Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trenażery - Ogólnie (Zwłaszcza Nieinteraktywne)

2448 odpowiedzi w tym temacie

#921 lukiwrzesnia

lukiwrzesnia
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWrześnia

Napisano 29 grudzień 2011 - 19:04

Dokładnie wymienić baterie i powinno być ok:)Sytuacje miałem podobną,tętno skakało do 240 zeby zaraz zejść do 90 uderzeń:)

#922 radeczek13

radeczek13
  • Użytkownik
  • 45 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 06 styczeń 2012 - 09:37

Po kupnie nowej baterii, puls nadal skakał jak oszalały:(napisałem do producenta-italia! wysłali schemat dot. rozkręcenia konsoli sterującej i dostrojenia jednej śrubki na płytce elektronicznej. Nie powiem wtedy dopiero pomogło!!!! Potem był problem z mocą, trenażer pokazywał kompletne bzdury, należy w ustawieniach pozmieniać zakres kalibracji P1,P2 i P3, też na zasadzie prób i błędów udało mi się to ustrojstwo jakoś dostroić...no i na końcu zaczął mi w trakcie treningu system po prostu zawieszać..staje!!!nie wiem co z tym zrobić??! jest to bardzo irytujące. Jedyną jak na razie możliwością jest wyłączenie/włączenie urządzenia. Jeżeli ktoś miał podobny problem proszę o pomoc...z góry dziękuję.

#923 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 styczeń 2012 - 12:01

radeczek13, jeżeli urządzenie jest na gwarancji to dlaczego nie reklamujesz? Najlepiej sprzedaj i kup Tacx'a ;-)

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#924 biker_666

biker_666
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 09 styczeń 2012 - 22:04

Witam!

Zacznę od przywitania, jako że to mój pierwszy wpis na forum. Liczę, że znajdę tu odpowiedź na pytanie, której bezskutecznie szukam od jakiegoś czasu.

Nabyłem od kolegi trenażer jak w temacie, ale kolega przez sprzedażą wymienił w komputerku od trenażera wtyczkę, bardziej chyba ze względów estetycznych, ponieważ była ułamana zapadka i od tego momentu zaczęły się problemy z przekazywaniem sygnału z rolki na komputerek (komputerek normalnie działa, natomiast w czasie jazdy są same zera i nie odbiera żadnego sygnału). Byłem w paru serwisach, nigdzie się nie chcą nawet dotknąć do tego niby dziwnego, ale powszechnie moim zdaniem stosowanego rozwiązania technicznego, jakim jest bezprzewodowe przekazywanie sygnału, producent i dystrybutorzy póki co też milczą, a stawiane przeze mnie pytanie to - jaka jest kolejność kolorów we wtyczce, patrząc na nią powiedzmy stykami od siebie, zapadką do góry? Pytam, ponieważ spotkałem się z opinią, że kolejność żył we wtyczce nie musi się zgadzać z kolejnością żył wychodzących z kabla, więc może w serwisie komputerowym podczas wymiany wtyczki kabel został ucięty i ktoś nieuważny zacisnął ją w złej kolejności. Czekam na jakieś informacje i ewentualne wskazówki!

pozdrawiam,
Michał

#925 Skora

Skora
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądŚwinoujście

Napisano 14 styczeń 2012 - 18:03

Może ja się nie doczytałem, ale dokładnie jaki model trenażera nabyłeś ?
Tacx Flow
Biały Czarny Czerwony Zielony Żółty Niebieski

#926 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 15 styczeń 2012 - 10:35

Tacx Sirius T1435
Jakieś opinie ?

#927 westacard

westacard
  • Użytkownik
  • 62 postów
  • SkądEłk

Napisano 29 styczeń 2012 - 23:12

Halo :-o Ktoś odpowie na pytanie wicklowman, bo nie wiem czy kupić Elite Novo Mag, tego Sirius'a czy Elite SuperCrono Power Mag :-/

#928 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 30 styczeń 2012 - 08:20

Ja posiadam tego Elite i sobie chwalę. Zresztą co może byc w tym sprzęcie za rewelacje ? Jest rolka i opor , wkażdym to samo i tak samo chodzi :)

u2250y2014v3.gif

#929 Marras

Marras
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • SkądGryfino

Napisano 01 luty 2012 - 15:00

Posiada ktoś Tacx Satori Stripes T1868: http://www.bikestacj...tml?cPath=74_93 ?

#930 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 luty 2012 - 11:43

Krótka, subiektywna informacja ku przestrodze - odradzam zakup rolek (plastikowych) ROTO. O innym problemie z nimi pisałem już w tym temacie, ale dziś (po wczorajszym wystawieniu ich na sprzedaż w dziale Giełda :roll:) zorientowałem się, że tylna rolka jest po prostu pęknięta:

Dołączona grafika

Ani setek godzin na nich nie jeździłem, ani po nich nie skakałem, ani nie waliłem kijem... Wychodzi więc na to, że nawet do normalnego użytkowania średnio się nadawały. Dobrze chociaż, że nie posypały się w czasie jazdy. Nie wiem, może akurat tylna była jakoś wadliwie wykonana. Reszta konstrukcji w sumie spisywała się dobrze...

