Aż sam się dzisiaj wybrałem na wycieczkę do Smedavy i Harrachova szosówką i polecam każdemu! Świetna trasa na szosę, dobre asfalty i przy ładnych widokach - jedzie się bardzo przyjemnie. Ja wybrałem opcję podjazdu od Hejnic na Smedavę i bardzo dobrze zrobiłem, bo jest on długi, ale za to nie ma tam ścianek i mogłem sobie bez problemu wjechać bez jakiegoś wymęczonego ruchu korbą, tylko spokojnie równym tempem przez cały podjazd, a nie mam górskich przełożeń ![]()
21 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 sierpień 2014 - 17:22
Napisano 12 sierpień 2014 - 18:45
Mam tę górkę pod nosem ale na wjazd na kolarzówce jeszcze się nie odważyłem/ czytaj =zawsze jakaś inna ''ciekawsza'' trasa się znajdzie( mimo że mam najlżejszy tryb 1/1).No to zapuściłem się na Stóg Izerski trasą od Czerniawy - Katorga:
Zdobyłem, ale powiem tak:
jeżeli ktoś jest w stanie przejechać to bez zsiadania z roweru, to ...Wielki Szacun!
A jak ktoś mi powie, że podjechał to na kolarce, z klasycznym przełożeniem 39/23(26), to padnę przed nim na kolana!
Teraz kiedy forma nie najgorsza mam nadzieję spróbować ale średnio 18% przez 1,5 km do tego nawierzchnia kiepska ( bo to ten problemowy odcinek) to nie wiem co z tego będzie.
( Na górskim też nie jest lekko ale bez zatrzymania raczej idzie spokojnie wyjechać bez jakiegoś tam mordowania się)
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Świeradów, trasa, podjazd
Trening, zdrowie i wszystko co z tym związane →
Wyścigi - maratony - wycieczki →
Traska Po WarszawieNapisany przez marioo3 , 22 cze 2016 |
|