Jaki licznik kupić ?
Napisano 25 luty 2012 - 12:15
przy kablach trzeba być precyzyjnym jak chirurg, bo jedno pociągnięcie i można niefortunnie wyrwać kabelek, to jest słabe, miałem kilka przewodowych liczników i wiem jak to się kończy, a nie sądzę, żeby Sigma robiła jakieś wyjątkowe kabelki
Ja miałem jakąś chińszczyznę, a teraz mam Sigmę, obydwa przewodowe. Zdejmowane i zakładane po kilka razy. Raz tylko przewód uszkodziłem gdy zdejmowałem z niego wcześniej założoną koszulkę termo. Lutownica nowa koszulka i po kwadransie naprawione. W tej kwestii ja pozostaję konserwatywny.
Napisano 25 luty 2012 - 15:01
gdyby każdy tak myślał to nikt nie kupował by Garminów, Polarów itp.Wiesz, wolę urwać kabelek albo go zgubić niż stracić o wiele droższy bezprzewodowy czujnik...
poza tym w jaki sposób miałbyś stracić droższy bezprzewodowy ?
bo kilka osób twierdzi, że jest bardziej awaryjny ??? nieporozumienie
W ogóle dziwię Ci się, że nie kupujesz liczników w Carrefourze, jak spadnie na ziemię to mniejsza będzie strata niż jakby miała spaść przewodowa Sigma.
charliebrzoza,
Twoja decyzja, na pewno też Ci będzie długo służył ; )
Napisano 25 luty 2012 - 15:13
Np. w kraksie, gdzie czujnik uległby uszkodzeniu lub zwyczajnie się gdzieś zgubiłw jaki sposób miałbyś stracić droższy bezprzewodowy ?
Nie kupuję liczników, bo sam sobie je robię. Niedługo zaprezentuję owoc swojej pracy;)dziwię Ci się, że nie kupujesz liczników w Carrefourze
To już będzie 2 wersja ze sporymi możliwościami.
Napisano 25 luty 2012 - 19:06
daj znać na forum, chcę to zobaczyćNie kupuję liczników, bo sam sobie je robię. Niedługo zaprezentuję owoc swojej pracy;)
To już będzie 2 wersja ze sporymi możliwościami.
Sigma, model sobie znajdź, wyższy na pewno niż 1609, chyba 1909 już ma te funkcje
max dst:
412 km Kraków - Warszawa (2020)
Napisano 25 luty 2012 - 21:15
Jakie sa wasze typy licznikow bezprzewodowych najlepiej kompletnych tzn licznik+cad+pulsometr w jednym?
Niedawno miałem podobny problem. Stanęło na Cateye V3, cena w sklepie powala ale udało się kupić kompletną używkę w bardzo atrakcyjnej cenie. Z tego co pamiętam w sigmach z podobnym zakresem funkcji (nie pamiętam modelu) odczyt danych po treningu jest dość ograniczony, polecam przejrzeć instrukcję przed zakupem. Do Cateye`a też mam kilka drobnych zastrzeżeń ale to tylko moje czepialstwo:)
Napisano 25 luty 2012 - 23:46
Jakie sa wasze typy licznikow bezprzewodowych najlepiej kompletnych tzn licznik+cad+pulsometr w jednym?
Mam VDO X3DW i mogę spokojnie polecić.
- estetycznie wykonany
- czytelny wyświetlacz
- kadencja
- nie gubi sygnału
- łatwa obsługa
Nie został wyposażony w pulsometr, ale osobiście wolę pulsometr w postaci zegarka ze względu na to, że korzystam z niego również podczas biegania. Mam Sigmę PC25 którą można zamontować na kierownicy.
#631 Gosc_kubapie_*
Napisano 26 luty 2012 - 01:22
To weź Sigmę 509. Średniej prędkości nie ma, ale przynajmniej pewne informacje. Poza tym średnia niewiele mówi o treningu. Jak bardzo potrzebujesz, to zawsze sam możesz policzyćJaki licznik polecacie budżetowy. Wymogi to liczenie średniej prędkości i żeby pomiary prędkości były wiarygodne
Podoba mi się Sigma 1009, tylko kurcze 66zł z wysyłką. Coś tańszego i równie dobrego znacie ?
A dla innych rada - jeżeli licznik "ma opcję kadencji", to nie kupujcie takiego, bo po tygodniu zacznie wam brakować i będziecie żałować. ;-) Albo że nie ma kadencji, albo że kasy nadłożycie dokupując później. :-|
Napisano 26 luty 2012 - 14:17
Ps. Jest druga wersja koloru - ciemno zielony- moim zdaniem dużo mniej oczojebna :-D
Licznik przetestowany wczoraj. Nie będę nawet ściągał mojej sigmy 1009 aby mieć cały czas wgląd w kadencję.
Tak się nakręciłem, że zapomniałem o linku :oops:
http://allegro.pl/li...2119659272.html
Napisano 06 marzec 2012 - 19:39
Napisano 17 marzec 2012 - 20:23
Ja sam używam specialized , wygodną opcja jest ustawianie tego co ma być pokazywane w każdej linii na wyświetlaczu.
Napisano 28 marzec 2012 - 17:13
jak ten pomiar jest mierzony bo żadnych dodatkowych czujników
w zestawie nie widze, wiec na podstawie pulsu pewnie i reszty danych
by było to obliczane?
Sie zastanawiam czy wart jest ona swej ceny.
Napisano 28 marzec 2012 - 18:39
"Nowy wzór mocy od SIGMY oblicza moc w watach potrzebną do przemieszczenia roweru zamiast mocy na pedałach. Moc jest obliczana na podstawie: rodzaju roweru i pozycji rowerzysty, wagi roweru i rowerzysty, wysokości rowerzysty, szerokości ramion, prędkości, nachylenia terenu i kadencji."
"Na obliczenie mocy mogą mieć wpływ siły zewnętrzne takie jak rodzaj nawierzchni lub wiatr. Czynniki te są ograniczone w czasie jazdy w górach i wzięte pod uwagę w obliczeniach ("These factors are reduced during mountain ascents and considered in the calculation" albo chodzi o wartości uśrednione, albo ja to źle przetłumaczyłem). Wartość mocy jest wyświetlana tylko podczas pedałowania."
http://www.sigma-rox...eistung_en.html