Merida 904 - gdzie można ją dostać (wa-wa?)???
Posted 11 July 2009 - 20:43
Authora bym w zyciu nie kupil za fatalna wpadke sprzed paru lat z Introvertami i Visionami w roli glownej.
Posted 11 July 2009 - 21:21
Oprocz tego, ze brakuje mi kawalka spawu przy podsiodlowej (znajdz w szukajce) to wszystko jest jak najbardziej ok. Jednak mimo wszystko przy Bianchi mojego ojca dbalosc i detale czy finezja, to pojecia ktore w przypadku alu Whistle nie istnieja ;-) Tym bardziej, ze sam mam najwyzszy alu model Meridy do MTB sprzed 4 lat ze wszystkimi nowinkami technologicznymi jakie wtedy byly...
Nie dospawali? To jest dopiero wpadka a co masz na myśli porównując do Meridy tego whistle, że niby gorszy?
Authora bym w zyciu nie kupil za fatalna wpadke sprzed paru lat z Introvertami i Visionami w roli glownej.
A coż to za wpadka? Myślę że trochę przesadzasz, nie wiem co to za wpadka, ale każdemu zdarza się gorszy model (no prawie każdemu) nie znaczy to że trzeba całą firmę dyskfalfikować. Ja tam zawsze uważałem że to porządna firma
Posted 11 July 2009 - 21:44
Niestety ale kawałka spawu brakuje Whistle jest po prostu prostą i zwyklą ramą, zadnych fajerwerkow czy nadzwyczajnej dbalosci o detale. Widac, ze firma robi w carbonie, a alu to tak zeby bylo, poprawne ale nic powalajacego. W Meridzie jest piekny hydroforming z pokazem mozliwosci tej technologi (wytloczony napis HFS, niesamowite przekroje rur itp), szlifowane spawy, powloka dura skin, piekne przelotki na linki i wyscigowa geometria na ktorej podjazdy robi sie jak bajka.Nie dospawali? To jest dopiero wpadka a co masz na myśli porównując do Meridy tego whistle, że niby gorszy?
O Visionie krazyly swietne dowcipy doskonale charakteryzujace ta rame ;-) Vision na zakretach zostawia dwa slady, Vision ma dynamiczna geometrie tzn przy hamowaniu rama sie skraca, a przy przyspieszaniu wydluza itp :-D Oparcie o murek grozi powstaniem wgnioty (kolega mial takie dwie). Dodatkowo w moim miescie koles przy upadku przecial gorna rure kierownica 8-) Introvert pekal jak gumka w majtkach, zdjec z polskich maratonow bylo mnostwo. Sectora (cro-mo !!!) widzialem na wlasne oczy z obowiazanym tasma klejaca kominem, bo mu sie peklo na trasie... Szosowki do tego mi sie nie podobaja wizualnie (takie nijakie), a samej firmy nie lubie 8-) Szkoda, ze zrezygnowales z Meridy, bo strasznie lubie ta firme i gdyby nie chec do sprobowania czegos nowego to szosowka tez byla by Meridą.A coż to za wpadka? Myślę że trochę przesadzasz, nie wiem co to za wpadka, ale każdemu zdarza się gorszy model (no prawie każdemu) nie znaczy to że trzeba całą firmę dyskfalfikować. Ja tam zawsze uważałem że to porządna firma
Posted 11 July 2009 - 22:06
Szosowki do tego mi sie nie podobaja wizualnie (takie nijakie), a samej firmy nie lubie 8-) Szkoda, ze zrezygnowales z Meridy, bo strasznie lubie ta firme i gdyby nie chec do sprobowania czegos nowego to szosowka tez byla by Meridą.
Jak widzę ile forowiczów tyle zdań na konkretny temat
Mam tylko nadzieje ze z moim authorem nie będzie problemów. W końcu to droższa rama, jeśli ma to jakieś znaczenie. Ale z tego co mówisz, skoro whistle nie powala więc może dobrze że tego authora wzięłem. A jest na colombusie więc nie powinno być problemów. Zresztą wiadomo ze poza wyjątkami każda firma robi złe i dobre rzeczy, tak więc zobaczymy jak moja ramka będzie się spisywać A wizualnie mi się podoba więc luz :mrgreen: