Dętki
Started By
Harnas
, 14 cze 2007 12:25
402 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 czerwiec 2007 - 12:25
Witam
Mam drobny dylemat nie wiem jakie detki kupic do swojej szosowki. Zastanawiam sie ktore sa najlepsze. Pewnei kazdy z Was ma jakas sprawdzona marke i model detki. Ja wczoraj na szybko kupilem czeska detke rubeny nie wiem co ona bedzie warta okaze sie w praniu. Chcialbym kupic cos trwalego w przystepnej cenie.
Pozdrawiam z gory dziekowka za wyrazenie swojego zdania Harnaś
Mam drobny dylemat nie wiem jakie detki kupic do swojej szosowki. Zastanawiam sie ktore sa najlepsze. Pewnei kazdy z Was ma jakas sprawdzona marke i model detki. Ja wczoraj na szybko kupilem czeska detke rubeny nie wiem co ona bedzie warta okaze sie w praniu. Chcialbym kupic cos trwalego w przystepnej cenie.
Pozdrawiam z gory dziekowka za wyrazenie swojego zdania Harnaś
Napisano 14 czerwiec 2007 - 13:11
Napisano 30 październik 2010 - 17:19
http://allegro.pl/li...=michelin latex
Polecam michelin latex cena 1 to 40 zł ale na pewno szybko nie ulegną zniszczeniu ;]
Polecam michelin latex cena 1 to 40 zł ale na pewno szybko nie ulegną zniszczeniu ;]
Napisano 30 październik 2010 - 19:00
aha ! na pewno to wróble w pantoflach chodzić nie bedą bo mówią że w szpilkach lepiej sie kopie robaki.
38 zł, no z tego jest 2.5 detki Kendy , ja jakoś nie narzekam jeżdżą, ważą mało do 80 g , są tanie stosunkowo ( ok 14-15 zł ) , wale 8 atm i żyją.
Decathlonowski też są dobre 2 lata miałem wczesniej , ważą deczke więcej od Kendy , może słabiej powietrze trzymają , ale przed kazdą jazdą i tak sprawdzam ciśnienie więc spoko.
38 zł, no z tego jest 2.5 detki Kendy , ja jakoś nie narzekam jeżdżą, ważą mało do 80 g , są tanie stosunkowo ( ok 14-15 zł ) , wale 8 atm i żyją.
Decathlonowski też są dobre 2 lata miałem wczesniej , ważą deczke więcej od Kendy , może słabiej powietrze trzymają , ale przed kazdą jazdą i tak sprawdzam ciśnienie więc spoko.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 30 październik 2010 - 21:32
Nawet starego Stomila używam z okolic 1989 oraz Dębicę parę lat młodszą. Trzymają powietrze naprawdę elegancko, niecały miesiąc mija od kiedy rower stoi, a powietrza uleciało prawie tyle, co nic. Tylko, że maksimum ciśnienia w nich to zapewne około tych 5 atm. Więcej w tych szerokich oponach nie trzeba.
Za to w tej treningowej szosie mam na przód starego Wolbera, a tył to zawsze Continental, standardowa. Tanie (ok. 16 zł) i przyzwoite. W obu dętkach tydzień, półtorej przy napompowaniu do ~7 atm spada mi ciśnienie o jakieś 1 i uważam to za przyzwoity wynik.
Za to w tej treningowej szosie mam na przód starego Wolbera, a tył to zawsze Continental, standardowa. Tanie (ok. 16 zł) i przyzwoite. W obu dętkach tydzień, półtorej przy napompowaniu do ~7 atm spada mi ciśnienie o jakieś 1 i uważam to za przyzwoity wynik.