Trenażery - Ogólnie (Zwłaszcza Nieinteraktywne)
#821 Gosc_alik_*
Napisano 24 sierpień 2011 - 19:49
Napisano 25 sierpień 2011 - 18:30
Mam moze glupie pytanie ale czy "trenażerując" w domku brudzi się np podłoga od rowera?? Smar czy olej czy cos? pytam bo nie mam trenażera a chce miec i sie zastanawiam juz gdzie go ustawie
W moim przypadku to podłoga płynie od potu także jadę zawsze w kuchni gdzie mam kafle :mrgreen:
Poza tym to nie ma brudu.
#825 Gosc_alik_*
Napisano 25 sierpień 2011 - 19:01
Napisano 26 sierpień 2011 - 11:04
http://www.bikestacj...tml?cPath=74_93
http://www.bikestacj...tml?cPath=74_92
Napisano 26 sierpień 2011 - 21:30
Ps. Carloss, pierwszy z linku to Tacx Speedbraker niebieski - powietrzny, o ile nie przeszkadza Ci hałas przypominający pracujący odkurzacz to można go używać. :mrgreen:
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
#833 Gosc_alik_*
Napisano 30 sierpień 2011 - 21:41
Zakupiłem trenażer Elite SuperCrono Power Mag i po kilku użytkowaniach (ok 5h jazdy) zauważyłem minimalne bicie pionowe na rolce i poziome na kole zamachowym. Z pewnością nie jest to luz na łożyskach, bo starałem się ruszać całą rolką wraz z kołem i luz bym wyczul. Bicie widoczne jest tylko przy niewielkich prędkościach koła i rolki (zarówno z zamontowanym rowerem jak i bez niego). Wibracje są prawie niewyczuwalne. Jak nie siedzę na rowerze i zakręcę korbą to widzę jednak, że drży lekko siodełko. Nie wiem czy tak było od początku i nie wiem czy to reklamować, bo to może normalne jest? W treningu w ogóle to nie przeszkadza. Zaznaczam, że bicie jest minimalne. Czy reklamować?
#835 Gosc_alik_*
Napisano 31 sierpień 2011 - 09:56
Napisano 31 sierpień 2011 - 10:23
O ile niewielkie bicie na kole zamachowym problemem chyba nie powinno być (może nie dla łożysk?), to na rolce już raczej tak. Bez zamontowanego koła też bicie jest? Bo może jest to bicie na kole? Jedno moje koło zostało zdyskwalifikowane (do użytku na trenażerze, do jazdy po szosie się nadaje) właśnie z uwagi na niewielkie bicie pionowe. Różnica jest wyczuwalna.
Może faktycznie ktoś kto ma identyczny trenażer sprawdzi, czy TTTM czy też wada danego egzemplarza?
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750