chyba zostaje zamówienie przez neta i ewentualny zwrot jak nie będzie pasował
Jaki Kask??
#1643 Gosc_DivisionBell_*
Posted 24 April 2017 - 13:00
Przymierzam się do wymiany kasku(obecnie mam Author Skiff). Podobają mi się Spece, poza tym ponoć są dość małe co mi pasuje bo mam wąską głowę. I teraz pytanie: Align i Echelon II są bardzo podobne, a różnica w cenie między nimi ogromna, z czego to się bierze? Podobna sytuacja z Propero II(z wygladu również zbliżony, a jeszcze droższy jak Echelon II) . Podoba mi się także Airnet ale chyba ponad 5 stów aż nie chcę dać.
Posted 24 April 2017 - 13:50
a różnica w cenie między nimi ogromna, z czego to się bierze?
Efektywność wentylacji, obecność wewnętrznych wzmocnień w strukturze skorupy, stopień ałero, technologia wykonania, powierzchnia styku z głową, jakość fasunku, wkładek i jego regulacji no i chyba wygląd, stylistyka - za to, że wygląda się w kasku pro a nie jak amator masy krytycznej trzeba niestety najczęściej słono zapłacić. Generalnie Twoja głowa będzie tak samo bezpieczna w Echelonie jak i Align, kwestia tego czy oba będą tak samo wygodne, czy będą dobrze leżały i czy będziesz w nich dobrze wyglądał.
Posted 03 May 2017 - 14:31
Macałem chamonix, propelo 3 i previal 2 (s-works).
Chamonix odpada - odpowiednik najtańszego bt-wina.
Te dwa ostatnie różnią się:
1. Skorupą, propelo ma kompozyt i przez to mniejsze otwory, prievial carbon I brak poprzecznych elementów między otworami ze skorupy, sam styropian, do tego dwie strefy grubości/sztywności styropianu.
2. Systemem regulacji. Previal ma linki kewlarowe. System jakby oplata całą głowę. Propelo jakieś tworzywo z klasyczną konstrukcją i opasaniem tyłu głowy
3. Mocowanie pasków. Propel ma je klasycznie głęboko mocowane, previal na brzegu.
Różnica jest kolosalna na plus dla s-works. Największa w wadze i dopasowaniu, chociaż w propelo jest też całkiem dobrze. Pewnie wentylacja też lepsza ale bez testów nie do sprawdzenia.
Wyszedłem oczywiście z tańszym propelo 3
Co do kształtu? Też mam wąska twarz, do tego obwód głowy 59 czyli na granicy między M I L. W L-ce wyglądałem strasznie, M-ka wygląda super i został zapas jednego obrotu na czapkę zimową.
Posted 06 May 2017 - 21:11
Posted 06 May 2017 - 21:15
- Sawatin and nsmartin like this
Posted 13 May 2017 - 16:09
ile razy w życiu kask tak naprawdę wam się przydał do czegoś?
Z ciekawości: pasów też nie zapinasz? A drzwi od domu nie zamykasz na klucz?
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 13 May 2017 - 17:06
Ktoś macał - testował kask z Biedronki? cena około 60zł
http://www.biedronka...swiatelkiem-led
Warto ? Czy to kiepski model?
Nie liczy się sprzęt tylko serce.