Skocz do zawartości

Jaki Kask??

1933 odpowiedzi w tym temacie

#1221 wother

wother
  • Użytkownik
  • 53 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 wrzesień 2014 - 13:47

Posiadam od nie dawna Catlike Compact Pro - mogę polecić , dobrze sie trzyma na głowie, lekki i fajny design. Poszuka na aukcjach.. ja tanio wyrwałem nówkę bo 139zł.

#1222 qusiu7

qusiu7
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądBochnia

Napisano 27 wrzesień 2014 - 20:12

Zbliża sie zima więc liczę, że trafie na jakieś przeceny. Mam na oku:

Uvex Ultrasonic Race - generalnie chciałbym nabyć któryś z kasków tej firmy, jestem na kupnie Uvexów sportstyle 103 i fajnie by było gdyby kask był tej samej firmy.

Met Inferno - podoba mi się jego wykonanie, mało który producent dba o takie szczegóły jak plastik pod dolną częścią skorupy (nad czołem), w większości kasków w tym miejscu chamsko widać styropian a kask oprócz tego, że ma chronić czerep może przecież też fajnie wyglądać:)

Catlike Whisper - niegdyś bardzo mi się podobał, ostatnio troche mniej, zbyt dużo mięsa w przedniej części, po za tym mam dość smukłą twarz więc obawiam się, że moge wyglądać w nim jak przysłowiowy grzybek, jednak jeśli nie przymierzę to nie wykluczam

Jestem otwarty rownież na inne propozycje, a zapomniałbym, fajnie by było gdyby otwory w kasku były rozmieszczone w taki sposób aby można było wetknąć w nie okulary

#1223 LawinaPytań

LawinaPytań
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 11 październik 2014 - 15:34

Jaki byście polecili kask z oferty Giro? Pod uwagę biorę już saros. Zależy mi na jakości wykonania i bezpieczeństwie. Niestety, nie mam możliwości przymierzenia tego i tamtego, bo w okolicznych sklepach nikt tego nie posiada :( Dlatego subiektywne odczucia też mile widziane.

Nie sprzęt lecz technika...

#1224 L00zak

L00zak
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 16 listopad 2014 - 19:53

Też miałem dylemat z wyborem… Przymierzałem wiele modeli, wybór padł na SHplus. Po założeniu na głowę mięciutka wyściółka, odpinana, fajnie wyprofilowany, odpinany daszek, regulacja...

#1225 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 25 styczeń 2015 - 13:42

Proszę o jakieś opinie o tym kasku, szukam jakiegos w miarę dobrego budżetowego kasku 

http://www.decathlon...id_8214407.html

#1226 impa

impa
  • Użytkownik
  • 1077 postów
  • SkądŚREM

Napisano 30 styczeń 2015 - 08:24

orientuje się może ktoś czy kask specialized s-works evade występuje w rozmiarze s/m? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za namiar na niego(najlepiej żeby był to PL sklep)

#1227 Prz

Prz
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 13 marzec 2015 - 13:16

W tej chwili na Planet X mają wyprzedaż, są kaski Cratoni Bullet i Limar 660 po 20 funtów sztuka (przesyłka 10 funtów).

Który z nich możecie polecić? Bullet jest bardzo lekki (rozmiar L/XL ok. 200-220 g), Limar deklaruje 250 g, ma za to siatkę przeciw owadom.

Dotychczas używałem najtańszy model Bella z Decathlonu (nie in-mold) i no-name kask z duńskiego Netto.

#1228 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 13 marzec 2015 - 14:00

Ja przymierzałem już chyba z 50 kasków i na mój łeb pasuje tylko jeden, kompletnie najniższy model decathlon,btwin 100, zwykła ceratka na styropianie, za bodaj 30 zł,nic innego nie pasuje mimo iż w teorii mieszcze się w rozmiarze, to jednak albo do końca nie wchodzą albo skorupa z tyłu uwiera, masakra jakaś z tymi kaskami, nie chce rezygnować z roweru z powodu braku finezji i wyobraźni producentów kasków ,no ale już trzy razy miałem zakładane szwy na głowie
  • beskidbike lubi to

#1229 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 13 marzec 2015 - 14:35

Nie badzo mi się chce wierzyć w te przymierzone przez ciebie "50 kasków". Ile ich było naprawdę, przyznaj się? Pięć? :P

A, piszesz, że już 3 razy ci głowę szyli, hm... ty sparwdź, może coś spartolili i przez to teraz kaski nie pasują...

#1230 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 13 marzec 2015 - 14:58

przymierzałem kaski m.in giro, bella, meridy, authora, btwin, meta, lidla kilkadziesiąt będzie a głowa była zszyta ze względu na wypadek i brak kasku na głowie, czy tak trudno było ci to powiązać inteligencie? Ponad 50 tys km zrobiłem bez kasku na głowie

#1231 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 13 marzec 2015 - 15:01

głowa była zszyta ze względu na wypadek i brak kasku na głowie, czy tak trudno było ci to powiązać inteligencie?

