Jaki Kask??
#761 Gosc_forrest_*
Napisano 04 kwiecień 2012 - 20:13
P.S. sory że nie podaje rozmiaru poprostu nie pamiętam. moge podac kolor jest to czerwono czarny z akcentami białego poniżej zdjecie jakie mam na dzień dzisiejszy
http://imageshack.us.../716/kaskp.jpg/
#763 Gosc_pablopax_*
Napisano 18 kwiecień 2012 - 09:58
chętnie bym sprzedał kask specialized ponieważ zmieniam rower i nawet troche nie pasuje do nowego nawet strój nie ten więc niestety kask musi iśc na sprzedaż więcej info na PW
P.S. sory że nie podaje rozmiaru poprostu nie pamiętam. moge podac kolor jest to czerwono czarny z akcentami białego poniżej zdjecie jakie mam na dzień dzisiejszy
http://imageshack.us.../716/kaskp.jpg/
Hej, ile za ten kask? Jaki czas użytkowania? Wszedłem w tego linka, ale dużo nie widać. Który to rok tego kasku to może jakoś inaczej poszukam.No i oczywiście rozmiar, jak nie wiesz jak pisałeś to może podaj obwód głowy swojej i sobie porównam z moją. Zakładam, że kupiłeś odpowiedni rozmiar dla siebie :-)))
Napisano 20 kwiecień 2012 - 20:46
Co polecicie do około 400zł typowo pod szose? Czy może lepiej dołożyć 100-200zł...? Ale czy warto dopłacac do takiej różnicy. Zależy mi żeby był dość wąski.
Napisano 23 kwiecień 2012 - 17:12
Wczoraj znalazłem wyższy szosowy model Giro Saros za dosłownie kilka zł więcej niż Savant. Też bym wziął w kolorze białym/srebrnym, ale na zdjęciach w internecie wydawał mi się trochę bardziej podłużny, tak jak w MTB. Patrząc na zdjęcia Saros ma lepiej usytuowane dziury, co zapewnia lepsza wentylację, ale ja chcę kask zwarty, "krótki" i dobrze dopasowany. W aktualnym MTB jak go przechylę do przodu na tyle, że jest około 2cm nad brwiami to tył głowy mam zupełnie odsłonięty, a to przeciwny efekt jakiego oczekuje. Miał ktoś styczność z Giro Saros ? Jest on zwarty czy jednak idzie w kierunku uniwersalnego do szosy/mtb ? Na żywo niestety nie mam okazji go zobaczyć i się przekonać czy gabarytowo jest jak najwyższe modele kasków szosowych, czyli głęboki, raczej krótki - bardziej zwarty. Jeżeli ktoś umie mi pomóc to będę bardzo wdzięczny, bo nie chcę wydawać kilku stówek a potem rzucić w kąt bo blizej mu do kasku mtb niz do szosy.
edit
Jeżeli ktoś ma Giro Saros i mógłby zrobić zdjęcie kasku z boku, albo glowe z tym kaskiem też z boku, to byłbym wdzieczny, bo w necie takiego nie widzialem. A jak ktoś ma Savanta to też bym prosił o zdjęcia, chciałbym je porownać z profilu.
Napisano 23 kwiecień 2012 - 17:20
Dam Ci małą radę. Akcesoria, ubiór itp. nie kupuj "pod kolor", bo wystarczy, że zmienisz ramę i cały Twój kolorystyczny koncept szlag trafiNa żywo niestety nie mam okazji go zobaczyć
Najważniejsze jest dopasowanie a potem kolorystyka. Szkoda, że nie możesz przymierzyć wybranego przez siebie kasku, ale możesz przymierzyć inne. Dzięki tym przymiarkom będziesz dokładnie wiedział, czego Ci potrzeba.
Każdy z nas jest innej budowy toteż jednemu kask może pasować a drugiemu pasować jak ulał.
Napisano 23 kwiecień 2012 - 17:34
Napisano 24 kwiecień 2012 - 23:54
Moj spec s-works 2d, po latach sluzby wymaga odswiezenia.
