Trenażery - Ogólnie (Zwłaszcza Nieinteraktywne)
Napisano 06 styczeń 2012 - 09:37
Napisano 06 styczeń 2012 - 12:01
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 09 styczeń 2012 - 22:04
Zacznę od przywitania, jako że to mój pierwszy wpis na forum. Liczę, że znajdę tu odpowiedź na pytanie, której bezskutecznie szukam od jakiegoś czasu.
Nabyłem od kolegi trenażer jak w temacie, ale kolega przez sprzedażą wymienił w komputerku od trenażera wtyczkę, bardziej chyba ze względów estetycznych, ponieważ była ułamana zapadka i od tego momentu zaczęły się problemy z przekazywaniem sygnału z rolki na komputerek (komputerek normalnie działa, natomiast w czasie jazdy są same zera i nie odbiera żadnego sygnału). Byłem w paru serwisach, nigdzie się nie chcą nawet dotknąć do tego niby dziwnego, ale powszechnie moim zdaniem stosowanego rozwiązania technicznego, jakim jest bezprzewodowe przekazywanie sygnału, producent i dystrybutorzy póki co też milczą, a stawiane przeze mnie pytanie to - jaka jest kolejność kolorów we wtyczce, patrząc na nią powiedzmy stykami od siebie, zapadką do góry? Pytam, ponieważ spotkałem się z opinią, że kolejność żył we wtyczce nie musi się zgadzać z kolejnością żył wychodzących z kabla, więc może w serwisie komputerowym podczas wymiany wtyczki kabel został ucięty i ktoś nieuważny zacisnął ją w złej kolejności. Czekam na jakieś informacje i ewentualne wskazówki!
pozdrawiam,
Michał
Napisano 01 luty 2012 - 15:00
Napisano 03 luty 2012 - 11:43
Ani setek godzin na nich nie jeździłem, ani po nich nie skakałem, ani nie waliłem kijem... Wychodzi więc na to, że nawet do normalnego użytkowania średnio się nadawały. Dobrze chociaż, że nie posypały się w czasie jazdy. Nie wiem, może akurat tylna była jakoś wadliwie wykonana. Reszta konstrukcji w sumie spisywała się dobrze...
Od siebie jednak odradzam, tak to jest jak się chce przyoszczędzić 8-)
Napisano 03 luty 2012 - 20:59
Napisano 03 luty 2012 - 21:11
Czekam obecnie na Tacxa Speedmatica. Wielkich wymagań nie mam, a ponoć pomimo "podstawowości" tego modelu spełnia swoje zadanie w 100%. Przynajmniej tyle dowiedziałem się ze znalezionych opinii... Zobaczymy, mam nadzieję, że tym razem się nie zawiodę i jeszcze zdążę trochę pokręcić w zimie, bo nogi zaczynają tęsknić za rowerem ;-)
Napisano 06 luty 2012 - 17:44
Mam od niedwana ten sprzęt i gdy jadę w tlenie, ale trochę szybciej, to wydaje mi się że trenażer jest mało stabilny. Tylne koło porusza sie na boki przy pedałowaniu i sama konstrukcja też mało stabilna. Gdy przechylam się na boki to te wszystkie rury też chodzą
Czy macie podobnie?
Tylko tak sie zastanawiam, że jakby rzeczywiście robić siłę i twardo deptać to trenażer już w ogóle latałby jak żyd po pustym sklepie:)
Nie mam instrukcji po polsku i może jest tam coś tajemniczego napisane zeby przeciwdziałać temu bujaniu..
#938 Gosc_alik_*
Napisano 08 luty 2012 - 10:52
Power Mag ma 8 biegów, ale to chyba dla profesjonalistów jest, bo ja na 3-cim max. kilkadziesiąt minut wytrzymuję, a na 5-tym to na stojąco mam niską kadencję, nawet ok. 50.
Co do stabilności, to nie narzekam. Wolę jak trenażer jest trochę bardziej giętki (to podobno zdrowsze dla stawów i bardziej przypominające jazdę w warunkach na zewnątrz). Daleko do możliwości przewrócenia się, więc nie ma się czym martwić, a na stojąco można trochę potańczyć jak (nie)osławiony Contador. Damiano ściśnij mocniej i ustaw koło tak, żeby było na samym środku rolki. A z tym kołem zamachowym i rolką masz podobnie jak ja? Drży siodełko jak zakręcę ręką. Ogólnie w niczym to nie przeszkadza, pytam z ciekawości.
Ogólnie polecam, kupowałem w zestawie z łapaczem potu, podstawką i bidonem za ok. 650 zł.
I Maja go używa!
Napisano 09 luty 2012 - 14:08
Posiada ktoś Tacx Satori Stripes T1868: http://www.bikestacj...tml?cPath=74_93 ?
Mam zwykłe Satori, czym się różnią, poza malowaniem i ceną?