Jaki Kask??
Napisano 03 kwiecień 2017 - 12:30
Jak masz glowe pod S-ke, to w okolicach £80 sa w UKejowych sklepach. Synthe, ktory lezy podobnie, tez S-ki £90.
Napisano 13 kwiecień 2017 - 19:51
Witam serdecznie.
Mam mały dylemat, łeb wielki, kask budżetowy i tak sobie upatrzyłem met idolo. Miałem na głowie, pasuje jest niby ok, wchodzi na czerep, ale...Wpadł mi też w oko giro bishop. Rozmiarówka niby ok, ale nigdy nie mierzyłem i nie mam możliwości. To mój pierwszy sezon na szosie. Co wybrać ? Giro bardziej mi się podoba, ale czy nie jest bardziej na mtb ? Met w rozmiarze 60-64 był ok.
Napisano 13 kwiecień 2017 - 21:50
Witam serdecznie.
.......................... Co wybrać ? Giro bardziej mi się podoba, ale czy nie jest bardziej na mtb ? Met w rozmiarze 60-64 był ok.
Jak nie założysz daszka, to nie odróżnisz kasku szosowego od MTB.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 14 kwiecień 2017 - 08:27
MET Rivale jest stosunkowo głęboki, zwłaszcza w porównaniu do takiego Rudy Project Sterling. Jarałem się na tego Met-a bo cena super jak na kask zawodowców no i zbiera pozytywne recenzje ale ni hu hu nie szło dopasować rozmiaru do mojej głowy. M za maly a L za duży.
Napisano 14 kwiecień 2017 - 08:49
Jaro, ja mam łeb, nie głowę , okulary też mam problem kupić, i obwód to nie jedyny parametr, który mnie interesuje. Mierzyłem kaski w tym samym rozmiarze co idolo i wyglądałem śmiesznie. Dzisiaj rano jak zobaczyłem, w jednym ze sklepów internetowych, za 175,20 to zadecydowałem i zamówiłem tego meta. Do decyzji, poza ceną na pewno dołożyło się to że jest od wspomnianego giro lżejszy o 100g
#1631 Gosc_jaro0011_*
Napisano 14 kwiecień 2017 - 10:36
Ja małej głowy też nie mam, obwód ok 60,5 cm i dość wysokie czoło, kaski przeważnie dziwnie na mnie leżą, całe czoło mam odkryte jakby właśnie były za płytkie, aktualnie mam budżetowy kask 4F który jako jeden z niewielu w miarę dobrze leży i dość głęboko, ale jego czas już dobiega końca bo się rozpada
Niestety u mnie w mieście wybór kasków słaby, tylko jakieś budżetowce typu Kellys lub Author... Ostatnio udało mi się przymierzyć fajny kask Lazer Blade, rozmiar L, ale też nie byłem zadowolony, mógł leżeć głebiej :/
Napisano 14 kwiecień 2017 - 11:03
Ja w końcu znalazłem ideał... i będzie pasował do roweru choć to nie było kryterium wyboru - Giant Rev.
Cena super, nieźle wygląda, w tym samym (tylko wyposażonym w system MIPS) jeżdżą prosi hyhy i jako jedyny idealnie leżał mi na głowie zarówno na długość jak i szerokość.
Napisano 18 kwiecień 2017 - 17:13
Witam
Po zakupie szosy jakoś tak nie bardzo pomykać bez kasku
Szukam kasku na dużą głowę, obwód głowy 62cm kształt trójkątny, wysokie czoło.
Podjechałem do sklepów u siebie w okolicy kilka przymiarek wszystko za małe, za płytkie wyglądam jak kosmita
Fakt że nie było dużego wyboru same małe rozmiary.
Ktoś coś poleci?
Napisano 18 kwiecień 2017 - 17:32
Kiedys mialem speca Sworks, rowniez lezal bardzo dobrze.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Napisano 18 kwiecień 2017 - 19:30
Uvex oversize masz 61-65 cm
Zamów np. z centrumrowerowego, powyżej 199zł masz wysyłkę gratis, jak nie masz gdzie przymierzyć to zamów ze dwie różne sztuki do przymiarki i jak któraś będzie ok to odeślij tą drugą, 10-13zł za wysyłkę zwrotną stracisz, ale nie musisz jeździć no i jak nie masz możliwości przymiarki to te 13zł raczej do przeżycia.