Jump to content

[Magia] - Dlaczego Warto A Nawet Trzeba Zmieniać Czasami Owijkę :)

24 replies to this topic

#21 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 25 May 2014 - 18:13

Wg mnie - mimo różnych sugestii - jest to jednak pot. Do jazdy stacjonarnej zaleca się wieszanie ochrony nad górną rurą. 

#22 Grzesiek Fiedor

Grzesiek Fiedor
  • Użytkownik
  • 108 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 May 2014 - 19:58

To może być pot. Jak wiadomo jest słony. Rozbierałem w swoim życiu kilka silnków spalinowych po dłuższej styczności z morską wodą. Części aluminiowe zawsze miały głębokie wżery, a nawet ubytki. W jednym motocyklu to nawet dziury na wylot wyżarło w tłoku i jednym z gaźników.

#23 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 25 May 2014 - 20:08

A moje okulary (takie zwykłe korekcyjne, noszone także podczas jazdy na rowerze, z oprawkami z niklowanego mosiądzu) też zeżarł pot, zwłaszcza w okolicach nosa i zauszników, gdzie miały największy kontakt ze skórą. Wżery były już tak głębokie, że aż raniły skórę, a oprawki prawie pękły w tym miejscu.

#24 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4,694 posts
  • SkądKraków

Posted 25 May 2014 - 20:13

pot ludzki to sam kwas, wystaczy że wpierdzielał jakiś płyn - a wynalazków nie brakuje !!!!  i go wypacał, a to już żre szybko............

Wystaczy gaci nie wyprać po ostrej jeździe , albo koszulki po upalnej długiej jeździe ...................

.................. pamiętam jak po całodniowej jeździe w upał kiedyś z białej miałem żółtą pod koniec ....jazdy

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#25 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 posts
  • SkądKołobrzeg

Posted 28 September 2014 - 23:25

wiem ze troche odgrzeje - ale to spotkałem dziś na mojej staarej cinelli, pod owijeczką - nie tak grubo - ale pokazuje ze mozna

DSC01144j_eqnhqwh.jpg

Reply to this topic

Rich Text Editor