Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trenażery - Ogólnie (Zwłaszcza Nieinteraktywne)

2448 odpowiedzi w tym temacie

#1741 Mateusz20030

Mateusz20030
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 14:56

Odpisał to jest tylko do Apple.

Pomoże ktoś znaleźć aukcję odbiornika do laptopa?

Jeśli posiadam Samsunga J5 to nie muszę nic do niego dokupywać jedynie pobrać aplikacje ze sklepu play? 

• Drake29a lubi to

#1742 System

System
  • Użytkownik
  • 643 postów
  • Skądz netu

Napisano 09 grudzień 2016 - 15:07

Do wykasowania. :)

#1743 Azi

Azi
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 15:09

Witam.. Śledzę dość dłuższy czas tą dyskusje, zanim jednak zapytam się szacowne grono o radę w wyborze trenażera, nadmienię tylko, że Tacx Flow smart w decathlon Uk jest sporo tańszy, co prawda nie wysyłają poza uk, ale może masz jakiś znajomych i tani kanał przerzutowy

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

#1744 Arked

Arked
  • Użytkownik
  • 910 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 15:44

Jeśli posiadam Samsunga J5 to nie muszę nic do niego dokupywać jedynie pobrać aplikacje ze sklepu play? 

Nie tylko do Apple. To z linku, który ci wysyłałem to zestaw. Jest tam ant+ stick do Apple, krokomierz i ant+ stick usb2.

Samsung J5 ma ant+ więc potrzebujesz tylko odpowiedniego oprogramowania ze sklepu play (ant radio service).

#1745 Drake29a

Drake29a
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 16:00

Mam ten zestaw, krokomierz wyrzuciłem, chyba już nie ma wsparcia w aplikacji adidas. Stick pod iPhone nie działał u mnie. Ale ant+ z powodzeniem działa na komputerze, nadal cena jest bardzo dobra ;)

#1746 Arked

Arked
  • Użytkownik
  • 910 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 16:12

To jest krokomierz ant+ który powinien działać ze wszystkim nie tylko z aplikacją adidas. Szkoda go wyrzucać.

#1747 pajak

pajak
  • Użytkownik
  • 383 postów
  • SkądGdynia

Napisano 09 grudzień 2016 - 18:13

@Drake, ależeś skaszanił :P

Ten czujnik można spokojnie wykorzystywać jako czujnik kadencji (jeżeli wykorzystywany program obsługuje profil FootPod). A po drugie, mogłeś go oddać "potrzebującym" kolegom (żeby nie było, chętnie przyjmę, np za koszta przesyłki, dongla iPhone też :) )

#1748 Mateusz20030

Mateusz20030
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 18:23

Dobra Panowie a więc kupuje:

http://www.decathlon...id_8345488.htmlza 1300 zł

http://allegro.pl/tr...6628146154.html  50zł 

No i zostaje 250 na pas do pomiaru tętna   (Jaki?)

I chyba to byłoby już wszystko?

#1749 Arked

Arked
  • Użytkownik
  • 910 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 18:28

Wrzucałem ci linka do adidasa. (tak pomiar tętna też adidas ;))

http://allegro.pl/ad...6631391903.html

edit:

Inne oferty: http://allegro.pl/pu...6314967492.html

http://allegro.pl/pu...6632964683.html

#1750 Mateusz20030

Mateusz20030
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 18:41

A czy jest jakaś aplikacja darmowa na Laptopa która wyświetli te wszystkie informacje z trenażera i pasa lub jakaś tania? Podobno Zwift to 40zł miesięcznie to sporo.

I jednocześnie aplikacja na telefon darmowa lub tania która wyświetli wszystkie informacje z trenażera i pasa. 

Mam Samsunga J5 w danych technicznych wyczytałem ,że ma ANT+. 

Jak to wszystko uda mi się ogarnąć to przez rok dam wam spokój;) 

#1751 Arked

Arked
  • Użytkownik
  • 910 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 18:46

Golden Cheetah jest za darmo i zapewni pełne korzystanie z możliwości trenażera na komputerze. Umożliwi przeprowadzenie zaplanowanego treningu w różnych trybach (slope, ERG), wyświetli i zapisze wszystkie dane z czujników ant+ i nawet wyśle jazdę na Strave czu Trainingpeaks.

Na telefon są darmowe aplikacje Tacxa. Na twoim J5 pewnie pójdzie spokojnie aplikacja tabletowa, tylko musisz zdobyć plik instalacyjny.

#1752 Mateusz20030

Mateusz20030
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 19:00

Kupię ten pas z adidasa 

Zamawiam wszystko w poniedziałek bo pieniądze na kącie wtedy będę na ten cel miał;)

Myślę ,że nie raz nie dwa będę miał do was pytania.

