To ten kask: http://www.ebay.com/...3-/281336309323 - raczej nie oryginał
Giro nie ma takiego pokrętła, poza tym pierwsze słyszę o białym malowaniu Livestrong.
Czyli na nim powinno być Livewrong?
Napisano 15 maj 2014 - 18:06
To ten kask: http://www.ebay.com/...3-/281336309323 - raczej nie oryginał
Giro nie ma takiego pokrętła, poza tym pierwsze słyszę o białym malowaniu Livestrong.
Czyli na nim powinno być Livewrong?
Napisano 15 maj 2014 - 18:58
Wystarczy zapytać, czy w paczce jest wszystko, co powinno być z oryginalnym kaskiem, czyli Instrukcja, zapasowe potniki, choć nie wiem, czy je dają do wszystkich modeli i dwie naklejki. Jedna z Logo Giro, a druga, na której wpisuje się dane identyfikacyjne, telefony alarmowe itp. Producenci "replik", pewnie nie zadają sobie trudu, by zadbać o takie szczegóły.
Napisano 16 maj 2014 - 08:53
Zgłosiłem do obsługi i skasowali ofertę.
Zastanawiam się również nad nowym kaskiem. Jak na razie wytypowałem Uvex race 5 lub Giro atmos/ionos.
Czy ktoś z Was może miał/ma tego uvexa? Strasznie mało opinii na necie i sam kask też ciężko dostępny.
Może jeszcze zwrócić uwagę na Catlike?
Napisano 16 maj 2014 - 21:34
Wybierałem i wybierałem, potem odwiedziłem dwa sklepy i kupiłem kask zupełnie inny niż myślałem że kupię. Postawiłem na firmę Cannondale, bo po prostu jako jedyny spośród mierzonych ok. 15 kasków pasował idealnie na głowę i i nie kosztował +400 zł. A sprawdzałem Giro, Bell, Lazer, Uvex, Bontager, Trek, Met i pewnie jeszcze jakieś marki, których nie pamiętam. Rozpętość cenowa od 119 zł do 559 zł. Najfajniejszy był Lazer ale właśnie to on był najdroższy. Jednak szkoda teoretyzowania, kiedy po prostu można przymierzyć
Napisano 16 maj 2014 - 21:49
... kiedy po prostu można przymierzyć
Sęk w tym, że nie zawsze można. W Szczecinie musiałem się nalatać po całym mieście. Tam mają Catlike, tam Speca, gdzie indziej Giro i Uvexa. I tak cud że Giro i Uvexa znalazłem bo to był ostatni sklep na liście do odwiedzenia. Niby niemałe miasto a posucha
Napisano 17 maj 2014 - 11:58
225g vs 222g
Napisano 17 maj 2014 - 16:11
Miałem na łbie obie sztuki i zdecydowanie lepiej się czułem w Uvexie. Siedzi zdecydowanie głębiej od Giro. Jak chcesz porównywać wagi to warto żeby oba kaski były tego samego rozmiaru Dostanę swój to wrzucę na wagę.
Wybór kasku to raczej indywidualna sprawa więc na suchych danych nie ma co się opierać. Trzeba koniecznie przymierzyć.
PS. Przy moich dystansach (do 100km) akurat 100g wg powyższych zdjęć różnicy mi nie zrobi.
Napisano 17 maj 2014 - 16:14
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 17 maj 2014 - 16:17
Aeon przepocona L-ka, z pokladami soli na paskach 227g
Napisano 18 maj 2014 - 05:53
Nie bardzo widzi mi się zakładanie nowego tematu więc zapytam tutaj. Czy w kasku Catlike Whisper da się wyjąć całkowicie pasek ? Jest strasznie sztywny i niewygodny i chciałem przełożyć ze "starego" Limara...
Napisano 18 maj 2014 - 06:52
Chris, ważyłeś z gąbkami? Mi wyszło 232g, a na naklejce pisze, że powinno być 222 . Również L-ka
Dobre pytanie, Wiki. W Aeonie wygląda, że paski są wtopione w skorupę. Jeśli w Twoim, nie możesz znaleźć sposobu, żeby je wyjąc, to pewnie wszystkie tak mają.
Napisano 18 maj 2014 - 07:16
No wygląda mi na to, że jednak nie można...ale wolałem zapytać. Dwie jazdy w deszczu i powinno być ok. W Limarze też były dość sztywne od początku a teraz jest już b.dobrze.
Napisano 18 maj 2014 - 07:54
Ultek, 5g hmmm, podroba
Tak, z wkladkami. Wreszcie mam cos lzejszego, bo jakos do tej pory te same komponenty zawsze jakos mi na wadze wskazywaly wiecej niz innym