Skocz do zawartości

Jaki Kask??

1933 odpowiedzi w tym temacie

#1301 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 postów
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Napisano 20 czerwiec 2015 - 13:00

A ja wlasnie kupilem kask met forte i mam wrazenie ze jest waski... tzn.przy ubieraniu czuc ze wchodzi ciasno na skroniach ale o dziwo jak sie juz go zapnie to uczucie to mija... tez tak macie? :)

Tak  :)

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#1302 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 postów

Napisano 20 czerwiec 2015 - 13:53

Czyli tak ma być? Bo kurcze kupiłem wysyłkowo u się zastanawiam czy nie odesłać. ..ale niby rozmiarówka ok bo spokojnie mogę go jeszcze skręcić pokrętłem z tyłu. ..
  • RadzioP1 lubi to

#1303 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 czerwiec 2015 - 13:59

Zwyczajnie zależy czy Ci to przeszkadza. Kaski mają to do siebie (zresztą tak samo jak siodła), że nie liczy się tylko rozmiar, ale też i indywidualna kompatybilność z czerepem :) Nie każdy, nawet idealnie dobrany rozmiarem, będzie dobrze leżał.

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#1304 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 postów
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Napisano 20 czerwiec 2015 - 19:55

Ja też kupiłem przez neta rozmiar M i pierwsze wrażenie było takie że nie układa się na głowie tak jak powinien, trochę jakby był za płytki, dopiero po dociągnięciu pokrętłem pasuje jak trzeba. Mogło wynikać to trochę z tego że wcześniej miałem kask od MTB z daszkiem o zupełnie innym profilu. Chyba jednak rzeczywiście buty i kaski najlepiej mierzyć w sklepie, i wybrać takie który najlepiej pasuje, nawet jeśli wychodzi parę złotych drożej.

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#1305 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 postów

Napisano 26 czerwiec 2015 - 17:53

Witam
A ja panowie dzisiaj pierwsza jazda testowa z kaskiem met forte i niestety ale będę musiał go odsprzedać. .. jedna k uwiera mnie w skronie i czuje to wyraźnie podczas jazdy....szkoda bo kask bardzo fajny...także jak by ktoś chciał to mam do sprzedania w kolorze białym w rozmiarze unisize.

#1306 Robert_Wi2

Robert_Wi2
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 czerwiec 2015 - 12:37

Wiecie gdzie w Łodzi można przymierzyć Rudy Projecta. Szukam i nie mogę znaleźć. Abo jakiś inny shop z dużą ilością hełmów i innych skorup ;)

#1307 Fokowiec

Fokowiec
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 30 czerwiec 2015 - 23:05

Wiecie gdzie w Łodzi można przymierzyć Rudy Projecta. Szukam i nie mogę znaleźć. Abo jakiś inny shop z dużą ilością hełmów i innych skorup ;)

Czesc,

Sam sie dowiem nt. Lodzi. Obecnie przerobilem hurtownie Piast, intersport , Go Sport, Maxx bike, Cykel. Exim Bike, Decathlon i niestety nie widzialem Rudego. Obecnie zakupilem to co mi najbardziej pasowalo na moja lepetyne, czyli kellys dynamic. Lezal tak samo wygodnie jak giro za 349 zl wiec...kalkulacja prosta. 

Pozdrawiam,

--

F.

#1308 Robert_Wi2

Robert_Wi2
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lipiec 2015 - 10:42

a który w Waszej ocenie może być lepszy, bo wygląd to mają jako taki, choć chyba najładniejszy jest rudy:

http://www.cyklotur....bell,41018.html

http://www.cyklotur....bell,41007.html

http://rudyproject.p...wy_sterling.php

i czy w ogóle warto czy po prostu szukać czegoś do 300 pln? 

#1309 Robert_Wi2

Robert_Wi2
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lipiec 2015 - 10:45

a gdzie tego Kellys'a kupiłeś, w GoSporcie?