Napisano 03 maj 2012 - 11:05
#edit no niestety wysyłka do Polski 15€. I tak wychodzi taniej niż u nas na allegro, a i wybór większy, tylko z ewentualnym zwrotem byłoby nieciekawie.
Napisano 04 maj 2012 - 18:31
Co moge powiedziec, tylko tyle, ze jest ladnie wykonczony, w miare lekki (moj stary s-works 256g). Lepsze rozwiazanie, niz w specu, regulacji z malym pokretlem, w specu przesuwny system dwoch zapadek. Siedzi na mojej glowie calkiem niezle i ma ladne wzorki na czerwonych elementach
I jeszcze jedno, w porownaniu do zdjec w necie, w rzeczywistosci czerwony jest duzo zywszy jak to widac powyzej.
Pare zdjec wiecej:
https://picasaweb.go...feat=directlink
Napisano 21 maj 2012 - 21:12
Na szczęście tylko pierwsze wrażenia były negatywne. Kask jest bardzo lekki - mój egzemplarz waży 217 g w roz. M - amerykańska wersja, podobno europejska jest lżejsza. Byłem przyzwyczajony do lekkiego kasku (Uvex ważył 236 g), ale Giro z Aeon poszedł jeszcze dalej. Fajnie, głęboko siedzi na głowie i jest dużo, ale naprawdę dużo lepiej wentylowany niż Uvex. Nie miałem zbyt wielu kasków, ale najwyraźniej nie bez powodu w wielu testach zachwalają Aeon jako najbardziej przewiewny kask. Na plus świetny system regulacji - małe, pewnie działające pokrętło z tyłu głowy (bez problemu można w trakcie jazdy regulować jedną ręką) plus trójstopniowa regulacja nachylenia przód-tył.
Kasku używam od sierpnia ubiegłego roku i nie mam z nim żadnych problemów.
Jeśli macie trochę większy budżet, jak najbardziej polecam (mimo wpadki z jakością mojego egzemplarza).
Fotki
Napisano 21 maj 2012 - 22:10
Porownujac Aeona do S-worksa, ten drugi lezy nieco lepiej. Aczkolwiek roznica jest na tyle mala, ze po zalozeniu giro zapomina sie o tym po paru sekundach. Niemniej dla kogos moze to byc bardziej problematyczne.
Napisano 25 maj 2012 - 22:04
Według Was opłaca się go kupić ?
Napisano 25 maj 2012 - 22:36
Witam. Mam pytanko. Co sądzicie o kaskach firmy Giant? Nikogo w nich nie widziałem a spodobał mi się taki : http://www.bikekatal...y/1/Giant.Ares/
Według Was opłaca się go kupić ?
Troche sporawa waga tego kasku cale 320 gram sporo chodz modeling calkiem calkiem ;-)
Porownujac Aeona do S-worksa, ten drugi lezy nieco lepiej. Aczkolwiek roznica jest na tyle mala, ze po zalozeniu giro zapomina sie o tym po paru sekundach.
Wiesz zawsze zawsze zastanawialo mnie za co ten spec liczy takie spore pieniazki , mialem okazje go uzytkowac s-works`a lezy fajnie to fakt waga cale 199g
A konstrukcja prosta jak wydmuszka jajka , wedlug mnie firmie specialized naprawde poprzewracalo sie w glowie zeby za nowy kask placic prawie 500 / 600zl
/Ortografia,
Bury
Napisano 26 maj 2012 - 21:05
100g wiecej na glowie, w porownaniu do powyzszych kaskow, to jest jednak sporo.
Zobacz na speca propero, moze bedzie wiecej niz 200zl, waga ponizej 300g.
Napisano 27 maj 2012 - 00:13
Tak nawiasem mówiąc waga tego Gianta jest na prawdę uciążliwa dla głowy? Bo mi nie zależy na super ekstra lekkim sprzęcie . Chcę żeby mój łeb był bezpieczny i nie wyglądał jak w jakimś garnku . 300 g wydaje się mi mało (Wy się na tym znacie lepiej także Was posłucham).
Pozdro i dzięki za podpowiedź !
Napisano 09 czerwiec 2012 - 14:15
450pln to Giro Atmos.