Już kolejny raz bardzo proszę o napisanie opinii na temat roweru szosowego. Ten kosztuje ponad 3 tysiące, dla mnie trochę drogi, ale na tym sprzęcie chyba nie powinno się oszczędzać. Co wy sądzicie o nim?
http://allegro.pl/gi...4423216215.html
Napisano 17 lipiec 2014 - 18:59
Już kolejny raz bardzo proszę o napisanie opinii na temat roweru szosowego. Ten kosztuje ponad 3 tysiące, dla mnie trochę drogi, ale na tym sprzęcie chyba nie powinno się oszczędzać. Co wy sądzicie o nim?
http://allegro.pl/gi...4423216215.html
Napisano 18 lipiec 2014 - 09:14
Będziesz się ścigał? Czy rower będzie używany do zwykłej jazdy dla przyjemności?
Ja bym polecił Triban 500 zostanie Ci ponad tysiak na ubrania, buty i będziesz miał nowy rower na gwarancji.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 18 lipiec 2014 - 10:04
Napisano 18 lipiec 2014 - 11:03
Rower posiadam od 2 tygodni. Kupiłem go z myślą o triathlonie. Jak na razie spełnia swoją rolę. Zaliczył swój pierwszy start — średnia prędkość 33km/h. Cena/jakość- rewelacja. Koła niestety musiały być już centrowanie dosłownie po 10 dniach jazdy. Przerzutki również do regulacji. Po zakupie i paru jazdach doradzam udać się do dobrego serwisu specjalizującego się w ustawianiu rowerach szosowych.
To jest jeden z komentarzy na temat Triban 500
Napisano 18 lipiec 2014 - 11:04
Na tym forum jest temat o tribanach - tam masz wiele opinii - wiadomo, że regulacja potrzebna, linki są takiej sobie jakości, ale jak ogarnięty jest serwisant w decathlonie, to nie jest tak źle. Jak by nie było, za 2k to super maszyna.To jest jeden z komentarzy na temat Triban 500
Napisano 18 lipiec 2014 - 12:58
Dziwne, u mnie ścieżka wymiany była taka: Shimano 2200 -> Sram Rival -> Sram Red.
Inna sprawa, że dostęp do komponentów 10 rzędowych Campy jest ograniczony.
Z BikePedii widać, że ten model jest z roku 2003: TCR Composite Team jednak chyba w Angli jeszcze w tej kolorystyce sprzedawane były rok później.
Akurat teamowe wersje miały Campę Record. Sprzedawany rower prawdopodobnie miał wymienioną sztycę (i siodełko), mostek i najprawdopodobniej koła - te nyple mavica wymagają specjalnych kluczy do regulacji, z tym może być problem. Napęd, pomimo swojego wieku, w miarę zadbany i raczej za dużo nie jeżdżony.
Czy warty 3 tys? No nie wiem - można się potargować, może spuści z 5 stów za rower sprzed 10 lat?
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 18 lipiec 2014 - 13:39
No dobrze, ale czego to dowodzi ? Czy to jest jakaś reguła, że każdy użytkownik roweru wymienia części na coraz lepsze ?Dziwne, u mnie ścieżka wymiany była taka: Shimano 2200 -> Sram Rival -> Sram Red.
Napisano 18 lipiec 2014 - 21:04
Dla przykładu, 10 rzędowa kaseta tiagra kosztuje jakieś 100zł, a "odpowiadająca" ultegra kilka razy więcej, chyba koło 500zł, nie chce mi się googlować - zysk jakieś 200 gram za 400zł - jednemu się opłaca, innemu nie, każdy ma swoją rację.
Tydzien temu kupilem "odpowiadajaca" Ultegre 11-28 za 235pln w sklepie stacjonarnym, na Allegro identyczna jest sporo tansza, wiec z ta roznica w cenie bym nie przesadzal.