#1310 Fokowiec

Fokowiec
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 01 lipiec 2015 - 15:25

a gdzie tego Kellys'a kupiłeś, w GoSporcie?

Tam przymierzalem, ale ze mialem kod na allegro mobilne 20 zl wiec  (kurier gratis) zamowilem przez net. 

Pozdrawiam,

--

F.

#1311 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 postów

Napisano 02 lipiec 2015 - 05:54

Panowie gdzie w okolicach Sosnowca ,Dąbrowy Górniczej itp można przymierzyć i kupić kaski met?Wie ktoś?

#1312 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 lipiec 2015 - 17:23

http://velo.pl/gdzie...kalizacja=w_906- podzwonić, popytać co mają i co mogą mieć.

Ewentualnie zapytaj velo, gdzie mają magazyn centralny, Gliwice to w sumie nie tak daleko, więc mógłbyś przymierzyć.

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#1313 System

System
  • Użytkownik
  • 643 postów
  • Skądz netu

Napisano 04 lipiec 2015 - 11:10

Co sądzicie o takim kasku:

http://www.cyklotur....eor,483921.html

#1314 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 postów

Napisano 17 lipiec 2015 - 18:54

Poszukiwania kasku ciag dalszy...Oddalem met forte bo jednak mnie uwieral w skronie...Madrzejszy o doswiadczenia pojechalem do rowerowego przymierzyc met estro rozmiar m i l...i co? I dupa:) M za mala a L za duza :)L nie dosc ze wygladam jak grzyb to po skreceniu na maksa nie oplata mi glowy dostatecznie - takie mam wrazenie.Mierzac centymetrem wychodzi 58cm i tu takie cyrki...Juz nie wiem w co celowac aby kask byl zwarty i nie wielki...a moze trza sie pogodzic ze przy takieg glowie tak sie wyglada:)

#1315 slaweuszek

slaweuszek
  • Użytkownik
  • 247 postów

Napisano 17 lipiec 2015 - 19:51

Spróbuj RUDEGO, jak masz możliwość.

Nabazgrane na Note4 ...

#1316 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 postów

Napisano 17 lipiec 2015 - 20:47

Spoko tylko ze chciałem tak do 300 zł a i widzę że po 500 chodzą. .. a może lazer O2? Ma ktoś?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

#1317 jaroMKV

jaroMKV
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 17 lipiec 2015 - 21:43

Kilka dni temu przymierzyłem kilkanaście kasków...ceny różne, producenci różni i w sumie zagościł na mojej głowie Specialized Chamonix 249 zł więc znośnie. Pasuje jak ulał, ale to pewnie rzecz względna bo każdy ma inny kształt czaszki :)

#1318 piotrek_poz

piotrek_poz
  • Użytkownik
  • 130 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 lipiec 2015 - 11:06

a przymierzałeś Prevail ? bo ja nie miałem okazji, ale Propero II leżał mi bardzo dobrze. Wiec zastanawiam się czy ten prevail też ma tą samą skorupę.

#1319 slaweuszek

slaweuszek
  • Użytkownik
  • 247 postów

Napisano 18 lipiec 2015 - 11:13

Mam ORYGINALNRGO Prevaila - waga 186 gram. Jak dla mnie super ( Rudy Project Windmax poszedł do szafy i ... na allegro ). Problem polega na tym, że na allegro jest dużo CHIŃCZYKÓW a oryginał jest bardzo drogi.

Nabazgrane na Note4 ...

#1320 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 postów

Napisano 18 lipiec 2015 - 18:34

Kilka dni temu przymierzyłem kilkanaście kasków...ceny różne, producenci różni i w sumie zagościł na mojej głowie Specialized Chamonix 249 zł więc znośnie. Pasuje jak ulał, ale to pewnie rzecz względna bo każdy ma inny kształt czaszki :)

Widze ze jestes ze slaska gdzie kupiles kask?

Dodaj odpowiedź