Jump to content

Photo

Trenażery - Ogólnie (Zwłaszcza Nieinteraktywne)

2448 replies to this topic

#981 mad

mad
  • Użytkownik
  • 181 posts
  • SkądSompolno

Posted 30 April 2012 - 08:53

Robo, mam Tacx Satori na sprzedaż, zerknij do działu giełda.

#982 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 30 April 2012 - 21:04

mad, to Mediana chce kupić trenażer - ja już mam Tacx Satori :-P - zresztą kupiony od naszego kolegi z forum.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#983 Gosc_alik_*

Gosc_alik_*
  • Gość

Posted 01 May 2012 - 09:59

Mediana ja mam SuperCrono Power Mag i powiem Ci, że nie żałuję zakupu.
Tylko chyba za słaby jestem na niego, bo jak mam średnie obciążenie na rowerze, to max 3 obciążenie wytrzymam na siedząco i powiedzmy 5-6 na stojąco. Po prostu obciążenie dla zawodowców (Maja takiego używa). Ale dzięki temu mogę żonglować biegami na rowerze i zużywać koronki kasety równomiernie.

Mam nadzieję, że opisałem wszystko jasno ;)

#984 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 01 May 2012 - 12:29

alik, ja wrzucam najwyższe przełożenia i wtedy po całym zakresie moge jechać na siedząco

u2250y2014v3.gif

#985 Gosc_alik_*

Gosc_alik_*
  • Gość

Posted 01 May 2012 - 15:03

woody, masz na myśli najlżejsze czy najcięższe przełożenia na rowerze?

#986 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 01 May 2012 - 15:42

chodzi mi o ostatnie tarcze kasety , te największe :)

u2250y2014v3.gif

#987 Gosc_alik_*

Gosc_alik_*
  • Gość

Posted 01 May 2012 - 15:46

uff, a już myślałem, że cielak ze mnie ;)

#988 Adson_:D

Adson_:D
  • Użytkownik
  • 241 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 27 May 2012 - 21:16

tacx flow multiplayer vs elite realtour supercrono

Jakie zalety? Wady? Który lepszy, wygodniejszy, wydajniejszy?
Zastanawiam się między tymi dwoma i mam dość spory dylemat. Byłbym wdzięczny za pomoc.

#989 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 May 2012 - 21:31

Adson_:D, za Tacx'em przemawia chyba szeroki wybór i dostępność filmów RLV. Elite w tej kategorii ma sporo do nadrobienia...

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#990 Adson_:D

• Użytkownik
  • 241 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 27 May 2012 - 21:37

ceny mogłyby być prawdę mówiąc trochę niższe tych video, ale w zestawie chyba z 1-2 trasy dostaję?

No i rama sterująca. Nie wiem czemu, ale przemawia do mnie ten "bajer" całkiem dobitnie.
"Bajer", bo chyba nie wnosi do treningu nic poza dodatkową zabawą podczas jazdy.

#991 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 May 2012 - 22:05

Adson_:D, video? z tym trenażerem - zapomnij. Poszukaj w necie.

A sama rama to jakaś porażka. Powoduje, że kierownica (zwłaszcza jak staniesz na pedałach i się na niej oprzesz) bardzo lekko skręca, o wiele lżej niż w rzeczywistości. Co prawda można nią kierować rowerem w trybie wirtualnym, ale szczerze - żałuję że sprzedałem podstawkę pod przednie koło ze starym trenażerem...

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#992 Adson_:D

• Użytkownik
  • 241 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 27 May 2012 - 22:37

video użyłem jako real life video(faktycznie skrót myślowy średnio trafiony). A jak jest z Elite? Ten system też jest interaktywny? tzn. tempo filmu zależy od tempa mojej jazdy?
Do ramy zniechęciłeś mnie skutecznie.

#993 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 May 2012 - 23:11

Adson_:D, Miałem na myśli, że do tego modelu nie jest dołączony żaden darmowy film na DVD - nie ta półka cenowa. Filmów poszukaj w necie ;-)
Natomiast sama jazda z Real Life Video jest jak bajka w porównaniu z suchym kręceniem.

#994 Adson_:D

• Użytkownik
  • 241 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 28 May 2012 - 07:40

no i wszystko jasne. chyba kupię tacx'a i najwyżej, jak mi rama nie podpasuje, kupię podstawkę pod koło. a film 1-2 kupię i na zimę może wystarczy :-)
Dzięki wielkie Radello, za rozwianie wątpliwości.

#995 Oslo

Oslo
  • Użytkownik
  • 165 posts
  • SkądPołomia

Posted 23 June 2012 - 13:06

Panowie krótko i na temat. Trenażer pod rower szosowy i MTB, szosa jak pogoda i w ogóle wiadomo o co chodzi. a MTB myslałem zeby zainstalować "na stałe" na trenażer i w zimie jeździć.
kilka pytań..
wiadomo opona szosowa a z MTB ... nie bedzie zbyt buczeć i wydawać nadzwyczajnie duzo odgłosów przeszkadzających innym domownikom ?

#996 Riddick

Riddick
  • Użytkownik
  • 402 posts
  • Skądmałopolska

Posted 23 June 2012 - 14:36

będzie buczeć strasznie, ja używam MTB na rolkę, oponę polecam Schwalbe Kojak, szum łańcucha słychać :mrgreen:

#997 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 June 2012 - 10:11

Poza tym są dostępne przecież specjalne opony na trenażer także w rozmiarze 26 cali!

#998 fitdancer

fitdancer
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 27 June 2012 - 16:01

błagam o szybka odpowiedź

Tacx Sirius czy Elite SuperCrono PowerMag ??

#999 Gosc_alik_*

Gosc_alik_*
  • Gość

Posted 29 June 2012 - 07:19

Użytkuję ten Elite od roku i złego słowa nie powiem. Wybrałem go ze względu na łatwość montażu roweru, bo często zmieniam rower (szosa, MTB). W Elite nie muszę bawić się adapterami ani regulować siły docisku opony do rolki. Wybierałem między Tacx Sirius a tym Elite.

#1000 Riddick

Riddick
  • Użytkownik
  • 402 posts
  • Skądmałopolska

Posted 29 June 2012 - 07:48

ja używam Tacx'a co prawda nie Sirius ale w nim również nie trzeba nic zmieniać przy montowaniu roweru. Adaptery są potrzebne jak masz koła inne niż "typowe". A wracając do tematu, to jaki byś nie wybrał to będzie dobrze, oba renomowane, na obu trzeba kręcić i gapić się w ścianę, trzeba się upocić jak koń na westernie. :mrgreen:

Reply to this topic