Pzrecież właśnie to napisałem... Widocznie źle ci poszyli i teraz żaden kask nie pasuje. No ale widzę, że obrażenie głowy były naparwde poważne...

• patolog lubi to

#1232 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 13 marzec 2015 - 15:04

Pzrecież właśnie to napisałem... Widocznie źle ci poszyli i teraz żaden kask nie pasuje. No ale widzę, że obrażenie głowy były naparwde poważne...

źle to ci ustawili siodełko w rowerze...Aż tak bardzo w merytoryke lekarzom bym nie wchodził bo to tak jakby powiedzieć że mechanik rowerowy założył oponę z górala do szosy i widocznie jest za gruba skoro nie pasuje.
A tak na poważnie gdzie ja napisałem że po wypadku przymierzałem kaski?
Chyba jakoś inaczej zrozumiałeś moje ostatnie zdanie, chodziło mi o to że nie chce rezygnować z roweru ale dalsze igranie z losem poprzez jazdę bez kasku też mi się nie uśmiecha,zważywszy że wiem jak wygląda zderzenie z betonem, amnezja czy wstrząs mózgu.

#1233 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 13 marzec 2015 - 20:33

@grzesiek32, ja myślę, że kolega sobie żartował, ale co ja tam wiem... ;)

Strava
Instagram
Z blatu po świecie- zapraszam na mój fotoblog!

#1234 Coriner

Coriner
  • Użytkownik
  • 164 postów
  • SkądSwinoujscie

Napisano 16 marzec 2015 - 21:29

Moja krótka recenzja kasku z Lidla. Nigdy nie jeździłem w kasku, więc jest to mój 1 kask - za 50zł. Przejechałem 55km bez żadnych dolegliwości, niedogodności, uwierania itd, jednym słowem jestem bardzo zadowolony, że taki kask (niedrogi) działa jak należy.

#1235 Vegeta

Vegeta
  • Użytkownik
  • 178 postów

Napisano 16 marzec 2015 - 21:54

Moja krótka recenzja kasku z Lidla. Nigdy nie jeździłem w kasku, więc jest to mój 1 kask - za 50zł. Przejechałem 55km bez żadnych dolegliwości, niedogodności, uwierania itd, jednym słowem jestem bardzo zadowolony, że taki kask (niedrogi) działa jak należy.

Moim zdaniem, ten kask to jest ok na spokojną wycieczkę. Kiedyś zapomnieniem swojego i pożyczyłem go. Nigdy mi się tak spod kasku nie lało :-( Wentylacja fatalna, ciągle go czułem na głowie.
Ale fakt cena do jakości super, i dlatego taki ma żona na okazjonalne wycieczki :-)

#1236 Coriner

Coriner
  • Użytkownik
  • 164 postów
  • SkądSwinoujscie

Napisano 16 marzec 2015 - 22:19

Moim zdaniem, ten kask to jest ok na spokojną wycieczkę. Kiedyś zapomnieniem swojego i pożyczyłem go. Nigdy mi się tak spod kasku nie lało :-( Wentylacja fatalna, ciągle go czułem na głowie.
Ale fakt cena do jakości super, i dlatego taki ma żona na okazjonalne wycieczki :-)

Być może to kwestia dopasowania, przymierzyłem wszystkie jakie mieli w 2 sklepach, każda skorupa była innej wielkości :), ale wybrałem największą. Co do potu - to dopiero sprawdzę w lecie, a to już niedługo.

PS. Przymierzałem ichnie buty SPD, ale nie podpasiły mi, ani to do roweru ani to do chodzenia. 

#1237 vuki

vuki
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądRawicz

Napisano 17 marzec 2015 - 18:58

Mój kask Rudy trochę już przeżył, w tym jedno mocniejsze stuknięcie i czas kupić coś nowego.

Miałem na oku Giro Atmos ale szukając natrafiłem na Lazera Z1 i trochę mnie kusi.

Kusi mnie też BMW Z4 ale to inna półka cenowa, na Z1 to mnie stać. Ktoś go używa?

Niestety nie mogę dotknąć kasku bo tylko on-line zakupy wchodzą w grę.

#1238 biker1981

biker1981
  • Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 25 marzec 2015 - 01:04

Posiada ktoś kask Bontrager Oracle? Co o nim możecie powiedzieć? Mało opinii na jego temat

#1239 piotrek_poz

piotrek_poz
  • Użytkownik
  • 130 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 kwiecień 2015 - 07:39

A co sądzicie o kaskach włoskiej firmy "KASK" używa m.in ich Sky Team ? W Polsce chyba w ogóle nie dostępne. Dosyć fajną kolorystykę mają. Widziałem w promocji do kupienia na wiggle. Choć nie wiem jak z dopasowaniem do głowy. Ktoś używa ich ?

#1240 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 04 kwiecień 2015 - 23:36

W drodze do mnie sa Infinity i Protone, jak dojda skrobne cos na temat, do tego rowniez Giro Synthe.

Dodaj odpowiedź