce, ale w tym roku wymieniam na typowo szosowy met, bo ten przez te 9 lat, pewnie nie uchronilby mi glowy przy upadku.
z pewnoscia kask bez daszka bedzie wygodniejszy, mimo, ze do tej pory tylko w jednym kasku jezdzilem, to czuje, ze szyja nie bedzie tak bolec przy zadzieraniu glowy do gory.
Napisano 14 wrzesień 2009 - 19:21