Jaki Kask??
Posted 01 March 2014 - 20:01
Posted 02 March 2014 - 08:30
Mierzyłem w przeciągu ostatnich dni Catlike whisper (niewygodny, dla mnie za szeroki), giro aeon (j.w.), rudy project sterling (najwygodniejszy i w sumie najlepiej w nim wygladam)
Straszne herezje piszesz. Mam Giro Aeon Livestrong i nachwalić się go nie mogę. Super lekki, przewiewny i wygodny do tego stopnia, że w ogóle nie czuć go na głowie. Świetnie się trzyma dzięki regulacji pokrętłem i ustawieniem pasków. Nie można pisać ocen bez dobrego przetestoswania sprzętu.
Posted 02 March 2014 - 10:24
Jeżeli kask podczas pierwszej przymiarki nie pasuje, to podczas siedemnastej nie zacznie magicznym sposobem pasować lepiej.Straszne herezje piszesz. (...) Nie można pisać ocen bez dobrego przetestoswania sprzętu.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 02 March 2014 - 10:45
Będzie pasował (a przynajmniej powinien) i przy drugiej przymiarce, bo jak pisałem, ma dużo możliwości regulacji. Pokrętłem z tyłu kasku ustawia się obwód głowy, a elastyczna opaska, która jest skracana lub wydłużana, dopasowuje się do kształtu czaszki. Długością pasków, mocowanych w 3 punktach ustawia się położenie kasku - bardziej na czoło, lub do tyłu. Mięciutkie wkładki wygodnie utrzymują go na głowie i nie ma mowy o jakimś ugniataniu, czy innym dyskomforcie. Według mnie, największą zaletą jest chyba bardzo duża ilość kanałów w skorupie, którędy powietrze swobodnie opływa głowę i doskonale odprowadza wilgoć i ciepło. W zimie zakładam go na wełnianą czapkę i też świetnie się trzymał. Nie przesuwał się i nie zjeżdżał na oczy. No i waga jest nie do przecenienia, zwłaszcza gdy dasz wszystko z siebie podczas jazdy i wszystko ciąży - nogi, ubiór, a nawet włosy
Posted 02 March 2014 - 11:57
Posted 02 March 2014 - 12:44
Idealnie dobrany kask to nie ten, który jest za duży i można go zmniejszyć, tylko taki, który po prostu dobrze leży-nie ociera, ale też nie leży i nie wygląda jak wiadro. Im mniej regulacji potrzebujesz, tym lepiej. A to, że na Twojej głowie Giro leży idealnie, nie oznacza jeszcze, że u wszystkich będzie tak samo
Pozdrawiam
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 02 March 2014 - 12:55
Masz racje skoro na ciebie jest ok a dla mnie nie to faktycznie szkoda ze go nie kupiłem.........stary co ty wygadujesz? Napisalem w podsumowaniu że po prostu trzeba mierzyć na swój garczek.
Gdzie w Warszawie jest jakiś sklep z tak bogatym asortymentem ?[/quote]
Obleciałem kilka sklepów, skiteamy, airbiki, skleprowerowy.pl itp sklepy
Jeżeli kask podczas pierwszej przymiarki nie pasuje, to podczas siedemnastej nie zacznie magicznym sposobem pasować lepiej.
Heheh dokładnie, plastelinowy jak najbardziej, a może kupić rozmiar xxxl i nawalić kitu do okien do środka, przekimać w nim noc i będzie supcio
Będzie pasował (a przynajmniej powinien) i przy drugiej przymiarce, bo jak pisałem, ma dużo możliwości regulacji. Pokrętłem z tyłu kasku ustawia się obwód głowy, a elastyczna opaska, która jest skracana lub wydłużana, dopasowuje się do kształtu czaszki. Długością pasków, mocowanych w 3 punktach ustawia się położenie kasku - bardziej na czoło, lub do tyłu. Mięciutkie wkładki wygodnie utrzymują go na głowie i nie ma mowy o jakimś ugniataniu, czy innym dyskomforcie.
Na ciebie ok, ale powtarzam jeszcze raz - NIE DLA KAŻDEGO, zrozum że nie każdy ma taki sam shape czaszki..
Posted 14 March 2014 - 10:03
Na tą chwilę, to najlepszy kask jaki miałem. Dużo lżejszy i lepiej wykonany od poprzednich Rudych i dodatkowo na moim rondlu leży lepiej, tzn. jest mi w nim dużo wygodniej niż w poprzednich i dużo wygodniej niż w Prevail'u, którego zakup też rozważałem.
Posted 30 March 2014 - 18:36
Posted 30 March 2014 - 23:40
Co powiecie o tym kasku? http://4fsklep.pl/c4...a,32,54912.html
Miał ktoś go na głowie?
Posiadam takowy (biały, rozm L). Pasuje do mojej głowy (58), jest lekki i względnie przewiewny. Po 5 godzinach na głowie nie czuję żadnego dyskomfortu, żadnych odgnieceń, otarć, bólu karku itp... Wyściółka jest odpinana, więc w razie potrzeby można ją odświeżyć.
Mój egzemplarz nie miał daszka (nie żeby mi zależało na nim ), ani siatki przeciw owadom... ale może są to bajery dodane w tym roku.
Jak zajrzysz do sklepu stacjonarnego, to możesz złapać go za połowę ceny ze strony... o ile jeszcze będą