Od siebie jednak odradzam, tak to jest jak się chce przyoszczędzić 8-)

fs-userbar-blog-white.png

#931 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 03 luty 2012 - 20:46

a co na to gwarancja mówi?

u2250y2014v3.gif

#932 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 luty 2012 - 20:59

Przyznam szczerze, że do końca niestety nie wiem. Nie chcę z góry zakładać, ale myślę, że i tak niewiele bym zdziałał, bo rolki kupiłem 3 lata temu (a gwarancja na podstawie paragonu była bodaj na 2 lata), a i tak zapewne wszystko zostałoby uznane za skutki "niewłaściwego użytkowania".

#933 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 03 luty 2012 - 21:03

no to lipa. Pozostaje dosztukować jedną stalową i tyle

u2250y2014v3.gif

#934 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 luty 2012 - 21:11

No faktycznie lipa, ale na szczęście jeden z forowiczów zdecydował się na kupno mimo tej pechowej rolki. Oczywiście o wszystkim uprzedziłem ;-)

Czekam obecnie na Tacxa Speedmatica. Wielkich wymagań nie mam, a ponoć pomimo "podstawowości" tego modelu spełnia swoje zadanie w 100%. Przynajmniej tyle dowiedziałem się ze znalezionych opinii... Zobaczymy, mam nadzieję, że tym razem się nie zawiodę i jeszcze zdążę trochę pokręcić w zimie, bo nogi zaczynają tęsknić za rowerem ;-)

#935 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 06 luty 2012 - 17:44

Elite SuperCrono power mag.

Mam od niedwana ten sprzęt i gdy jadę w tlenie, ale trochę szybciej, to wydaje mi się że trenażer jest mało stabilny. Tylne koło porusza sie na boki przy pedałowaniu i sama konstrukcja też mało stabilna. Gdy przechylam się na boki to te wszystkie rury też chodzą;)
Czy macie podobnie?

Tylko tak sie zastanawiam, że jakby rzeczywiście robić siłę i twardo deptać to trenażer już w ogóle latałby jak żyd po pustym sklepie:)
Nie mam instrukcji po polsku i może jest tam coś tajemniczego napisane zeby przeciwdziałać temu bujaniu..

#936 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 06 luty 2012 - 18:02

może masz za słabo mocowanie ustawione roweru

u2250y2014v3.gif

#937 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 06 luty 2012 - 18:31

Ja mam elite novo mag i jest ok.fajny sprzecik polecam

#938 Gosc_alik_*

Gosc_alik_*
  • Gość

Napisano 08 luty 2012 - 10:52

Ja też zakupiłem Elite SuperCrono Power Mag i chwalę sobie. Przede wszystkim jest w miarę cichy. Zamontowanie roweru trwa moment. Nie ma żadnych adapterów, dociskania na śrubę opony do rolki itp. jak w trenażerach Tacx. Jedyne co zauważyłem to lekkie falowanie koła zamachowego przy bardzo niskich prędkościach, co może powodować wibracje. Zarówno falowanie jak i wibracje znikają przy większej prędkości obrotowej koła zamachowego.

Power Mag ma 8 biegów, ale to chyba dla profesjonalistów jest, bo ja na 3-cim max. kilkadziesiąt minut wytrzymuję, a na 5-tym to na stojąco mam niską kadencję, nawet ok. 50.

Co do stabilności, to nie narzekam. Wolę jak trenażer jest trochę bardziej giętki (to podobno zdrowsze dla stawów i bardziej przypominające jazdę w warunkach na zewnątrz). Daleko do możliwości przewrócenia się, więc nie ma się czym martwić, a na stojąco można trochę potańczyć jak (nie)osławiony Contador. Damiano ściśnij mocniej i ustaw koło tak, żeby było na samym środku rolki. A z tym kołem zamachowym i rolką masz podobnie jak ja? Drży siodełko jak zakręcę ręką. Ogólnie w niczym to nie przeszkadza, pytam z ciekawości.

Ogólnie polecam, kupowałem w zestawie z łapaczem potu, podstawką i bidonem za ok. 650 zł.

I Maja go używa! :)

#939 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 08 luty 2012 - 10:59

alik, obciążenie zależy od ustwienia przerzutek. Włącz sobie małą tarcze z przodu i większą z tyłu ( najlepiej tą co nie uzywasz) i wtedy modulacje manetką masz dużo większą.

u2250y2014v3.gif

#940 bans

bans
  • Użytkownik
  • 464 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 09 luty 2012 - 14:08

Posiada ktoś Tacx Satori Stripes T1868: http://www.bikestacj...tml?cPath=74_93 ?

Mam zwykłe Satori, czym się różnią, poza malowaniem i ceną?

Dodaj odpowiedź