Dziękuję Wszystkim za pomoc a przede wszystkim za WIELKĄ Cierpliwość

Dziękuję;) 

#1753 Drake29a

Drake29a
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 09 grudzień 2016 - 22:28

@Drake, ależeś skaszanił :P

Ten czujnik można spokojnie wykorzystywać jako czujnik kadencji (jeżeli wykorzystywany program obsługuje profil FootPod). A po drugie, mogłeś go oddać "potrzebującym" kolegom (żeby nie było, chętnie przyjmę, np za koszta przesyłki, dongla iPhone też :) )

Dongle do iPhone i tak nie działa, podobno po iOS 8.1 wyłączyli obsługę, czytałem gdzieś też że tylko ten od wahoo działa z nowymi telefonami (z użyciem adaptera do lightining)

PS: co do miernika kroków mówi się trudno:D

#1754 System

System
  • Użytkownik
  • 643 postów
  • Skądz netu

Napisano 10 grudzień 2016 - 11:11

Czy do Novo Force dokupić Mio czujnik prędkości i kadencji ANT+ czy może zestaw Garmina ?
Czujniki będę też używał na zwykłym treningu rowerowym outdoorowym.
Docelowo kupię jeszcze Garmina 520.

#1755 superfrog

superfrog
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 10 grudzień 2016 - 16:41

A może Gemini Magene u chińczyków?

#1756 Bober88

Bober88
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 10 grudzień 2016 - 22:20

Witam,

czlowiek czyta o tym wszystkim i idzie sie pogubic.. a wiec pytanko,

Planuje kupic Turbo muina Smart b+ , posiadam zegarek i pasek HR PolarV800, ktory jest na bluetooth. Planuje jezdzic na Zwifcie,

co jeszcze bede potrzebowal, zeby to wszystko polaczyc i wrzucic odczyty na Tableta, ew. telefon z androidem. Jakas antene? odbiornik?

O co dokladnie chodzi z numerami seryjnymi turbo muina, do 30 000 i tych powyzej 30 000, ktorego powinieniem szukac?

Pozdrawiam

#1757 Arked

Arked
  • Użytkownik
  • 910 postów

Napisano 10 grudzień 2016 - 23:17

Chcę tylko cię ostrzec, że istnieje spore ryzyko, że wyliczenia mocy Turbo Muina Smart B+ będą z kosmosu i nie będą miały wiele wspólnego z rzeczywistą mocą. Trenażer ten w Zwiftowym światku wyścigowym cieszy się już z tego powodu złą sławą. Nie widziałem jeszcze choćby jednego dowodu, że moce liczone przez Misuro B+ dla tego trenażera są zbliżone do rzeczywistej. Spotkałem się natomiast z wieloma na to, że zawyża moc nawet o ponad 30% (im mocniejszy jesteś tym bardziej zawyża). Elite coś strasznie zawalił w tym temacie i ma problemy, żeby to naprawić albo się do tego przyznać.

Pasek Polara powinien dać się sparować ze Zwiftem poprzez aplikację mobilną na smartfonie/tablecie z systemem Andorid 4.3 (i nowsze) albo iOS. Natomiast możesz mieć problemy z łączeniem Turbo Muina/Misuro B+ ze Zwiftem przez bluetooth. Wiele osób dla prawidłowego działania musiało dokupić usb ant+ stick, więc możliwe, że musiałbyś go dodać to listy potrzebnych rzeczy.  Zegarek nie jest potrzebny do niczego w tym zestawie ;)

Nie zrozum mnie źle. Turbo Muin to dobry trenażer ale nie jest żadnym Smartem. Idealnie do niego byłoby posiadać miernik mocy.

Numery seryjne służą do wyboru trenażera w przystawce Misuro gdyż trenażery z różnych okresów produkcji różnią się między sobą właściwościami i parametrami techicznymi. Musisz więc wybrać w Misuro odpowiedni trenażer, żeby ten liczył moc na podstawie właściwej krzywej mocy. To wszystko w teorii bo w praktyce to często wygląda tak jak ci napisałem na początku. Czyli prawdopodobnie krzywe moce lub inne parametry i tak się nie zgadzają więc otrzymujesz bzdurne dane.

#1758 Bober88

Bober88
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 10 grudzień 2016 - 23:27

wielkie dzieki za obszerna odpowiedz, tego potrzebowalem!

no to nie mały klops z tym.. wtedy moze juz lepiej wyjdzie Kura, przynajmniej nie liczy mocy z algorytmu.. ale koszta rosna w gore.. bo Kura 2500+..

a to chyba jedyne opcje z tych w miare "cichych" trenazerow eh..

#1759 Arked

Arked
  • Użytkownik
  • 910 postów

Napisano 10 grudzień 2016 - 23:36

Moim zdaniem warto dopłacić do Elite Kura, z którym nie powinno być tych problemów, a dokładność pomiaru mocy będzie na najwyższym poziomie.

#1760 System

System
  • Użytkownik
  • 643 postów
  • Skądz netu

Napisano 11 grudzień 2016 - 15:38

A może Gemini Magene u chińcziyków?

A jeździł ktoś na tych czujnikach ?
I drugie pytanie do użytkowników używających trenażera w domu mających wełniane dywany - pewnie lepiej nie używać wtedy trenażera w domu. :)

Dodaj odpowiedź