Jaki Kask??
Napisano 27 wrzesień 2014 - 20:12
Zbliża sie zima więc liczę, że trafie na jakieś przeceny. Mam na oku:
Uvex Ultrasonic Race - generalnie chciałbym nabyć któryś z kasków tej firmy, jestem na kupnie Uvexów sportstyle 103 i fajnie by było gdyby kask był tej samej firmy.
Met Inferno - podoba mi się jego wykonanie, mało który producent dba o takie szczegóły jak plastik pod dolną częścią skorupy (nad czołem), w większości kasków w tym miejscu chamsko widać styropian a kask oprócz tego, że ma chronić czerep może przecież też fajnie wyglądać
Catlike Whisper - niegdyś bardzo mi się podobał, ostatnio troche mniej, zbyt dużo mięsa w przedniej części, po za tym mam dość smukłą twarz więc obawiam się, że moge wyglądać w nim jak przysłowiowy grzybek, jednak jeśli nie przymierzę to nie wykluczam
Jestem otwarty rownież na inne propozycje, a zapomniałbym, fajnie by było gdyby otwory w kasku były rozmieszczone w taki sposób aby można było wetknąć w nie okulary
Napisano 11 październik 2014 - 15:34
Jaki byście polecili kask z oferty Giro? Pod uwagę biorę już saros. Zależy mi na jakości wykonania i bezpieczeństwie. Niestety, nie mam możliwości przymierzenia tego i tamtego, bo w okolicznych sklepach nikt tego nie posiada Dlatego subiektywne odczucia też mile widziane.
#1225 Gosc_grzesiek32_*
Napisano 25 styczeń 2015 - 13:42
Proszę o jakieś opinie o tym kasku, szukam jakiegos w miarę dobrego budżetowego kasku
http://www.decathlon...id_8214407.html
Napisano 30 styczeń 2015 - 08:24
orientuje się może ktoś czy kask specialized s-works evade występuje w rozmiarze s/m? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za namiar na niego(najlepiej żeby był to PL sklep)
Napisano 13 marzec 2015 - 13:16
W tej chwili na Planet X mają wyprzedaż, są kaski Cratoni Bullet i Limar 660 po 20 funtów sztuka (przesyłka 10 funtów).
Który z nich możecie polecić? Bullet jest bardzo lekki (rozmiar L/XL ok. 200-220 g), Limar deklaruje 250 g, ma za to siatkę przeciw owadom.
Dotychczas używałem najtańszy model Bella z Decathlonu (nie in-mold) i no-name kask z duńskiego Netto.
#1228 Gosc_grzesiek32_*
Napisano 13 marzec 2015 - 14:00
- beskidbike lubi to
#1230 Gosc_grzesiek32_*
Napisano 13 marzec 2015 - 14:58
#1231 Gosc_gocu_*
Napisano 13 marzec 2015 - 15:01
głowa była zszyta ze względu na wypadek i brak kasku na głowie, czy tak trudno było ci to powiązać inteligencie?
Pzrecież właśnie to napisałem... Widocznie źle ci poszyli i teraz żaden kask nie pasuje. No ale widzę, że obrażenie głowy były naparwde poważne...
- patolog lubi to
#1232 Gosc_grzesiek32_*
Napisano 13 marzec 2015 - 15:04
źle to ci ustawili siodełko w rowerze...Aż tak bardzo w merytoryke lekarzom bym nie wchodził bo to tak jakby powiedzieć że mechanik rowerowy założył oponę z górala do szosy i widocznie jest za gruba skoro nie pasuje.Pzrecież właśnie to napisałem... Widocznie źle ci poszyli i teraz żaden kask nie pasuje. No ale widzę, że obrażenie głowy były naparwde poważne...
A tak na poważnie gdzie ja napisałem że po wypadku przymierzałem kaski?
Chyba jakoś inaczej zrozumiałeś moje ostatnie zdanie, chodziło mi o to że nie chce rezygnować z roweru ale dalsze igranie z losem poprzez jazdę bez kasku też mi się nie uśmiecha,zważywszy że wiem jak wygląda zderzenie z betonem, amnezja czy wstrząs mózgu.
Napisano 13 marzec 2015 - 20:33
@grzesiek32, ja myślę, że kolega sobie żartował, ale co ja tam wiem...
Napisano 16 marzec 2015 - 21:29
Moja krótka recenzja kasku z Lidla. Nigdy nie jeździłem w kasku, więc jest to mój 1 kask - za 50zł. Przejechałem 55km bez żadnych dolegliwości, niedogodności, uwierania itd, jednym słowem jestem bardzo zadowolony, że taki kask (niedrogi) działa jak należy.
Napisano 16 marzec 2015 - 21:54
Moim zdaniem, ten kask to jest ok na spokojną wycieczkę. Kiedyś zapomnieniem swojego i pożyczyłem go. Nigdy mi się tak spod kasku nie lało :-( Wentylacja fatalna, ciągle go czułem na głowie.Moja krótka recenzja kasku z Lidla. Nigdy nie jeździłem w kasku, więc jest to mój 1 kask - za 50zł. Przejechałem 55km bez żadnych dolegliwości, niedogodności, uwierania itd, jednym słowem jestem bardzo zadowolony, że taki kask (niedrogi) działa jak należy.
Ale fakt cena do jakości super, i dlatego taki ma żona na okazjonalne wycieczki :-)
Napisano 16 marzec 2015 - 22:19
Moim zdaniem, ten kask to jest ok na spokojną wycieczkę. Kiedyś zapomnieniem swojego i pożyczyłem go. Nigdy mi się tak spod kasku nie lało :-( Wentylacja fatalna, ciągle go czułem na głowie.
Ale fakt cena do jakości super, i dlatego taki ma żona na okazjonalne wycieczki :-)
Być może to kwestia dopasowania, przymierzyłem wszystkie jakie mieli w 2 sklepach, każda skorupa była innej wielkości , ale wybrałem największą. Co do potu - to dopiero sprawdzę w lecie, a to już niedługo.
PS. Przymierzałem ichnie buty SPD, ale nie podpasiły mi, ani to do roweru ani to do chodzenia.
Napisano 17 marzec 2015 - 18:58
Mój kask Rudy trochę już przeżył, w tym jedno mocniejsze stuknięcie i czas kupić coś nowego.
Miałem na oku Giro Atmos ale szukając natrafiłem na Lazera Z1 i trochę mnie kusi.
Kusi mnie też BMW Z4 ale to inna półka cenowa, na Z1 to mnie stać. Ktoś go używa?
Niestety nie mogę dotknąć kasku bo tylko on-line zakupy wchodzą w grę.
Napisano 04 kwiecień 2015 - 23:36